Editorial Puterea de a o lua de la capăt. Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!


 
  • Sportiva constănţeană Antoanela Manac a ratat dureros prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
  • Iniţial, campioana era pe lista oficială a triatloniştilor calificaţi, însă, la scurt timp, câteva rezultate complet neprevăzute au schimbat ierarhia World Triathlon.
  • Pe lângă triatlon, Antoanela se dedică, de ani buni, cu aceeaşi pasiune, şi medicinei, un alt domeniu extrem de dificil.
 
Cunoscuta campioană la triatlon din Constanţa Antoanela Manac a ratat la mustaţă calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ocupând prima poziţie în afara listei celor care au obţinut biletul de Japonia.
 
Amărăciunea sportivei de pe litoral este cu atât mai mare cu cât performera apărea iniţial pe lista oficială a triatloniştilor calificaţi, însă, la numai un weekend distanţă, câteva rezultate complet neprevăzute au schimbat ierarhia World Triathlon, după ce Australia a calificat în total șase sportivi la JO și a dat peste cap tot clasamentul. Antoanela nu şi-a ascuns dezamăgirea în faţa acestei situaţii, văzându-şi năruită o muncă titanică de trei ani şi 30 de zile, dedicată antrenamentelor, cantonamentelor și tuturor competițiilor de calificare pentru JO de la Tokyo.
 
Şi ştim cu toţii ce sport greu este triatlonul, care îngemănează în cadrul unei curse alergare, înot şi ciclism! În plus, cazul Antoanelei este unul particular, întrucât, pe lângă triatlon, de ani buni ea se dedică cu aceeaşi pasiune şi medicinei, un alt domeniu extrem de dificil. A urmat facultatea (timp de şase ani), apoi a luat din prima examenul de rezidenţiat (ceea ce nu-i puţin lucru), iar de la începutul acestui an este medic rezident pe domeniul chirurgie vasculară.
 
În acest context, îmi dau seama cât de dezamăgită a fost Antoanela Manac că nu a prins Jocurile Olimpice, cu atât mai mult cu cât a despărţit-o o distanţă atât de mică de visul ei de a-şi reprezenta ţara la cea mai importantă competiţie pentru un sportiv. Având în vedere câte sacrificii a făcut (împărțindu-şi timpul între munca din spital, din sala de operație și între antrenamentele intense) şi cu câtă ambiţie şi-a urmat ţelul, ratarea, pe ultima sută de metri, să-i spun aşa, a calificării, este extrem de dureroasă. 
 
Cât de repede se trece, în sport, de la bucurie şi mândrie pentru munca depusă (în urma unui mare succes) - la tristeţe şi amărăciune, cu accente de demoralizare, după o asemenea ratare a unui obiectiv atât de important! Ca la fotbal, după un gol anulat cu VAR, după ce echipa care a înscris şi fanii ei s-au bucurat momente bune. Pe de altă parte, ca să luăm şi partea bună a lucrurilor, faptul că a fost atât de aproape de Tokyo reprezintă totuşi o performanță foarte mare, atât pentru Antoanela, cât și pentru triatlonul românesc, în condiţiile în care calificările sunt foarte grele, iar România are la acest sport un singur reprezentant la JO din Japonia! Antoanela ar fi fost a doua.
 
După ratarea prezenţei la Tokyo, Antoanela a vorbit despre motivaţia şi puterea ei de a merge mai departe, pe care speră să le găsească, pentru o viitoare calificare la JO, la ediţia din 2024, de la Paris. La cum o cunosc, campioana va avea resursele, în primul rând sufleteşti, de a porni şi pe acest drum. Până acum, s-a dovedit a fi o luptătoare şi o apărătoare a valorilor olimpice. Iar esenţa olimpismului, exprimată atât de bine de Pierre de Coubertin, este: Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!
 
Citeşte şi:
 

Antoanela Manac, aur național și debut internațional la Duatlon
„Mă bucur că am reprezentat România în cursa Elitelor“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cei mai buni triatlonişti participă la H3RO 2021, spectacolul sportiv de la Mamaia

07 Sep 2021 1571

Antoanela Manac. Medic și sportiv Campioana din Constanța, între triatlon și sala de operație. Din gardă, la antrenament! (galerie foto)

24 Jul 2021 2636

Antoanela Manac, aur național și debut internațional la Duatlon „Mă bucur că am reprezentat România în cursa Elitelor“

08 Jul 2021 1718

Constanţa Campioana Antoanela Manac a ratat la mustaţă prezenţa la Jocurile Olimpice. Prima în afara listei!

21 Jun 2021 3173

Constanţa Din dragoste pentru stetoscop şi medalii! Ioana Manoliu, campioană la atletism şi studentă la Medicină

18 Feb 2021 4202

Campioana din Constanţa Triatlonista Antoanela Manac îşi începe activitatea de medic rezident

18 Dec 2020 3912

Absolventă de Medicină De ziua sa, campioana Antoanela Manac s-a înscris la rezidențiat

19 Oct 2020 1902

Patru competiții găzduite de H3R0 Mamaia. Constănțeni, în fruntea clasamentelor

13 Oct 2020 2942

„Fain! Mai lipsește doar o calificare la JO. Spor!“ Colecția de trofee a campioanei din Constanța Antoanela Manac e impresionantă (galerie foto)

05 May 2020 3422

Triatlonista constănțeană Antoanela Manac, evoluție în Mexic, în La Paz. A fost ultima sa cursă, până se vor relua competițiile (galerie foto)

16 Mar 2020 2697

A luat cartea în bazin! Studentă la Medicină, campioana Antoanela Manac citeşte în timp ce înoată, la antrenament (galerie foto)

27 Feb 2020 4009

ÎPS Teodosie i-a oferit campioanei Antoanela Manac crucea ce i-a fost furată de Bobotează

30 Jan 2020 1892

Ei au scos crucile aruncate de ÎPS Teodosie în Marea Neagră. A participat şi sportiva Antoanela Manac (galerie foto)

07 Jan 2020 1533

O campioană, printre bărbați Cine a prins de fapt una dintre cele trei cruci aruncate în Marea Neagră de IPS Teodosie (video)

06 Jan 2020 4919

Alergare la Constanţa în memoria lui Peter Klosz, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon

22 Nov 2019 2610