Editorial Ridică-te, ţară, şi mergi!



Un lucru foarte important pentru acest popor s-a întâmplat cu doar câteva zile în urmă. Românii au stat la rând pentru democraţie. Iar cei care nu au fost nevoiţi să stea la coadă au ieşit în stradă, în semn de solidaritate cu cei care au fost nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a arăta că le pasă, că au înţeles ce e cu democraţia şi că vor să o câştige.


Românii s-au aşezat la „coada democraţiei“ încă din noaptea premergătoare alegerilor, aşa cum nu au mai stat încă de pe vremea lui Ceauşescu. Bunica îmi povestea că, în acele timpuri, aşteptau la cozi pentru a cumpăra unt şi ouă. Acum, noi vom povesti nepoţilor că s-au format cozi pentru democraţie. Vom povesti cum conaţionalii noştri au înţeles că au dreptul la un vot liber exprimat, că ei pot face diferenţa, că s-au săturat să fie ignoraţi de sistem doar pentru că au plecat din ţară să îşi asigure un trai mai bun. Ei nu au uitat că asta le e patria. Sistemul însă i-a uitat. Diaspora a vrut să arate că există şi contează. Şi a reuşit, s-a făcut auzită, văzută şi şi-a câştigat un mare respect.

Şi s-a mai întâmplat un lucru. Tinerii despre care nimeni nu mai credea că sunt în stare să schimbe ceva, generaţia despre care s-a tot spus că stă doar în faţa calculatorului şi comentează doar în mediul online, dar nu e capabilă să acţioneze cu adevărat, a ieşit în stradă. Şi promite că mai iese, până schimbă ceva. Cât suflu poate aduce Revoluţia din 1989 în inimile tinerilor de azi!

Prezenţa la vot a arătat că românul chiar e sătul să fie călcat în picioare şi să fie considerat un cerşetor, un cetăţean care nu îşi cunoaşte drepturile. S-au depus admirabile eforturi, despre care s-a vorbit de câteva zile şi încă se va mai vorbi o vreme. Pentru că, în ţară, încă este continuată această revoluţie a votului, cu speranţa şi mândria că suntem români.

Alegerile nu au fost despre Klaus Iohannis sau despre Victor Ponta, au fost despre votul a două civilizaţii diferite. La prima vedere, pare că cea mai răsărită a câştigat, şi aceasta este datoare să o aducă şi pe cea de-a doua spre lumină. Este civilizaţia care încă citeşte, contrar aparenţelor, care este informată şi care nu acceptă mizeria promovată de televiziuni.

Domnule Iohannis, Victor Ponta a crezut că revolta va rămâne doar pe Internet, că nişte tineri frustraţi vor comenta în mediul online şi că nu se va acţiona în plan concret. Dar s-a acţionat. 11 milioane de oameni au ieşit la vot. Peste şase milioane v-au votat pe dumneavoastră. Au ieşit din case şi au ales nu răul mai mic, ci ceea ce li s-a părut cu adevărat bun. Aceşti români au refuzat pungile de campanie, iconiţele sau cei 150 de euro. Sunt cei care nu mai vor să audă de şpăgile de milioane de euro, care vor să aibă autostrăzi reale, nu doar pe hârtie, care nu vor să meargă la spital cu buzunarele pline, pentru a ieşi cu ele goale.

Mobilizarea a fost, până la urmă, uşoară. Patria s-a pornit şi v-a ales pe dumneavoastră să o conduceţi. Greul abia acum începe. Avem încredere să mergem înainte!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grevă de avertisment la Primăria Siliștea, județul Constanța Angajații din peste 1200 de primării de comune anunță noi proteste! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 589

O nouă zi cu proteste în fața Palatului de Justiție din Constanța!

13 Dec 2023 871

ZIUA LIVE. Taximetriștii nu renunță la proteste dacă nu vor ajunge la consens cu autoritățile în privința Regulamentului de organizare și executare a serviciului de transport în regim de taxi

25 Jun 2021 2475

Președintele Klaus Iohannis, despre proteste „Temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt îndreptățite”

30 Mar 2021 1986

Pe 13 decembrie, în România este marcată Ziua Tipografilor

13 Dec 2020 2478

Înalta Curte s-a pronunțat în dosarul privind celebra ordonanță 13. Decizia poate fi contestată

13 Jun 2020 1601

Cazul Ordonanței 13, analizat azi de Înalta Curte. Ce s-a decis la Constanţa

11 Jun 2020 1708

Asociaţii furioase pe Ministerul Agriculturii. Proteste în faţa instituţiei. Ce nemulţumiri au agricultorii

23 Aug 2018 1890

USR susţine că avem nevoie de un referendum pe justiţie

10 Jul 2018 1934

USR susține protestele din București și din țară. Ce a declarat Dan Barna

20 Jan 2018 2397

Proteste anunţate în toată ţaraO delegaţie a Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din Constanţa se va întâlni cu ministrul Felix Stroe

12 Dec 2017 2124

Editorial Poate că Moş Nicolae sau Moş Crăciun nu există. Dar protestele sunt reale!

04 Dec 2017 2467

Noi proteste împotriva Legii Vaccinării Obligatorii. Astăzi este adunare publică în Parcul Izvor

04 Nov 2017 2543

Protest al angajaţilor de la Ambulanţa Constanţa. Cum este organizat

28 Sep 2017 3525

UPDATE Proteste la Constanța. Cetățenii sunt nemulțumiți de deciziile ministrului Justiției (galerie foto+video)

27 Aug 2017 3553