Editorial

Editorial Raioanele de peşte din magazine şi pieţe, luate cu asalt de Buna Vestire. Ce recomandă ANPC


De câteva săptămâni am intrat în Postul Paştelui, cel mai lung din tot anul. Nu toată lumea alege să ţină aşa cum se cuvine postul dar, în zilele în care în calendar este trecută menţiunea „dezlegare la peşte“, cu toţii dau năvală la magazinele de specialitate pentru a achiziţiona peşte şi produse de peşte. 
 
Astăzi se sărbătoreşte Buna Vestire, zi în care este permis consumul de peşte, ceea ce a condus inevitabil la aglomeraţie în magazine la raioanele de peşte şi în magazinele de specialitate. În mai toate coşurile de cumpărături se află măcar un peşte sau un produs din peşte, semn că măcar în zilele de sărbătoare trebuie să respectăm precizările din calendar. 
 
Gospodinele s-au întrecut în fel de fel de reţete pentru ca nu cumva vecinele să susţină că nu au respectat tradiţia. Cum era de aşteptat, comercianţii s-au pregătit temeinic pentru această zi de sărbătoare pentru a satisface şi cele mai sofisticate gusturi în materie de peşte şi produse din peşte. 
 
În Postul Paştelui, credincioşii care postesc mai au o singură zi de dezlegare la peşte, de Florii, cu o săptămână înaintea Paştelui. Cu siguranţă şi atunci, la fel ca şi acum, pieţele şi magazinele vor fi luate cu asalt de cei care ţin morţiş să respecte tradiţia chiar dacă în restul zilelor au consumat tot ce au poftit. 
 
Tocmai pentru a veni în sprijinul consumatorilor, ANPC a venit cu sfaturi pentru cumpărători cu câteva zile înainte de ziua de sărbătoare, astfel încât camera de gardă a spitalelor să nu fie luată cu asalt de cei care au ales să achiziţioneze peşte din locuri neautorizate. 
 
„Având în vedere consumul tradiţional de peste cu ocazia acestor sărbători, consumatorii sunt sfătuiţi să nu cumpere peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casă cu care consumatorul poate justifica tranzacţia comercială şi riscă să achiziţioneze un produs neconform sau chiar nesigur care poate să îi afecteze sănătatea”, au transmis reprezentanţii ANPC. 
 
Nu de puţine ori, jandarmii şi poliţiştii au aplicat sancţiuni celor care vindeau peşte la colţul străzii în condiţii mai mult decât neprielnice. Ceea ce este mai grav este că aceşti comercianţi nu duceau lipsă de clienţi dornici să facă economie la bugetul familiei şi care au ales să pună în faţă economia şi nu sănătatea lor şi a familiei. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Spectacolul lumii - între curiozitate morbidă şi implicare responsabilă

19 Aug 2019 406

Editorial Setea de bani, pericol de înec. Marea își cere tributul

16 Aug 2019 979

Editorial Blocarea angajărilor, mărul discordiei între sindicaliştii din Învăţământ şi Ministerul Educaţiei. Se anunţă proteste

15 Aug 2019 579

Editorial 10 august a fost o tragedie în 2018. Cum au ieşit la protest unii, în 2019, doar pentru a posta imagini pe Facebook

12 Aug 2019 733

Editorial Echipe ca Farul şi Rapid îi lipsesc enorm Ligii 1. Indiferent de divizie şi stadion, spiritul nu moare!

10 Aug 2019 1086

Editorial Acel moment când nu ne mai ajung înjurăturile

08 Aug 2019 672

Editorial Dezastru la Constanța, în urma vijeliilor. Copaci căzuți, mașini avariate și acoperișuri smulse. Cine ne despăgubește?

05 Aug 2019 1100

Editorial Doamna Dana repetă rolul „procesomanei“ la Teatrul de Stat Constanţa

03 Aug 2019 1312

Editorial Şi la Constanţa, ca peste tot. Când se ia câte-o măsură / lumea-njură!

01 Aug 2019 1054

Editorial Am uitat să mai fim oameni. Un apel la autenticitate, de unde te-ai aştepta mai puţin

29 Jul 2019 999

Editorial Titularizarea, un „bau-bau“ pentru tinerii absolvenţi

27 Jul 2019 1195

Editorial Loteria repartizării computerizate sau examene de admitere la liceu?

25 Jul 2019 1033

Editorial Este mijlocul verii, iar Constanţa duce o lipsă crasă de activităţi de recreere

22 Jul 2019 961

Editorial Bagheta magică a lui Gică Hagi. Tot ce atinge cu ea transformă în aur!

20 Jul 2019 931

Editorial Accidente pe bandă rulantă la Constanţa. Șoferi băuţi, drogaţi sau fără permis. Ce se întâmplă?

18 Jul 2019 1282