Editorial

Editorial Opoziţia, cu braţele amputate, fardează mortul PSD

Un obicei întâlnit mai ales în familiile bogate este ca, după deces, mortul să fie machiat, aranjat, coafat, pe principiul „să arate bine pe ultimul drum”. Loviţi cu leuca prin toate părţile corpului, fără să realizeze din ce parte au fost păliţi, PSD preferă acum să răstălmăcească ceea ce vede pentru a justifica ceea ce s-a întâmplat. Însă ceea ce văd şi ceea ce cred ei sunt chestiuni diferite.
 
Plecată nouă ani din România şi din galaxie, Viorica Dăncilă încearcă fără succes să asigure preşedinţia unui partid lăsat în fundul gol şi transformat în 24 de ore într-un cuib de fricoşi, care au ajuns să-şi ceară scuze şi pentru că respiră. Congresul anunţat pentru jumătatea lunii iunie a fost mutat, fără prea multe explicaţii, în septembrie.
 
Codrin Ştefănescu, un personaj, de altfel, extrem de toxic, a ajuns să fie singurul ţap ispăşitor al greşelilor interminabile şi incomensurabile ale unei guvernări care au adus românii în pragul unei crize de libertate. Dar nu, nu vă amăgiţi, sunt tot ei, şi-au schimbat doar puţin discursurile, rochiile şi costumele, singurele lucruri care par să-i preocupe, că doar nu nevoile omului de rând şi lipsurile cu care acesta se confruntă zi de zi.
 
Cu vălul pe creştet, Dăncilă pozează în lider, dar este mai mult decât oricând marioneta mânuită de eşaloanele 2 şi 3 din partid, duplicitară, înconjurându-se de puciştii cu limba tăiată împotriva lui Dragnea. Un singur lucru este cert în acest moment pentru PSD: arestarea lui Dragnea, lângă care până acum câteva zile toţi respirau la unison.
 
Mimând democraţia, din faţa scenei luptei pentru ciolan, PSD a declanşat cosmetizarea mortului, care a devenit focar de infecţie. În fiecare dimineaţă, se trezesc mai curaţi şi mai uscaţi, uitând că de pe scena asta se pleacă ori la Rahova, ori la Poarta Alba.
 
Dar un PSD slab nu înseamnă nicicum o opoziţie unită. Moţiunea de cenzură, arma cu care Orban ameninţă că va spulbera Guvernul, nu-i decât o pocnitoare. Cu sau fără votul USR, nu vor reuşi decât să se umple de penibil, după episodul Turcan vs Ciolacu.
 
Altfel, în loc să repună pe tapet cu seriozitate votul prin corespondenţă, Opoziţia cere comisie de anchetă pentru votul refuzat diasporei. În sezonul toamnă-iarnă, dar şi anul viitor, la parlamentare, vom fi fix în aceeaşi situaţie pentru că în realitate, liberalii nu vor să tranşeze această chestiune.
 
Singura veste bună este că în curând se vor termina banii şi vor fi obligaţi să iasă la luptă fiecare din viesparul lor. Ceva mai relaxat rămâne Klaus Iohannis, chiar dacă şi-a pierdut şi el sacul de box. Vizita suveranului Pontif nu va pune capăt dezbinării din viaţa publică, dar îi va asigura aproape sigur un nou mandat prezidenţial. Vivat Papa!
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a liderilor PSD în acest week-end în stațiunea Neptun

20 Jun 2019 368

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale

19 Jun 2019 567

PSD Constanța îl susține pe Felix Stroe la funcţia de Secretar General al Partidului Social Democrat (galerie foto)

19 Jun 2019 983

Senatorul de Constanţa Nicolae Moga, ales vicepreşedinte al Senatului

19 Jun 2019 804

Constănţeanul supărat. Focar de infecţie. În ce hal arată toaletele din Piaţa Griviţei din Constanţa! (galerie foto)

17 Jun 2019 1749

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

17 Jun 2019 877

Gafă incredibilă a premierului Viorica Dăncilă la ședința Comitetului Executiv al PSD

13 Jun 2019 615

Președintele Klaus Iohannis „Românii au votat pentru România europeană și au votat împotriva atacului nemernic al PSD împotriva justiției”

13 Jun 2019 474

Tărâmul de dincolo de Prut a fost pentru politicienii români un moft Deputatul Vişan vorbeşte despre un eşec românesc în Republica Moldova

13 Jun 2019 1345

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 2120

Viorica Dăncilă - „Nu aş vrea să-l judec pe Liviu Dragnea, dar aş vrea să schimb modul de lucru”

10 Jun 2019 449

Editorial Schimbări în Educaţie. Se elimină calificativele. Elevii din clasele primare vor primi note de la 1 la 10

10 Jun 2019 3372

Liberalii constănţeni au tras linie după europarlamentare. Cum arată analiza la rece realizată în şedinţa Biroului Judeţean

10 Jun 2019 852

Paul Stănescu a demisionat din funcția de preşedinte executiv al PSD

07 Jun 2019 637

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte vineri

07 Jun 2019 408