Editorial Raioanele de peşte din magazine şi pieţe, luate cu asalt de Buna Vestire. Ce recomandă ANPC


De câteva săptămâni am intrat în Postul Paştelui, cel mai lung din tot anul. Nu toată lumea alege să ţină aşa cum se cuvine postul dar, în zilele în care în calendar este trecută menţiunea „dezlegare la peşte“, cu toţii dau năvală la magazinele de specialitate pentru a achiziţiona peşte şi produse de peşte. 
 
Astăzi se sărbătoreşte Buna Vestire, zi în care este permis consumul de peşte, ceea ce a condus inevitabil la aglomeraţie în magazine la raioanele de peşte şi în magazinele de specialitate. În mai toate coşurile de cumpărături se află măcar un peşte sau un produs din peşte, semn că măcar în zilele de sărbătoare trebuie să respectăm precizările din calendar. 
 
Gospodinele s-au întrecut în fel de fel de reţete pentru ca nu cumva vecinele să susţină că nu au respectat tradiţia. Cum era de aşteptat, comercianţii s-au pregătit temeinic pentru această zi de sărbătoare pentru a satisface şi cele mai sofisticate gusturi în materie de peşte şi produse din peşte. 
 
În Postul Paştelui, credincioşii care postesc mai au o singură zi de dezlegare la peşte, de Florii, cu o săptămână înaintea Paştelui. Cu siguranţă şi atunci, la fel ca şi acum, pieţele şi magazinele vor fi luate cu asalt de cei care ţin morţiş să respecte tradiţia chiar dacă în restul zilelor au consumat tot ce au poftit. 
 
Tocmai pentru a veni în sprijinul consumatorilor, ANPC a venit cu sfaturi pentru cumpărători cu câteva zile înainte de ziua de sărbătoare, astfel încât camera de gardă a spitalelor să nu fie luată cu asalt de cei care au ales să achiziţioneze peşte din locuri neautorizate. 
 
„Având în vedere consumul tradiţional de peste cu ocazia acestor sărbători, consumatorii sunt sfătuiţi să nu cumpere peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casă cu care consumatorul poate justifica tranzacţia comercială şi riscă să achiziţioneze un produs neconform sau chiar nesigur care poate să îi afecteze sănătatea”, au transmis reprezentanţii ANPC. 
 
Nu de puţine ori, jandarmii şi poliţiştii au aplicat sancţiuni celor care vindeau peşte la colţul străzii în condiţii mai mult decât neprielnice. Ceea ce este mai grav este că aceşti comercianţi nu duceau lipsă de clienţi dornici să facă economie la bugetul familiei şi care au ales să pună în faţă economia şi nu sănătatea lor şi a familiei. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 283

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 671

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 379

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 711

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 545

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 788

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 424

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 674

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 872

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 604

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 571

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 621

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 642

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 699