Editorial Orice ar face, coronavirusul nu-i poate lua talentul, puterea de luptă și bucuria de a juca

  • Simona Halep a învins-o în finala turneului de la Praga pe Elise Mertens, campioana din Constanța impunându-se în două seturi.
 
Mult așteptata revenire pe terenul de tenis a Simonei Halep, într-un turneu oficial, a fost un succes. Campioana din Constanța a evoluat la Praga, după aproape șase luni de pauză în urma pandemiei de coronavirus, iar întrecerea din capitala Cehiei i-a adus Simonei al 21-lea titlu din carieră.

Pauza lungă pe care a fost nevoită să o ia, pe fondul crizei Covid-19, s-a cunoscut în primele două meciuri ale numărului doi mondial și principală favorită la Praga, în care s-a impus după trei seturi: 6-1, 1-6, 7-6 cu Polona Hercog (Slovenia, 45 WTA) - în 16-imi și 3-6, 7-5, 6-2 cu Barbora Krejcikova (Cehia, 1188 WTA) - în optimi. Cu șase mingi de meci irosite într-un set, cu ceva probleme medicale, cu fireasca oboseală... Dar apoi, până în finală, în următoarele trei partide, adversarele sale nu au mai scăpat cu set câștigat, Simona impunându-se de fiecare dată în două seturi: 6-2, 6-0 în sferturi, cu Magdalena Frech (Polonia, 174 WTA), 7-6, 6-3 în semifinală cu Irina Begu (România, 82 WTA) și 6-2, 7-5 în finală cu cea mai redutabilă oponentă întâlnită la Praga, belgianca Elise Mertens (23 WTA și cap de serie numărul 3).      
La Praga am văzut din nou cele două elemente care au făcut din constănțeancă o mare campioană: talentul și puterea de luptă. Oricât ar fi el de al naibii, coronavirusul tot n-a putut să-i smulgă Simonei aceste două atuuri ale ei. Plus plăcerea de a juca și de a fi pe teren, cea care încă o stăpânește cu putere pe campioană. Pentru Simona lupta și victoria sunt totul. E ca și cum i-ai face cadou unui copil o jucărie la care visa de mult timp, dovadă bucuria aproape copilăroasă pe care campioana a avut-o atunci când, onorând un pariu al victoriei, a plonjat în apa râului Vltava, la finele turneului.  

Citește și:

Imagini de senzație Simona Halep s-a aruncat în râul Vltava, după câștigarea turneului de la Praga! (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O imagine de senzație cu constănțeanca Simona Halep a strâns peste 100.000 de aprecieri pe Instagram în mai puțin de 24 de ore

27 Dec 2019 2591

UPDATE Când va debuta Simona Halep la Rogers Cup. Horia Tecău, în finală la Washington

03 Aug 2019 1913

Simona Halep și-a lansat noul site (video)

01 Dec 2018 2301

A ratat semifinalele, poate pierde și locul 1 în lume Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor încă din faza grupelor!

27 Oct 2017 2641

Horia Tecău, învins Simona Halep o întâlneşte pe Karolina Pliskova în sferturi la Sydney

13 Jan 2016 2962

Simona Halep, după calificarea în finala de la Shenzhen „Sunt foarte mândră de mine”

09 Jan 2015 1880