Editorial

Editorial Ne căţărăm pe morminte pentru un minut de faimă

Să vorbim de această precampanie electorală pentru prezidenţiale, unde majoritatea candidaţilor se caţără pe morminte pentru captarea opiniei publice, şi sunt oripilată că există televiziuni care trăiesc doar din asta.
Mai ţineţi minte emisiunile despre Elodia ale lui Dan Diaconescu, care durau toată noaptea şi râdeam în hohote de prostia celor care îi fac rating? Au trecut ani buni şi facem acelaşi lucru, dar nu doar noaptea, ci 24 de ore. Ne suim pe morţi şi tragedii pentru un minut de faimă, dar când se exagerează cu minutul se ajunge la penibil şi falsitate. Asta face în ziua de azi o parte a mass-mediei româneşti, care a aruncat manualul de deontologie la gunoi şi s-a transformat în armă de propagandă pentru o singură persoană.
 
Vor urma dezbaterile electorale. Toţi vor  promite că nu o să mai avem cazuri precum cel de la Caracal, că vor reforma justiţia, că vor salva România, care nu cred că mai are nevoie de salvare, ci direct de resuscitare. S-a înecat de mult, când valul de incompetenţi a pus stăpânire pe întreg sistemul până l-a distrus.
 
Nu avem un sistem educaţional performant, iar sistemul de sănătate are mai multe erori decât un joc făcut de nişte începători. Nu mai vorbim de marea groapă a diferenţelor dintre salariile de la stat şi privat. Sunt două lumi complet diferite. Există un sistem al statului degeaba şi mâncatul banului public, unde izvorăşte constant un râu de salarii mărite constant şi prime, bonusuri, procente etc. pentru angajaţii care riscă să facă urticarie de plictiseală. Mai există un sistem al oamenilor care nu ştiu ce înseamnă program mai scurt de 8 ore, care lucrează şi în weekend şi fac şi ore suplimentare pentru 100 de lei peste minimul pe economie pentru a plăti acele 4 rate şi a ţine un copil la şcoală. Copil care are nevoi, dar şi şcoala unde învaţă are, pentru că fondul clasei, fondul şcolii, flori la dirigintă, flori la profa aia naşpa care nu trece fără să primească un cadou. Şi se îmbolnăveşte copilul şi trebuie să mergi la spital să aştepţi 5 ore la urgenţă pentru a ţipa o asistentă la tine şi a asculta cum toţi asistaţii sociali vin cu dureri de burtă. Şi te întorci acasă şi spui că vrei să te implici şi tu să schimbi sistemul depravat şi porneşti televizorul să vezi dacă ai cu cine vota.
 
Şi ce vezi la televizor? Aceleaşi ştiri despre o crimă şi cum toţi promit că schimbă sistemul, când singura problemă a sistemului sunt ei.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Klaus Iohannis, favoritul în sondaje pentru prezidenţiale, vine sâmbătă la Constanţa

14 Sep 2019 887

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale - „În cinci ani, un preşedinte trebuie să facă ceva“ (galerie foto)

14 Sep 2019 1153

Se solicită prelungirea termenului de înregistrare a diasporei pe listele electorale

11 Sep 2019 288

Sondaj de opinie 39% votează la prezidenţiale pentru Klaus Iohannis, 11% pentru Dăncilă şi 13% pentru Barna

09 Sep 2019 539

Editorial România, pe cine votăm?

07 Sep 2019 802

Începe perioada electorală pentru alegerile prezidențiale 2019. Iată ce facilități sunt introduse din acest an

28 Aug 2019 569

Viorica Dăncilă, mesaj de mulțumire pentru colegii social-democrați

24 Aug 2019 511

Viorica Dăncilă, ”blat” cu președintele Klaus Iohannis? Iată declarațiile premierului

24 Aug 2019 608

Congres PSD. Viorica Dăncilă, candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Vot unanim. Declarații ale premierului

24 Aug 2019 807

Proiect de hotărâre pentru aprobarea procedurii de acreditare la alegerile prezidențiale 2019, elaborat de AEP

22 Aug 2019 582

Autoritatea Electorală Permanentă recomandă cetăţenilor cu drept de vot din străinătate să opteze pentru votul prin corespondenţă

12 Aug 2019 351

Dan Barna, a fost desemnat candidatul Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile prezidențiale

20 Jul 2019 554

Surprize în bătălia pentru Cotroceni. Vezi cine mai candidează!

18 Jul 2019 460

Liderul PSD, Viorica Dăncilă „Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor şi noi sperăm să şi câştigăm”

13 Jul 2019 555

Preşedintele USR, Dan Barna, validat drept candidat pentru alegerile prezidenţiale

13 Jul 2019 448