Editorial Părinte, dar și antrenor pentru copilul tău performer. Ce-ți poți dori mai mult?

 

 
  • Ca părinte, cu atât mai mult cu cât ești fost sportiv sau fost mare sportiv, îți dorești ca băiatul sau fata să-ți calce pe urme. Când se întâmplă aceasta, iar tu ești implicat și ca antrenor, satisfacția și sentimentul datoriei împlinite ating norii.
 
Ce poate fi mai emoționant și mai înălțător decât să-ți vezi copilul sportiv urcat pe podium, în competiții interne sau internaționale, iar tu, pe lângă părinte, să-i fii și antrenor? 
 
Îmi imaginez, la gimnastică, trăirile și marea bucurie care au încercat-o pe Camelia Voinea când fiica și eleva sa, Sabrina Maneca Voinea, a cucerit două medalii de aur la debutul în întrecerile de senioare. Și nu a fost orice fel de debut, ci unul petrecut la o Cupă Mondială, la Doha, în care sportiva de numai 15 ani a avut adversare de calibru.
 
Ca părinte, cu atât mai mult cu cât ești fost sportiv sau fost mare sportiv, îți dorești ca băiatul sau fata să-ți calce pe urme. Când se întâmplă aceasta, iar tu ești implicat și ca antrenor, satisfacția și sentimentul datoriei împlinite ating norii. Când ești, printre altele, campioană mondială și europeană și vicecampioană olimpică (ca sportivă), iar apoi maestru emerit al sportului și antrenor emerit, dar și laureată cu Medalia națională „Pentru Merit“, clasa a IlI-a, conferită în anul 2000, precum Camelia Voinea, îți aduce o bucurie enormă faptul că Sabrina vine promițător din urmă, pe drumul marii performanțe (cu, printre altele, un titlu de campioană europeană de junioare, iar, de curând, cu cele două medalii de aur la senioare la Cupa Mondială).
 
Am adus în discuție acest fericit tablou de familie având în vedere creșterea evidentă din ultimii ani din cariera Sabrinei, gimnasta de care se vorbește în aceste zile la superlativ. Într-o perioadă în care România își caută strălucirea de altădată în marile competiții de gimnastică ale senioarelor, Sabrina a apărut ca o speranță, ca una dintre florile cu care se poate face, din nou, primăvară.
 
La Constanța, sunt însă și alte familii în care așchia nu a sărit departe de trunchi, copiii și-au urmat părinții în sport, iar aceștia le-au fost ori încă le sunt și antrenori. Enumăr, rapid, alte câteva exemple, dintre cele care sunt încă în competiții: Ianis Hagi - Gheorghe Hagi (fotbal), Ioana Emilia Colibășanu - Elena Colibășanu (atletism), Theodora Ion - Mihaela Ion, Eva Marinescu - Monica Marinescu (scrimă), Alexandra Voiculescu - Cornelius Trucmel și Alina Ivan (lupte). Darius Tătaru - Aurel Tătaru, Albert Mărgăritescu - Adrian Mărgăritescu (haltere) ori Ayar Murtaza - Enis Murtaza (handbal). Dar și alții. Copii talentați, părinți fericiți! O relația copil - părinte, care se împletește cu cea de sportiv - antrenor, ce-ți poți dori mai mult într-o familie?             
 
Citește și:
 
Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina

„Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“

 
CS Farul Constanța. Aurel și Darius Tătaru

Tată și fiu, halterofili, medaliați la același concurs. Juniorul a stabilit și un record național! (galerie foto)

 
CSM Constanța
Tânărul Ayar Murtaza, fericit la debutul la seniori. „Un sentiment unic! Visez la acest moment de 11 ani“ (GALERIE FOTO)


Interviu online cu Albert Mărgăritescu, multiplu campion național la haltere
„Am o dublă responsabilitate când merg la un concurs“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nadia Comăneci, întâlnire cu Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța. „O zi fericită alături de Nadia“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 498

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

15 Feb 2024 898

Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța, laureata „Galei gimnasticii româneşti“

13 Feb 2024 902

Gimnasta din Constanța Sabrina Maneca Voinea și Amalia Puflea, pregătire în Elveția

09 Jan 2024 1326

Sabrina Maneca Voinea, din Constanța, desemnată cea mai bună gimnastă a anului 2023

16 Dec 2023 1179

Editorial Ca în basmele cu Ilene Cosânzene. Însă nu e doar un vis frumos, totul e aievea!

11 Oct 2023 1055

România, din nou la Jocurile Olimpice Sabrina Maneca Voinea - „Ne-am dorit acest lucru de foarte mulți ani, iar visul ni s-a îndeplinit“ (GALERIE FOTO)

10 Oct 2023 1472

Constanța La doar 16 ani, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial

08 Oct 2023 1824

Calendar săptămânal CSM Constanța Gimnasta Sabrina Maneca Voinea evoluează pentru o medalie la Campionatul Mondial

06 Oct 2023 1170

Gimnastică România s-a calificat cu echipa feminină la Jocurile Olimpice Paris 2024

03 Oct 2023 1771

Constanța. Nominalizată de CIO Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, printre cele trei debutante la Mondialul 2023 care merită urmărite (GALERIE FOTO)

26 Sep 2023 2600

Gimnaste din Constanța participante, cu lotul național, la un stagiu de pregătire în Finlanda

15 Aug 2023 1446

Gimnastică Echipa CS Farul - CSS1 Constanța, campioană națională la junioare 1 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

23 Jun 2023 2135

Gimnasta constănțeană Sabrina Maneca Voinea încheie Campionatul European pe podium

16 Apr 2023 2053

Gimnastică Locul obținut de constănțeanca Sabrina Maneca Voinea la Campionatele Europene din Antalya

15 Apr 2023 3198