Editorial Nu eşti victimă în viața ta!





 Mulți dintre noi nu conștientizăm că nu suntem o victimă în viața noastră. Din contră. Mulți adoptăm acest rol și unii...chiar ne complacem în el.
 


Nu eşti victimă în viața ta, ci un creator puternic care îşi stabileşte regulile după care trăieşte.  Victima crede că ceilalți oameni sunt de vină pentru felul în care se simte și arată viața ei - se simte persecutată, nedreptățită, neapreciată. De altfel, neasumarea responsabilității este caracteristica principală a acestei mentalități.
Când îți asumi întreaga responsabilitate pentru tot ceea ce se întâmplă în și cu viața ta, ești cu adevărat liber.




Secretul este să știi că tu ești creatorul vieții tale, că tu-ți poți modela realitatea, că tu poți manifesta ceea ce-ți dorești să experimentezi și că poți să integrezi suferința și nefericirea în toate formele lor. Tot ce ai de făcut este să devii conștient de cine ești cu adevărat, de părțile care formează personalitatea ta și, mai ales, să fii în armonie cu acestea. 



Cu cât devii mai conștient că nu ești tu cel care suferă, ci doar o anume parte din psihicul tău, cu atât ai mai multe șanse să te manifești la nivelul esenței ființei tale, anume al Sinelui tău. 



A deveni victima este o modalitate destul de obișnuită de a folosi oamenii pentru a face față mâniei. Acest lucru creează sentimente foarte negative.
 


Mulți oameni iau involuntar rolul victimelor pentru că se tem de propria lor furie și chiar îi neagă existența.  Alți oameni joacă acest tip de rol, deoarece este mult mai ușor pentru ei să nu-și asume responsabilitatea pentru situațiile în care trăiesc.  



Mentalitatea de victimă este, poate, cea mai defectuoasă dintre toate deoarece te împiedică să îți atingi obiectivele și te menține într-o stare de neajutorare, de neputință învățată. Credințele pe care ți le-ai format de-a lungul timpului și pe care continui să le întărești prin acțiunile tale sunt de multe ori contraproductive și, fără să îți dai seama, te ghidează către o autosabotare repetată.


Acum este momentul să decideți, ce anume veți fi o victimă sau un protagonist al vieții voastre?




 
Citește și: Editorial Orice ar fi, este bine să ne setăm intenții pentru 2022 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 330

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 696

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 383

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 728

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 548

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 797

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 430

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 676

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 879

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 612

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 576

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 625

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 663

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 609

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 708