Editorial Orice ar fi, este bine să ne setăm intenții pentru 2022


 
 
 
Intrăm într-un an nou și cu toții sperăm la mai bine. 2021 ne-a încercat din greu pe toți, așa că e momentul să facem mici schimbari mentale. 
 
Nu putem nega că anul 2021 a fost unul solicitant, fără nici o îndoială, și, vrând-nevrând ne-a scos pe toți din zona de comfort. Am avut parte de situații noi, am conștientizat multe aspecte, și am stat față în față cu alte aspecte, lucru la care , cel mai probabil nu ne-am fi așteptat.
 
E foarte important să setăm nişte intenţii. Un alt hint important de început de an ar fi să începem un jurnal în 2022  în care să trecem toate gândurile noastre, de data asta pozitive, cum am vrea noi să arate acea perioadă din viaţa noastră.
 



 
Întotdeauna de noi şi foarte mult ţine de relaţiile noastre, cât de sănătoase sunt. Aici iarăşi putem lucra întodeauna la noi înşine, în a ne responsabiliza, în a vedea ce putem îmbunătăţi, în a cere feedback de la cei dragi pentru a putea să lucrăm. Dincolo de relaţii, este extrem de important să ne păstrăm centraţi şi în sensul acesta recomand exerciţii de îmbământare, exerciţii de echilibru sufletesc, spun psihologii.
 

 
Foarte important mi se pare optimismul, pentru că asta generează sănătatea, atât mintală cât şi cea fizică şi pentru asta iarăşi există exerciţii care să te facă să începi să îşi conştientizezi gândurile, pentru că gândurile se vor manifesta mai devreme sau mai târziu în realitatea vizibilă.
 

 
Optimismul nu înseamnă să vedem în culori roz toată realitatea, ci să încercăm să ne focalizăm atenţia asupra a ceea ce totuşi este bun în viaţa noastră. Dacă avem două mâini, două picioare deja este un punct foarte bun de început. Dar şi dacă nu suntem sănătoşi. Poate că avem alte tipuri de bucurii sau de plăceri şi cred că este foarte important să generăm acea energie, pentru că de noi depinde.
 
Să încercăm să nu fim izoaţi, să încercăm să găsim întotdeauna companie, să fim în cluburi de prieteni, în cluburi de lectură, în cursuri online, să căutăm comunităţile, să încercăm să ieşim cumva din zona de confort. Şi, întotdeauna să căutăm să fim mai bine, să lucrăm cu cineva, tocmai pentru a putea să îmbunătăţim anumite atribute ale noastre.
 
 
 Ne ajută foarte mult comunicare online, pentru că sufletul comunică dincolo de spaţiu şi de timp şi atunci simplul sentiment că tu aparţii te ajută foarte mult, îţi dă o stare de securitate şi te afli cumva într-o zonă de control.






Citește și: Editorial Vine Crăciunul! Și parcă...
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 327

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 696

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 383

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 724

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 547

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 796

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 429

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 676

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 879

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 612

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 576

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 625

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 646

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 609

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 707