Editorial

Editorial Raioanele de peşte din magazine şi pieţe, luate cu asalt de Buna Vestire. Ce recomandă ANPC


De câteva săptămâni am intrat în Postul Paştelui, cel mai lung din tot anul. Nu toată lumea alege să ţină aşa cum se cuvine postul dar, în zilele în care în calendar este trecută menţiunea „dezlegare la peşte“, cu toţii dau năvală la magazinele de specialitate pentru a achiziţiona peşte şi produse de peşte. 
 
Astăzi se sărbătoreşte Buna Vestire, zi în care este permis consumul de peşte, ceea ce a condus inevitabil la aglomeraţie în magazine la raioanele de peşte şi în magazinele de specialitate. În mai toate coşurile de cumpărături se află măcar un peşte sau un produs din peşte, semn că măcar în zilele de sărbătoare trebuie să respectăm precizările din calendar. 
 
Gospodinele s-au întrecut în fel de fel de reţete pentru ca nu cumva vecinele să susţină că nu au respectat tradiţia. Cum era de aşteptat, comercianţii s-au pregătit temeinic pentru această zi de sărbătoare pentru a satisface şi cele mai sofisticate gusturi în materie de peşte şi produse din peşte. 
 
În Postul Paştelui, credincioşii care postesc mai au o singură zi de dezlegare la peşte, de Florii, cu o săptămână înaintea Paştelui. Cu siguranţă şi atunci, la fel ca şi acum, pieţele şi magazinele vor fi luate cu asalt de cei care ţin morţiş să respecte tradiţia chiar dacă în restul zilelor au consumat tot ce au poftit. 
 
Tocmai pentru a veni în sprijinul consumatorilor, ANPC a venit cu sfaturi pentru cumpărători cu câteva zile înainte de ziua de sărbătoare, astfel încât camera de gardă a spitalelor să nu fie luată cu asalt de cei care au ales să achiziţioneze peşte din locuri neautorizate. 
 
„Având în vedere consumul tradiţional de peste cu ocazia acestor sărbători, consumatorii sunt sfătuiţi să nu cumpere peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casă cu care consumatorul poate justifica tranzacţia comercială şi riscă să achiziţioneze un produs neconform sau chiar nesigur care poate să îi afecteze sănătatea”, au transmis reprezentanţii ANPC. 
 
Nu de puţine ori, jandarmii şi poliţiştii au aplicat sancţiuni celor care vindeau peşte la colţul străzii în condiţii mai mult decât neprielnice. Ceea ce este mai grav este că aceşti comercianţi nu duceau lipsă de clienţi dornici să facă economie la bugetul familiei şi care au ales să pună în faţă economia şi nu sănătatea lor şi a familiei. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Două finale într-o săptămână. FC Viitorul, mai vrem o minune!

20 May 2019 514

Editorial Extrădat, Mazăre, util pentru PSD până în ultimă clipă!

18 May 2019 1554

Editorial „Noaptea Muzeelor“ revine în weekend la Constanţa. Ce surprize le sunt pregătite vizitatorilor

16 May 2019 1936

Editorial Cazul Mazăre ar trebui să dea de gândit multora

13 May 2019 1123

Editorial Au început petrecerile absolvenţilor. Elevii din anii terminali şi industria banchetelor

11 May 2019 885

Editorial Imaginile cu râul de produse din plastic din România au făcut furori pe Facebook. Și cam atât

09 May 2019 746

Editorial Se întâmplă şi lucruri bune. Campania de adopţie a câinilor fără stăpân. Cum poţi oferi un cămin unui patruped

06 May 2019 655

Apariţie editorială de excepţie Dr. Constantin Tudor şi prof. Nicolae Ţiripan restituie preţioase file de istorie - „Familia regală a României şi meleagurile călărăşene“

06 May 2019 709

Editorial Faleza din Cumpăna, miserupismul ACN şi firma de partid

04 May 2019 1266

Editorial Cifre contra prejudecăţi. Ianis Hagi şi o întrebare de la conferinţa de presă

02 May 2019 783

Editorial Cum ne pregătim pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Magazinele şi pieţele, luate cu asalt pentru a avea o masă îmbelşugată

27 Apr 2019 616

Editorial Înainte de Paşti şi 1 Mai, autorităţile promit amenzi usturătoare. Sau de ce nu renunţă comercianţii la practicile incorecte

25 Apr 2019 684

Editorial Ipocrizie, Notre-Dame şi donaţii. Cum s-au transformat oamenii în ceea ce nu cred că sunt

22 Apr 2019 1034

Editorial La FC Viitorul, aşchia nu sare departe de trunchi! Ce vrăji vor mai face puştii?

20 Apr 2019 814

Editorial Accidente pe bandă rulantă la Constanța. Unde ne grăbim?

18 Apr 2019 833