Editorial Moș Crăciun fuge de Constanța

  • Sărbătorile iernii vin la pachet cu stresul: bani puțini, cadouri multe.
  • Pandemia de coronavirus ne-a îndepărtat de cei dragi, de lume, de noi înșine 
Decembrie 2021 a găsit oamenii în stagii diferite ale vieții. La finalul acestei luni poți concluziona dacă ai fost sau nu norocos în acest an.
 
2021 este al doilea an de pandemie, criza economică devastează traiul cetățenilor români care-și doresc să aibă o masă decentă de sărbători. La cei dragi aflați peste hotare, unii nici nu mai îndrăznesc să mai spere că vor fi împreună la masa de Crăciun.
 
Ai trecut prin multe greutăți și anul acesta. Meriți să ai măcar o zi în care să stai la o masă cu mâncare caldă, alături de cei dragi și să simțiți împreună spiritul Crăciunului.
 
Dar unde e spiritul Crăciunului? Poate și pe tine te-au făcut greutățile să nu mai simți, să nu mai simți nimic, să fii o piatră în fața falsei fericiri, falsei empatii pe care o vezi la ceilalți din jurul tău.
 
Cum mai poți simți sărbătorile singur? Cum mai poți fi pe deplin fericit când îi știi pe cei dragi departe, peste granițele acestei țări? Cum te mai poți bucura de tot ce înseamnă iarnă când știi că pandemia blochează în continuare normalitatea? Cum mai poți simți spiritul Crăciunului când ai sufletul gol și mintea încărcată? Cum mai poți să te bucuri de cadouri, de bunătățile pe care ai reușit să le cumperi pentru masa de Crăciun, când știi că trebuie să produci alți bani pentru a trăi? Așa că lucrezi și de sărbători penru că trebuie să-ți asiguri existența și pe luna ianuarie. Ferice fie de cei care găsesc echilibrul indiferent de ce se întâmplă în viața lor. Dar știu că sunt prea puțini astfel de oameni.
 
E clar faptul că sărbătorile nu mai sunt cum erau pe vremea mea. Am ajuns să o spun și pe asta. Singurele chestii care nu au dispărut de sărbători, deși ar fi trebuit, sunt petardele. De aceste chestii zgomotoase și luminoase sunt fascinați adolescenții.
 
Să ne amintim de tragicul eveniment petrecut pe strada Nicolae Grindeanu, unde un incendiu puternic a afectat peste 30 de familii lăsându-le fără casă în pragul sărbătorilor. Cauza incendiului - distracția unor adolescenți: o petardă. O petardă aruncată în subsolul blocului în toiul nopții. La început a luat foc doar o mașină, urmând ca flăcările să cuprindă și să afecteze aproape tot blocul.
 
Mai pot simți acești oameni spiritul Crăciunului? Unde va veni Moș Crăciun? Sub ce brad le va lăsa cadourile? La care masă vor mânca?
 

Moș Crăciun va ocoli Constanța anul acesta. Desigur, nu știu cum au fost anii precedenți, dar fiind primul meu an aici, deși iubeam acest oraș, acum simt că mă sufocă. Dar cred că e din cauza faptului că acest oraș nu trebuie să te facă să simți spiritul iernii, ci al verii.
 
Pare că Moș Crăciun fuge de Constanța la câte tragedii s-au întâmplat în ultima perioadă.

 
Dacă ești și tu singur de sărbători, îți recomand un pahar cu vin și o turtă dulce. Dacă ești femeie, cu siguranță e momentul perfect pentru a vorbi cu toate celelalte personalități ale tale.
 
Crăciun fericit!

 


Citește și:
 
Proaspăt absolvent - proaspăt incompetent. Bun venit în societate, tinere! Ce vrei să faci cu viața ta?

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 386

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 585

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 542

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 560

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 417

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 505

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 724

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 469

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 810

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 464

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 823

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 657

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 920

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 500

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 782