Editorial Nu contează pe cine ai în față, important e cine îți e alături. Toți pentru unul și unul pentru toți!

 

 
  • Două exemple de dată recentă din județul Constanța vin să confirme că valorile sportului se aplică foarte bine și în viața de zi cu zi.
  • La Năvodari, a avut loc o partidă caritabilă, pentru sprijinirea antrenorului Gică Văcaru.
  • În același timp, la Medgidia, clubul sportiv local, CS Medgidia, s-a implicat în organizarea de acțiuni umanitare, pentru sprijinirea unei fetițe, Ana-Maria, care se confruntă cu probleme serioase de sănătate.
 
Sportul se pricepe ca nimeni altul să sădească în suflete sentimentul de solidaritate și spiritul de echipă. Atât pe terenul în aer liber, pe stadion sau în sala de concurs, cât și în afara acestora. Iar atunci când cineva e în nevoie, sportivii sar imediat să ajute, nu ezită. Așa cum se sprijină între ei, în timpul meciului. Toți pentru unul, unul pentru toți. Două exemple de dată recentă din județul Constanța vin să confirme că valorile sportului se aplică foarte bine și în viața de zi cu zi.
 
În rugby se spune că nu contează pe cine ai în față, important e cine îți e alături. La Năvodari, a avut loc o partidă caritabilă, pentru sprijinirea antrenorului Gică Văcaru. Operat de hernie de disc, acesta a fost diagnosticat și cu coxartroză bilaterală în stadiu avansat, accelerată pe partea stângă, având nevoie și de o protezare de șold. În condițiile în care costurile întregii intervenții sunt de peste 50.000 de lei, sumă care depășește puterea financiară a familiei, rugbyștii s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe tehnician.
 
Vicecampioana Diviziei Naţionale de seniori, CS Năvodari, echipă la care joacă și Cristi, fiul lui Gică Văcaru, a întâlnit într-un meci demonstrativ o selecționată Barbarians, la care au evoluat jucători și foști jucători din Constanța. Partida cu scop umanitar a fost coordonată de Robert Diaconescu (arbitru internațional de rugby, dar și antrenor în sectorul juvenil al CS Năvodari), cu sprijinul CS Năvodari, dar și al Primăriei Năvodari. În sprijinul lui Gică Văcaru au fost scoase și tricouri la licitație, iar exemplul meciului de la Năvodari nu a fost singular.
 
În același timp, la Medgidia, clubul sportiv local, CS Medgidia, s-a implicat în organizarea de acțiuni umanitare, pentru sprijinirea unei fetițe, Ana-Maria, care se confruntă cu probleme serioase de sănătate, după ce i-a fost descoperită o tumoră cerebrală. În luna decembrie a anului trecut s-a desfășurat turneul „Întâlnirea generațiilor“, care a cuprins două meciuri demonstrative de fotbal, sub sloganurile „Împreună pentru Ana-Maria“ și „O mare familie“.

Va urma duminică, 20 februarie, în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei“, cu începere de la ora 10.00, evenimentul „Cupa Ana“, la care luptători de toate vârstele, de la patru cluburi (CS Medgidia, Sharks Gym Constanța, CS Fântânele și Axiopolis Cernavodă) se vor întrece la sporturi de contact, pe reguli de K1 (pe tatami), atât la masculin, cât și la feminin.

În fața necazului, sportivii arată că sunt solidari, iar inițiativele lor nobile ar trebui să fie cel mai bun exemplu, la scară largă, că, în asemenea cazuri, spiritul umanitar și într-ajutorarea trebuie să primeze. 
 
Citește și:

 
CS Năvodari şi selecţionata Barbarians au jucat pentru ajutorarea antrenorului Gică Văcaru (GALERIE FOTO)
  
„Cupa Ana“, un nou eveniment caritabil la Medgidia, pentru ajutorarea unei fetițe. „Puterea de a dărui stă în fiecare dintre noi!“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Năvodari şi selecţionata Barbarians au jucat pentru ajutorarea antrenorului Gică Văcaru (GALERIE FOTO)

31 Jan 2022 2782

Lumea rugby-ului românesc, alături de Gică Văcaru. Meciuri caritabile la Năvodari și București, tricouri scoase la licitație

29 Jan 2022 2957

„Nea Gică, alături de tine!“ La Năvodari, va avea loc un eveniment caritabil, în sprijinul antrenorului de rugby Gică Văcaru

20 Jan 2022 3469