Editorial

Editorial PSD nu mai păcăleşte pe nimeni!

Asemenea multor români, ce s-a întâmplat sâmbătă seara în Piaţa Victoriei din capitală nu mă reprezintă! Chiar dacă PSD şi-a adunat simpatizanţii în faţa Guvernului în ceea ce s-a dorit a fi o demonstraţie împotriva „abuzurilor“, îmi place să cred că nu au reuşit să păcălească pe nimeni, nici măcar pe cei aduşi obligat/forţat din toate colţurile ţării să asigure spuma din baie de mulţime făcută la oră de maximă audienţă de el lidero maximo!
 
Dincolo de ce s-a văzut la unele televiziuni, în realitate, masa de manevră a PSD este din ce în ce mai mică.
 
Mulţi social-democraţi nu mai sunt de acord cu dorinţa strâmbă a lui Dragnea de desfiinţare a codurilor pentru a face practic imposibilă orice condamnare a unui politician, în special pentru fapte de corupţie, această încercare de reîntoarcere, dacă vreţi, într-un feudalism în care oamenii politici au dreptul la o legislaţie preferenţială.
 
Dovada celor susţinute mai sus este o secvenţă, evident, nepreluată de televiziuni, nici măcar de cele de opoziţie, dar pe care o găsiţi pe internet, surprinsă probabil chiar de o parte dintre protestatari, când, în timpul discursului preşedintelui PSD, manifestanţii încep să scandeze „Justiţie, nu corupţie“!
 
Momentul l-a luat prin surprindere chiar şi pe Dragnea, care a făcut o pauză de câteva secunde, în ideea ca microfoanele să preia din lozincile special pregătite. Realizând într-un final ce spune vocea pieţei, şi-a reluat discursul cu aplomb şi a încercat să acopere scandările. Scena acesta mi-a amintit de cea a balconului din 21 decembrie 1989, când Ceauşescu a fost huiduit la scenă deschisă, în timp ce cuvânta despre modul de organizare a noii societăţi imaginate de regimul său.
 
La această imagine aş rezuma mitingul PSD, chiar dacă reprezentarea distorsionată care ne-a fost livrată a ilustrat că vreo 500.000 de oameni cred cu tărie, încă, în Liviu Dragnea. Dar restul de 10,15 milioane de români… pe ei i-a întrebat cineva dacă au fost vreun moment reprezentaţi de mişcarea extrem de proastă a strategilor social-democraţi care au redesenat adunările comuniste?! Nu, dar nicio pagubă. Gândul că aceasta se va întoarce precum bumerangul la momentul potrivit e mult mai puternic!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Preşedintele Klaus Iohannis „Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost”

18 Apr 2019 350

ICCJ a respins cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul lui Liviu Dragnea

18 Apr 2019 285

Deputatul Stelian Ion (USR), despre nominalizările PSD - „Nicolicea este coșmarul justiției. Brăiloiu este zero barat”

17 Apr 2019 362

Călin Popescu-Tăriceanu, întâlnire cu Tudorel Toader. Ministrul ar fi „foarte afectat” de retragerea sprijinului politic al PSD

17 Apr 2019 482

Viorica Dăncilă - „Tudorel Toader a greşit atunci când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat"

17 Apr 2019 413

Senatorul de Constanța, Tit-Liviu Brăiloiu, numit ministru pentru Românii de Pretutindeni (documente)

17 Apr 2019 930

Ultimă oră! PSD își retrage sprijinul politic pentru Tudorel Toader. Cine este propus pentru funcția de ministru al Justiției

17 Apr 2019 506

Criză fără precedent în bugetul municipiului Constanţa pentru 2019! Cheltuielile cu salariile au crescut cu 40%. S-au tăiat banii regiilor. Primăria îşi propune să vândă cât mai multe terenuri

17 Apr 2019 1836

Soarta ministrului Justiției, Tudorel Toader, decisă în CEx al PSD. Ce a declarat senatorul Claudiu Manda

16 Apr 2019 352

Ministrul Justiției Tudorel Toader „Eu plec de la minister când văd în Monitorul Oficial”

16 Apr 2019 308

Președintele Iohannis „Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară”

16 Apr 2019 1174

Camera Deputaților a adoptat Se scutesc taxele şi impozitele pentru construirea cazinourilor şi pensiunilor pe insule

16 Apr 2019 311

Făgădău revocă hotărârea de Consiliu Local Ales local PSD, în conflict de interese. A votat vânzarea unui teren către firma soţiei (documente)

16 Apr 2019 1971

Noutăţi cu privire la procesul lui Liviu Dragnea. Ce a stabilit astăzi ÎCCJ

15 Apr 2019 620

Primăria Constanţa recunoaşte Un consilier local PSD s-a aflat în conflict de interese. Se revoca o hotărâre de Consiliu Local Municipal

15 Apr 2019 1032