Editorial Ne căţărăm pe morminte pentru un minut de faimă

Să vorbim de această precampanie electorală pentru prezidenţiale, unde majoritatea candidaţilor se caţără pe morminte pentru captarea opiniei publice, şi sunt oripilată că există televiziuni care trăiesc doar din asta.
Mai ţineţi minte emisiunile despre Elodia ale lui Dan Diaconescu, care durau toată noaptea şi râdeam în hohote de prostia celor care îi fac rating? Au trecut ani buni şi facem acelaşi lucru, dar nu doar noaptea, ci 24 de ore. Ne suim pe morţi şi tragedii pentru un minut de faimă, dar când se exagerează cu minutul se ajunge la penibil şi falsitate. Asta face în ziua de azi o parte a mass-mediei româneşti, care a aruncat manualul de deontologie la gunoi şi s-a transformat în armă de propagandă pentru o singură persoană.
 
Vor urma dezbaterile electorale. Toţi vor  promite că nu o să mai avem cazuri precum cel de la Caracal, că vor reforma justiţia, că vor salva România, care nu cred că mai are nevoie de salvare, ci direct de resuscitare. S-a înecat de mult, când valul de incompetenţi a pus stăpânire pe întreg sistemul până l-a distrus.
 
Nu avem un sistem educaţional performant, iar sistemul de sănătate are mai multe erori decât un joc făcut de nişte începători. Nu mai vorbim de marea groapă a diferenţelor dintre salariile de la stat şi privat. Sunt două lumi complet diferite. Există un sistem al statului degeaba şi mâncatul banului public, unde izvorăşte constant un râu de salarii mărite constant şi prime, bonusuri, procente etc. pentru angajaţii care riscă să facă urticarie de plictiseală. Mai există un sistem al oamenilor care nu ştiu ce înseamnă program mai scurt de 8 ore, care lucrează şi în weekend şi fac şi ore suplimentare pentru 100 de lei peste minimul pe economie pentru a plăti acele 4 rate şi a ţine un copil la şcoală. Copil care are nevoi, dar şi şcoala unde învaţă are, pentru că fondul clasei, fondul şcolii, flori la dirigintă, flori la profa aia naşpa care nu trece fără să primească un cadou. Şi se îmbolnăveşte copilul şi trebuie să mergi la spital să aştepţi 5 ore la urgenţă pentru a ţipa o asistentă la tine şi a asculta cum toţi asistaţii sociali vin cu dureri de burtă. Şi te întorci acasă şi spui că vrei să te implici şi tu să schimbi sistemul depravat şi porneşti televizorul să vezi dacă ai cu cine vota.
 
Şi ce vezi la televizor? Aceleaşi ştiri despre o crimă şi cum toţi promit că schimbă sistemul, când singura problemă a sistemului sunt ei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 339

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 548

La alegerile din Rusia Iulia Navalnaia declară că a scris „Navalnîi” pe buletinul de vot

17 Mar 2024 710

Oficial de la MAE despre votul prin corespondență la alegerile pentru Președintele României și cele parlamentare

11 Mar 2024 492

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida la preşedinţie. Nu am hotărât acest lucru“

09 Mar 2024 697

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege ce prevede modificarea datei alegerilor preşedintelui României (VIDEO)

05 Mar 2024 690

SURSE UPDATE. Primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 1 sau pe 15 septembrie. Al doilea tur, după două săptămâni

27 Feb 2024 870

A început votul anticipat pentru alegerile prezidențiale, în Rusia

25 Feb 2024 651

Calendarul alegerilor ce vor avea loc în 2024! Ce au decis liderii coaliției PSD-PNL

22 Feb 2024 927

Surse Alegerile prezidenţiale 2024 ar putea fi organizate în luna septembrie

21 Feb 2024 466

Rareș Bogdan, despre candidaturi comune PSD-PNL la alegeri „De candidatura la prezidenţiale şi eventualitatea unei candidaturi comune, nu s-a vorbit, vă spun cu toată sinceritatea”

10 Feb 2024 700

Rușii se mobilizează pentru strângerea de semnături în susținerea lui Boris Nadejdin, posibil contracandidat al lui Putin la prezidențiale

23 Jan 2024 908

Rusia acuză NATO „Exercițiile militare îi intimidează pe alegători!'

20 Jan 2024 725

Rusia 11 aspiranți au rămas în cursa pentru validarea candidaturilor, la alegerile prezidențiale

11 Jan 2024 765

Sondaj INSCOP Intenția de vot pentru alegerile prezidențiale

07 Dec 2023 1153