Editorial O poveste pe care să nu o uităm curând



Blugi, cămaşă cu mâneci suflecate, adidaşi. Fără ceas, nu-i plăcea senzaţia pe piele. Fără ochelari de soare, nu era cu chestiile astea cool.


Cu agenda neagră în maşină şi cu maşina rătăcită prin parcări. Îi sclipea inteligenţa în ochi. Vizualiza drumuri până-n depărtare şi îşi asculta instinctul. Se arunca nebuneşte. Şi, nu ştiu cum, întotdeauna câştiga. Până într-o zi oarecare. Nu a ales. Aşa a fost. A întrebat „de ce?“, desigur. Nu a găsit răspunsuri. La nimeni. O să fie bine, i-am spus. Sigur o să fie bine. A luptat. Cum a putut. De la o simplă aluniţă a pornit totul. De la o aluniţă, totul s-a schimbat şi nu a mai fost bine. Ăla, pentru că nu îi spunem pe nume, nu îi mai spunem, s-a dus la ficat. Apoi la rinichi. Într-o dimineaţă, i-a luat ziua de mâine, iar el nu a putut schimba, controla. Nu i-a mai fost permis să se arunce nebuneşte.
Locuim pe acelaşi pământ şi avem deasupra acelaşi cer. Avem multe în comun, nu? Doar că ne diferenţiem zilnic, secundă după secundă. În funcţie de nume, sex, vârstă, înălţime, aptitudini, interese care mai de care mai financiare şi politice. În funcţie de ce tipuri de cereale ne plac, la cine închidem televizorul, pe cine ascultăm la radio, în faţa cui ridicăm sprânceana, de cine ascultăm, pe cine votăm. Sub acelaşi cer, diferenţele plutesc şi se înmulţesc. Mă încearcă o tristeţe, mai ales acum, în plină campanie electorală. Acum e cel mai trist. Dublu comportament, minciuni, interese - mai multe diferenţe sub cer. Fiecare vrea altceva şi fiecare, în măsuri diferite, e răspunzător pentru ceea ce se întâmplă.

Dar nu am energie de consumat pe campania electorală, cel puţin nu în editorialul ăsta. Am nevoie de o poveste frumoasă pe care să nu o uităm curând, o poveste care să apropie, în special acum. Shakespeare spunea: „Lumea întreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori“.
O cunosc pe Oana Livadariu doar din poveşti. O fată frumoasă, ambiţioasă, cu suflet mare, care luptă pentru copii. Are 34 de ani şi are nevoie de 100.000 de euro ca să trăiască. Ea are o şansă. Da! Ea poate să ia - fie, o să-i zic pe nume - cancerul de coarne. Poate! Lupta ei presupune şi o intervenţie realizată într-o clinică din Canada. 100.000 de euro pentru o viaţă. Sub un cer ce reuneşte diferenţe, pe scena asta numită viaţă, putem fi actorii unei poveşti frumoase. Vă dau întâlnire într-o lume mai bună. Pentru că nu mai putem să pierdem oameni frumoşi.


Acestea sunt conturile ei
Oana Livadariu
Raiffeisen Bank (cod SWIFT RZBRROBU), sucursala Victoriei
LEI - RO34 RZBR 0000 0600 0834 2460
EURO - RO05 RZBR 0000 0600 1532 2908

CONT PAY-PAL: dearwanna@yahoo.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jurnalista Oana Livadariu, în vârstă de doar 34 de ani, s-a stins din viaţă

10 Jan 2015 8367

Spectacolul umanitar „Dăruieşte viaţă”, în această seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor

28 Nov 2014 2024

Oana are nevoie să trăiască. Trebuie! Ca să dăruiască în continuare bucăţi din sufletul ei frumos

10 Oct 2014 6362

Şi ziariştii se îmbolnăvesc, nu-i aşa? Oana are 34 de ani şi o singură şansă la viaţă

08 Oct 2014 2864