Editorial Regulamentul parcărilor din Constanța și infrastructura rutieră din oraș


 
  • Introducerea unor sensuri unice mai degrabă în mod aleatoriu nu a făcut decât să contribuie la haosul general ce pare să domnească peste sectorul rutier.
 
  • În întreg acest context, mulți dintre locuitorii orașului tind a gândi că, în loc ca noul regulament să soluționeze probleme care există și apasă participanții la trafic din Constanța, acesta nu face decât să creeze altele noi și să sporească tensiunile.
 
 
Se apropie cu pași repezi sfârșitul anului și, odată cu el, crește și tensiunea în rândul constănțenilor privind locurile de parcare rezidențiale!
 
La blocurile din diferitele cartiere ale Constanței, vecinii încep să se privească mai degrabă cu suspiciune între ei, să-și dea seama cine de când are locul de parcare închiriat de la primărie, cine câte cereri a depus pentru a obține un loc și cine dă semne că nu a știut să utilizeze corect platforma primăriei, pentru a depune cererea.
 
Totul, în contextul în care, prin noul Regulament al locurilor de parcare publice din Constanța, s-a stabilit că, în cazul locurilor de parcare rezidențiale care sunt închiriate de mai mult de cinci ani, contractele vor fi automat reziliate, iar spațiul va redeveni disponibil pentru închiriere.
 
Dincolo de faptul că acest regulament a fost deja contestat în instanță, dincolo de neajunsurile pe care le are, dincolo de modalitatea prin care s-a stabilit taxarea pentru diferitele locuri de parcare din zonele orașului, cred că, într-un fel, la Constanța, punem un pic carul înaintea boilor în ce privește parcarea.
 
Și când spun asta, mă refer mai ales la faptul că, în oraș, nu avem încă o infrastructură rutieră care să permită tuturor participanților la trafic să se deplaseze în siguranță (iar aici includ, alături de autovehicule, și pietonii ori cetățenii care se deplasează cu bicicletele sau cu trotinetele electrice).
 
Nu o dată, locuitorii acestui oraș, dar și turiștii, au adus în discuție faptul că sunt mult prea puține locuri de parcare pentru câte mașini sunt, că traficul rutier nu este sistematizat ori optimizat așa încât deplasarea dintr-un punct A, să spunem, într-un punct B să se facă într-un mod eficient, cu un consum minim de carburant, așa încât să fie și prietenos cu mediul înconjurător.
 
Introducerea unor sensuri unice mai degrabă în mod aleatoriu nu a făcut decât să contribuie la haosul general ce pare să domnească peste sectorul rutier.

 
În întreg acest context, mulți dintre locuitorii orașului tind a gândi că, în loc ca noul regulament să soluționeze probleme care există și apasă participanții la trafic din Constanța, acesta nu face decât să creeze altele noi și să sporească tensiunile.
 

Citește și
 
Notificări în scările de bloc
Primăria Constanța, anunț important despre parcările de reședință!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 570

Primarul Municipiului Constanța a pierdut procesul privind locurile de parcare gratuită pentru persoanele cu dizabilități! Motivarea tribunalului (DOCUMENT)

27 Dec 2023 10644

Primăria Constanța, obligată să repartizeze locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități! Primarul pierde procesul (MINUTA)

21 Nov 2023 1128

Parcările din Inel II, pe masa judecătorilor! Primăria Constanța, dată în judecată de un șofer, pentru restituirea taxei de parcare

14 Nov 2023 1185

Verdict în așteptare pentru Primăria Constanța! Instituția a fost obligată să repartizeze locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități

08 Nov 2023 949

Știri Constanța Zeci de noi locuri de parcare au fost amenajate în cartierul Poarta 6 (FOTO)

08 Nov 2023 966

Primăria Constanța, obligată să repartizeze locuri de gratuită persoanelor cu handicap. Primarul s-a adresat judecătorilor

27 Oct 2023 1344

Știri Constanța Noi locuri de parcare în cartierele Km 4-5 și Palas

25 Oct 2023 865

Judecătorii refuză cheltuielile de judecată pentru Primăria Constanța într-un proces pe parcări. „Demersul judiciar, generat de pasivitatea și lipsa de interes“ ale primăriei

25 Aug 2023 1419

Numărul locurilor de parcare din incinta Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța s-a redus considerabil

18 Aug 2023 1577

Constanța Noi locuri de parcare au fost amenajate în Faleză Nord! Iată unde sunt situate

21 Jul 2023 1024

Pe 10 martie are loc dezbaterea publică privind construcția și amenajarea Pieței Urbane de la Gară

03 Mar 2023 1610

Primaria Tulcea a reușit să amenajeze o parcare cu 170 de locuri la marginea orașului. Constanța nu a terminat nici studiile de fezabilitate!

05 Jan 2023 1475

Primăria Constanța dorește construirea a trei parcări supraetajate în Tomis Nord. Date din proiect

01 Nov 2022 3056

Locuri noi de parcare amenajate în municipiul Constanța

24 Mar 2022 2707