Editorial Perversa jelire a învățământului, „încremenit în proiectul” România Educată


„Sistemul românesc de învățământ are nevoie de foarte mulți bani!”, a afirmat, ieri, președintele României (a câta oară în... sec, domn profesor Klaus Iohannis?). „Pe de altă parte, avem nevoie de materiale didactice moderne, avem nevoie de școli noi, avem nevoie de școli verzi, școli care sunt exemple pentru alții cum putem să ne implicăm pentru mediu”, a continuat să ne aburească primul om în stat.

Pe bune? Chiar ne luați de proști? De trei decenii auzim veșnic aceeași perversă jelire a educației din România, și vorbim în anul de grație 2021 de wc-uri în fundul curții școlii, de școli încălzite pe lemne, în care cadrul didactic are grijă ca, pe lângă actul educațional, să ofere copiilor în clase un minim de confort termic. Ce să mai sperăm, domnule, la școli verzi?
Câte școli s-au construit în mandatele dvs. în care au nădăjduit atâtea mii de profesori că, deh, solidaritatea de breaslă va fi de bun augur? Câte săli de sport ați inaugurat? Asta pentru că mi-am amintit de halul în care sunt acum chinuiți micuții să facă orele de educație fizică, cu masca pe față, în foste săli de clase transformate. „Școli exemple pentru alții cum putem să ne implicăm pentru mediu”... Doamne, cât îi mai suporți?
În 2014, când l-am votat, am făcut-o asumat și am stat cu emoții mai rău ca la meciurile Simonei Halep (deh, Victor Ponta nu avea cu ce se făli, precum fostul primar al Sibiului, care și-a dat măsura bunului gospodar). A doua oară l-am votat drept cea mai puțin... proastă alternativă (Viorica n-are nicio vină!) și pentru că mi-am dorit să-mi exercit acest drept. Sper să nu mai aibă tupeul să se arate și la alegerile din 2024!

Poate că veți spune „Daʹ de ce președintele este de vină, el are prerogative limitate!”. Măi să fie, atunci ce s-a mai apucat să mintă poporul cu proiectul de țară „România Educată”, care a căzut în brânci, biată Românica, atunci când covidul a dat iama în sistemul educațional românesc. Am fost contemporanii unui hei-rup fără precedent, ai unui act pompieristic jenant, în condițiile în care, în urmă cu 10 ani, „arogantul” Daniel Funeriu a reușit să lase României singura Lege a educației, emanată de 30 de ani încoace. În care, ce să vezi, era prevăzută și digitalizarea învățământului românesc.
Dacă nu ar fi fost de meserie profesor, poate că promisiunile sforăitoare ale președintelui Klaus Iohannis ar fi trecut neobservate, așa cum au trecut atâtea zeci de alte promisiuni neținute (cum ar fi a lui Sorin Cîmpeanu, care a spus că-și dă demisia dacă va avea buget mai mic la Educație 😊). Mai bine n-ați mai ieși în față să ne prostiți ce bine va fi cu cele 30 de miliarde de euro – fonduri europene, care vor ajunge tot acolo unde presupun românii că au ajuns și restul... În autostrăzi, nu-i așa?
 
Citește și:

Editorial: Experimentele din învățământul românesc aduc profesorii la limita răbdării
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Nu poți schimba experiența, dar poți schimba foaia. Care este cel mai mare regret al tău?

19 Apr 2021 474

Editorial „La toate neregulile ori nedreptățile românul se adaptează“. Hai să nu ne mai adaptăm, ci să reacționăm!

17 Apr 2021 1423

Editorial Criza politică prin demiterea ministrului sănătății a fost dorită. De ce?

15 Apr 2021 2189

Editorial Când jucătorul „X” îşi învinge fosta echipă

12 Apr 2021 2268

Editorial Memento mori

10 Apr 2021 2608

Editorial Jocul de-a du-te-vino, într-o vacanță care nu-i. Profesori-elevi-părinți se simt insultați de aceste experimente

08 Apr 2021 5002

Editorial Alegerea la care nu s-a gândit nimeni - Copilul sau locul de muncă?!

03 Apr 2021 2723

Editorial Vacanțe lungi și dese, disperarea părinților

01 Apr 2021 2263

Editorial De ce facem ceea ce facem? Toate au o explicație

27 Mar 2021 2501

Editorial Meciul meciurilor pentru FC Farul Constanţa. Puls la cote ameţitoare şi inimi bătând nebuneşte!

20 Mar 2021 3834

#DobrogeaAcademică Omagiu editorial adus academicianului Solomon Marcus

19 Mar 2021 2396

Editorial Actori cu măști obligatorii

18 Mar 2021 2688

Editorial Și profesorii sunt oameni, resimt oboseala și lipsa interacțiunii directe cu elevul

15 Mar 2021 5911

Editorial USR-iștii "mor" de grija casei Stănescu, iar sub ochii lor se prăbușește conacul Ion Bănescu!

13 Mar 2021 3173

Editorial Constanța, din nou în scenariul roșu! Privim cu teamă spre o nouă carantină

11 Mar 2021 3289