Editorial Ne întoarcem la natural. Vrem bio, handmade, made in Romania


Odată cu pandemia a început și o preocupare a oamenilor privind produsele naturale. Căutăm produse naturiste mai ales pentru a ne întări imunitatea în această perioadă. Internetul este plin de astfel de produse iar potrivit experților financiari, vânzările de produse naturiste/ bio/ de îngrijire personală crește constant și sigur de la an la an, situându-se în prezent la circa 35-40 de milioane de euro.
 
Piața produselor naturale este în continuă extindere, la mare căutare fiind acum detergenții bio, anti-alergeni, șampoane și săpunuri sau nelipsitul dezinfectant.
 
Este adevărat însă că pe multe produse etichetate ca fiind „BIO” conținutul este de departe a fi unul natural.
 
O altă nișă la mare căutare în ultimii ani este piața produselor tradiționale, „ca la mama acasă”. Au existat diverse campanii în ultimele luni care ne-au îndemnat să cumpărăm de la localnici, de la micile companii românești, să susținem produsele făcute în România, un lucru de apreciat și de care personal încerc să țin cont de câte ori fac cumpărături. De la dulceață, la miere sau lactate și produse din carne, piața produselor tradiționale este vastă iar gustul este incomparabil.
 
Nu în ultimul rând, o altă categorie de care trebuie să ținem cont și să o promovăm: micii producători de lucrușoare handmade, precum jucării croșetate pentru copii, bijuterii, pălării, genți, lumânări, și câte și mai câte. Este o mare bucurie să cumperi un lucru la care s-a muncit atâtea ore pentru produsul final. Și credeți-mă, calitatea produsului este mult mai bună decât a unui produs achiziționat din mall.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănţenii şi turiştii, invitaţi la târgul de produse handmade „Comori din Marea Neagră"

14 Aug 2019 1911

„Ziua Dobrogei” serbată în Cernavodă

12 Nov 2015 1681

Comunicat de presă ANPC Gablonzuri, podoabe, articole de mercerie şi marochinărie verificate de protecţia consumatorilor în cursul lunii octombrie

23 Oct 2015 2342

Elevii au marcat cei 36 de ani de la înființarea Liceului Teoretic Murfatlar

10 Oct 2015 2106

Mărţişor cu spectacole la Medgidia 24 februarie 2015

24 Feb 2015 1167

Acțiuni culturale, la Medgidia, de Mărțișor

24 Feb 2015 1700

De 11 iunie te așteptăm pe strada 11 iunie! Țapinarii, Niște Băieți și Coma deschid sezonul de vară în FABRICA - Urban Resort

10 Jun 2014 1533