Editorial

Editorial Opoziţia, cu braţele amputate, fardează mortul PSD

Un obicei întâlnit mai ales în familiile bogate este ca, după deces, mortul să fie machiat, aranjat, coafat, pe principiul „să arate bine pe ultimul drum”. Loviţi cu leuca prin toate părţile corpului, fără să realizeze din ce parte au fost păliţi, PSD preferă acum să răstălmăcească ceea ce vede pentru a justifica ceea ce s-a întâmplat. Însă ceea ce văd şi ceea ce cred ei sunt chestiuni diferite.
 
Plecată nouă ani din România şi din galaxie, Viorica Dăncilă încearcă fără succes să asigure preşedinţia unui partid lăsat în fundul gol şi transformat în 24 de ore într-un cuib de fricoşi, care au ajuns să-şi ceară scuze şi pentru că respiră. Congresul anunţat pentru jumătatea lunii iunie a fost mutat, fără prea multe explicaţii, în septembrie.
 
Codrin Ştefănescu, un personaj, de altfel, extrem de toxic, a ajuns să fie singurul ţap ispăşitor al greşelilor interminabile şi incomensurabile ale unei guvernări care au adus românii în pragul unei crize de libertate. Dar nu, nu vă amăgiţi, sunt tot ei, şi-au schimbat doar puţin discursurile, rochiile şi costumele, singurele lucruri care par să-i preocupe, că doar nu nevoile omului de rând şi lipsurile cu care acesta se confruntă zi de zi.
 
Cu vălul pe creştet, Dăncilă pozează în lider, dar este mai mult decât oricând marioneta mânuită de eşaloanele 2 şi 3 din partid, duplicitară, înconjurându-se de puciştii cu limba tăiată împotriva lui Dragnea. Un singur lucru este cert în acest moment pentru PSD: arestarea lui Dragnea, lângă care până acum câteva zile toţi respirau la unison.
 
Mimând democraţia, din faţa scenei luptei pentru ciolan, PSD a declanşat cosmetizarea mortului, care a devenit focar de infecţie. În fiecare dimineaţă, se trezesc mai curaţi şi mai uscaţi, uitând că de pe scena asta se pleacă ori la Rahova, ori la Poarta Alba.
 
Dar un PSD slab nu înseamnă nicicum o opoziţie unită. Moţiunea de cenzură, arma cu care Orban ameninţă că va spulbera Guvernul, nu-i decât o pocnitoare. Cu sau fără votul USR, nu vor reuşi decât să se umple de penibil, după episodul Turcan vs Ciolacu.
 
Altfel, în loc să repună pe tapet cu seriozitate votul prin corespondenţă, Opoziţia cere comisie de anchetă pentru votul refuzat diasporei. În sezonul toamnă-iarnă, dar şi anul viitor, la parlamentare, vom fi fix în aceeaşi situaţie pentru că în realitate, liberalii nu vor să tranşeze această chestiune.
 
Singura veste bună este că în curând se vor termina banii şi vor fi obligaţi să iasă la luptă fiecare din viesparul lor. Ceva mai relaxat rămâne Klaus Iohannis, chiar dacă şi-a pierdut şi el sacul de box. Vizita suveranului Pontif nu va pune capăt dezbinării din viaţa publică, dar îi va asigura aproape sigur un nou mandat prezidenţial. Vivat Papa!
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Căldura, mărul discordiei Decebal Făgădău îi acuză pe liberali că fac politică în batjocură, iar Bogdan Huţucă îl somează pe primar să refacă proiectul de hotărâre

15 Aug 2019 280

Organizaţia PSD Constanţa condamnă votul liberalilor din şedinţa extraordinară a Consiliului Local

14 Aug 2019 698

Declarație politică Ştefan Mihu (PSD) - „Avem nevoie de facilitați portuare, de construcții și reparații de nave comerciale și militare destinate transportului maritim“

14 Aug 2019 505

Dăncilă, după CExN „Nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştilor care nu au performat”

12 Aug 2019 380

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni luni

09 Aug 2019 356

Un deputat constănţean taxează afirmaţiile premierului Bulgariei, Boyko Borissov, şi îi transmite acestuia că turiştii români merită respectaţi

08 Aug 2019 370

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 392

Remus Negoi (USR) - „Frăţia PMP - PSD lucrează foarte bine în Consiliul Local Constanţa“

05 Aug 2019 444

Consilierii locali municipali constănţeni Cristina Văsii (PNL) şi Irinela Nicolae (PSD) şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

05 Aug 2019 1031

Decebal Făgădău (PSD) - „La Constanța, plecăm în alegerile prezidențiale de pe locul trei. Firește, ne propunem o evoluție“

01 Aug 2019 911

LIVE text Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară (galerie foto)

31 Jul 2019 733

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 729

PNL „PSD și ALDE, dispreț față de problemele constănțenilor”

30 Jul 2019 467

PSD Constanța sprijină demersurile lui Dăncilă, în cazul crimelor din Caracal

30 Jul 2019 486

Iohannis după CSAT, despre cazul Caracal „Corupția și incompetența distrug statul”

30 Jul 2019 550