Editorial Nu poți schimba experiența, dar poți schimba foaia. Care este cel mai mare regret al tău?


A fost un moment în care am realizat că regretele au și ele scopul lor. Regretele ne ajută să conștientizăm cine suntem. Mai bine spus, ne ajută să vedem cine eram în trecut și ce ne dorim în prezent. Nu putem schimba experiența, dar putem schimba modul în care reacționăm la o anumită situație.
 
De câte ori nu v-ați mustrat pentru o anumită reacție avută în trecut?
 
Poate fi vorba despre ceva ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, un incident pe care îl veți da uitării în scurt timp. Totuși, de multe ori cărăm cu noi ani de zile un bagaj greu de suportat. Regretele sunt acele pietre pe care le ducem în spate și care fac drumul nostru prin viață mai dificil decât ar trebui.
 
De câte ori nu v-ați gândit la ce ați fi putut face diferit într-o anumită situație?
 
Atunci când avem regrete tindem să ne învinovățim pentru modul în care am reacționat la un moment dat în trecut și să ne gândim iar și iar la anumite situații neplăcute. Poate că în timpul unei discuții tensionate am spus niște cuvinte nepotrivite, sau poate că am ales tăcerea și nu am spus ceea ce gândeam la momentul oportun. Poate că regretăm că nu am petrecut mai mult timp cu cineva drag, înainte să fie prea târziu. Poate că regretăm că o anumită relație nu a funcționat sau că nu am știut să apreciem ceva ce acum nu mai există în viața noastră. Poate că am luat o decizie greșită care ne-a schimbat în mod radical viața.
 
Cum am ajuns să nu mai am niciun regret?
 
Primul pas este să acceptăm ceea ce s-a întâmplat și să ne iertăm pe noi înșine. Trebuie să înțelegem că acel eveniment face parte din evoluția și din povestea noastră.
 
Într-o zi am înțeles că eu, cea din trecut, a ales să acționeze într-un anumit fel pentru că atât puteam la momentul respectiv. În momentul de față cu siguranță aș ști să iau o decizie mai bună în acea situație, datorită tuturor lucrurilor pe care le-am învățat între timp. De aceea, nu trebuie să blamăm varianta noastră mai tânără ci să o tratăm cu compasiune și înțelegere.

 
Regretele pot fi ceva constructiv. Gândindu-ne la ce am fi putut face diferit într-o anumită situație din trecut, ne poate ajuta să fim mai pregătiți să facem față unui eveniment similar din prezent sau viitor.
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 307

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 676

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 380

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 716

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 546

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 793

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 425

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 675

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 875

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 607

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 574

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 624

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 644

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 700