Editorial „Odiseea“ înscrierii la o creșă de stat din Constanța. Trei luni de emoții și un val uriaș de nemulțumiri

 
  • La Constanța, în primă fază, s-a ajuns la un număr de peste 500 de copii înscriși la creșă pe doar 115 locuri.
  • Numărul contestațiilor și al nemulțumirilor venite din partea părinților, a făcut autoritățile din Constanța să caute soluții la această problemă.
  • Cele 4 creșe care sunt în administrarea Primăriei Constanța, pentru care s-au făcut înscrieri, de la începutul anului școlar vor putea fi frecventate de 215 copii.
 
În ultimii ani, părinții care au avut nevoie să își înscrie copiii la o creșă de stat pentru a se putea întoarce la serviciu au fost nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare și să spere că la finalul celor trei luni de la depunerea dosarului vor regăsi pe listele cu admiși și numele micuțului lor. Situația nu a fost diferită nici anul acesta la Constanța, ba mai mult, lista celor nemulțumiți după publicarea listelor cu admiși a fost mult mai mare, având în vedere că, din cauza pandemiei, numărul locurilor puse la dispoziție a fost mult mai mic.
 
Așa se face că, la Constanța, în primă fază, s-a ajuns la un număr de peste 500 de copii înscriși pe doar 115 locuri. Cum era de așteptat, nemulțumirile și contestațiile au început să curgă după publicarea listei cu copiii admiși.
 
Pe grupurile de mămici de pe Facebook au fost postate mai multe astfel de mesaje, postări care au adunat la rândul lor zeci de comentarii de la părinți nemulțumiți de modul în care s-a făcut repartiția pe locurile puse la dispoziție. Într-un final, numărul contestațiilor și al nemulțumirilor venite din partea părinților, a făcut autoritățile din Constanța să caute soluții la această problemă.
 
Astfel, în urma insistențelor conducerii Primăriei Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială și a numeroaselor adrese transmise către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, Guvernul României a emis zilele trecute un ordin prin care creșele din toată țara pot funcționa din nou la capacitate maximă.
 
O contribuție valoroasă au avut și solicitările multiple venite din partea mămicilor din Constanța, care ajunseseră la capătul răbdării pentru că nu mai aveau soluții. Vocea lor a ajuns la urechile Guvernului, care în cele din urmă a răspuns apelului municipalității constănțene.
 

„După decizia Guvernului de a permite creșelor să funcționeze din nou la capacitate maximă la insistențele municipalității constănțene, Direcția Generală de Asistență Socială anunță că numărul locurilor din creșe a fost suplimentat cu 100“ – a anunțat printr-un comunicat de presă Primăria Municipiului Constanța.

 
Potrivit Primăriei Municipiului Constanța, astfel, cele 4 creșe care sunt în administrarea Primăriei Constanța, pentru care s-au făcut înscrieri, de la începutul anului școlar vor putea fi frecventate de 215 copii.
 
Listele cu micuții care vor frecventa creșele din municipiul Constanța din această toamnă au fost publicate joi după amiază (n.r. 12 august) pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța. Nici după această suplimentare a locurilor nu au lipsit contestațiile și nemulțumirile, unii părinți punctând faptul că au rămas pe dinafară cu un punctaj desul de mare, în timp ce la alte creșe din oraș au fost acceptați și copii cu punctaj mult mai mic.
 

„Amintim că, în Constanța în momentul de față funcționează 4 creșe, unele dintre ele funcționând în alte spații pe fondul lucrărilor de reabilitare și alte 3 sunt în proces de reabilitare cu fonduri europene. De asemenea, o creșă va fi amenajată cu fonduri din bugetul local și se poartă discuții pentru închirierea altor spații pentru suplimentarea locurilor.
 


Nu în ultimul rând, Primăria Constanța a depus solicitări la Compania Națională de Investiții pentru construirea altor 2 creșe, în speranța că vom reuși să răspundem nevoilor cât mai multor mame“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

 
Reamintim că, anul acesta, înscrierile la creșele de stat din Constanța au început pe data de 4 mai 2021, fiind păstrată regula potrivit căreia înscrierile încep în prima zi lucrătoare din mai. Primele liste cu copiii admiși a fost publicată după trei luni, pe 2 august.
 

Citește și:
 
UPDATE. Vești bune pentru părinții din Constanța! Se redeschid creșele la capacitate maximă! 
 
Lista copiilor admiși la creșele de stat din municipiul Constanța a fost publicată (document) 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Cum punem Constanța pe picioare? De unde știu că sunt pe drumul cel bun?

21 Oct 2021 620

Editorial Secolul XXI, mileniul III – Primul Război Online Psihologic

18 Oct 2021 1352

Editorial De ce nu protestăm (și) pentru lucrurile importante?

16 Oct 2021 1813

Editorial Incendiu la ATI Covid Constanța. Suntem datori să nu uităm. Dar, vai, tocmai am făcut-o!

13 Oct 2021 2637

Editorial Câte minute ești dispus să salvezi cu prețul vieții?

11 Oct 2021 2067

Editorial Școala în vremea pandemiei și teama de infectare cu temutul virus. Mii de copii infectați de la începutul anului școlar

09 Oct 2021 2621

Editorial Moartea, necunoscuta dureroasă care ne ia mereu prin surprindere

07 Oct 2021 2507

Editorial Imaginea care a făcut uitată înfrângerea. Valorile care ar trebui să guverneze mereu în sport

04 Oct 2021 2626

Editorial Tu trăiești sau supraviețuiești? E alegerea ta!

02 Oct 2021 2146

Editorial Talentele și „talanții”. Despre misiunea personală

30 Sep 2021 2318

Editorial Neputință

27 Sep 2021 2337

Editorial S-a cerut și anularea noului Regulament al parcărilor – „în sfârșit!“

25 Sep 2021 3029

Editorial Nunta, în stil românesc – de la bal, la spital

23 Sep 2021 2821

Editorial Exercițiu de imaginație. Viața ideală. Care este cea mai mare dorință a ta?

20 Sep 2021 2540

Editorial Nici nu știm cât de fragili suntem!

18 Sep 2021 3108