Editorial Opoziţia, cu braţele amputate, fardează mortul PSD

Un obicei întâlnit mai ales în familiile bogate este ca, după deces, mortul să fie machiat, aranjat, coafat, pe principiul „să arate bine pe ultimul drum”. Loviţi cu leuca prin toate părţile corpului, fără să realizeze din ce parte au fost păliţi, PSD preferă acum să răstălmăcească ceea ce vede pentru a justifica ceea ce s-a întâmplat. Însă ceea ce văd şi ceea ce cred ei sunt chestiuni diferite.
 
Plecată nouă ani din România şi din galaxie, Viorica Dăncilă încearcă fără succes să asigure preşedinţia unui partid lăsat în fundul gol şi transformat în 24 de ore într-un cuib de fricoşi, care au ajuns să-şi ceară scuze şi pentru că respiră. Congresul anunţat pentru jumătatea lunii iunie a fost mutat, fără prea multe explicaţii, în septembrie.
 
Codrin Ştefănescu, un personaj, de altfel, extrem de toxic, a ajuns să fie singurul ţap ispăşitor al greşelilor interminabile şi incomensurabile ale unei guvernări care au adus românii în pragul unei crize de libertate. Dar nu, nu vă amăgiţi, sunt tot ei, şi-au schimbat doar puţin discursurile, rochiile şi costumele, singurele lucruri care par să-i preocupe, că doar nu nevoile omului de rând şi lipsurile cu care acesta se confruntă zi de zi.
 
Cu vălul pe creştet, Dăncilă pozează în lider, dar este mai mult decât oricând marioneta mânuită de eşaloanele 2 şi 3 din partid, duplicitară, înconjurându-se de puciştii cu limba tăiată împotriva lui Dragnea. Un singur lucru este cert în acest moment pentru PSD: arestarea lui Dragnea, lângă care până acum câteva zile toţi respirau la unison.
 
Mimând democraţia, din faţa scenei luptei pentru ciolan, PSD a declanşat cosmetizarea mortului, care a devenit focar de infecţie. În fiecare dimineaţă, se trezesc mai curaţi şi mai uscaţi, uitând că de pe scena asta se pleacă ori la Rahova, ori la Poarta Alba.
 
Dar un PSD slab nu înseamnă nicicum o opoziţie unită. Moţiunea de cenzură, arma cu care Orban ameninţă că va spulbera Guvernul, nu-i decât o pocnitoare. Cu sau fără votul USR, nu vor reuşi decât să se umple de penibil, după episodul Turcan vs Ciolacu.
 
Altfel, în loc să repună pe tapet cu seriozitate votul prin corespondenţă, Opoziţia cere comisie de anchetă pentru votul refuzat diasporei. În sezonul toamnă-iarnă, dar şi anul viitor, la parlamentare, vom fi fix în aceeaşi situaţie pentru că în realitate, liberalii nu vor să tranşeze această chestiune.
 
Singura veste bună este că în curând se vor termina banii şi vor fi obligaţi să iasă la luptă fiecare din viesparul lor. Ceva mai relaxat rămâne Klaus Iohannis, chiar dacă şi-a pierdut şi el sacul de box. Vizita suveranului Pontif nu va pune capăt dezbinării din viaţa publică, dar îi va asigura aproape sigur un nou mandat prezidenţial. Vivat Papa!
 

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 433

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 425

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1641

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1357

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 970

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 827

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1269

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1069

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2682

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 896

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 564

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 402

PSD Constanța, la momentul adevărului! Luni va fi anunțat tandemul pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

24 Mar 2024 1314

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 870