Editorial Să interzicem horele!

  • Șeful și unul dintre adjuncții IPJ au fost înlăturați de la conducere dintr-un foc.

  • Oficial, decizia a fost luată după hora turiștilor din Mamaia.

  • Mandatul noului șef este valabil trei luni.

Săptămâna care tocmai se încheie a venit cu surprize destul de mari pentru Constanța. Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului, comisarul șef Constantin Dancu, aflat în fruntea instituției de ani buni, a ieșit la pensie. Vestea s-a aflat mai întâi seara târziu, iar a doua zi a venit și confirmarea oficială din partea Inspectoratului General al Poliției Române. În comunicatul oficial al IGPR, din data de 1 iulie, se arăta:
„Cu data de 30 iunie 2020, prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, comisarului-șef de poliție Dancu Constantin îi încetează raporturile de serviciu cu unitatea cu drept la pensie.
Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-șef de poliție Glugă Constantin Adrian este împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni,  atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, comisarului-șef de poliție Dincă Marin îi încetează împuternicirea pe funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, comisarul de poliție Nucu Marian se împuternicește să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pe o perioadă de 3 luni“.
Cu alte cuvinte, șeful și unul dintre adjuncți au fost înlăturați de la conducere dintr-un foc.
O zi mai târziu, o nouă informare oficială explica situația de fapt ce a dus la schimbările operate în fruntea IPJ Constanța:
„În urma apariției, la data de 20 iunie 2020, pe site-ul antena3.ro a articolului cu titlul «Imagini șocante din Mamaia. Sute de turiști, prinși în horă, fără să se respecte distanțarea socială» o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în stațiunea Mamaia, de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Poliția Stațiunii Mamaia.
În urma analizei situației constatate s-au dispus următoarele:
Cu data de 30 iunie 2020, șefului I.P.J Constanța i-a fost întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare.
Cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului șefului I.P.J Constanța pe linie de ordine publică.
Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-șef de poliție Glugă Constantin Adrian a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, comisarul de poliție Nucu Marian a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pe o perioadă de 3 luni“.
Scurt pe doi, putem înțelege că inspectorul șef și adjunctul său au fost înlăturați de la conducerea IPJ din cauza horei din Mamaia, făcută fără respectarea măsurilor anti-Covid în vigoare.
Am putea, oare, să înțelegem că dacă cei care au jucat în hora cu pricina păstrau distanța minimă socială și nu se mai prindeau de mijlocele, șefii IPJ rămâneanu pe poziții? Întreb pentru un prieten.
Sau am putea să înțelegem că, dacă nu ne place de noul șef al IPJ – oricine ar fi acesta – și de adjunctul acestuia, e de ajuns să ne prindem într-o horă pentru ca ei să fie schimbați? Tot pentru un prieten întreb.


Oricum, una peste alta, un singur lucru se desprinde cu certitudine din toată situația creată: să interzicem horele în Mamaia, că decapităm IPJ-urile!

Citește și:


Comisarul șef de poliție Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța, s-a pensionat!

Hora din Mamaia găselnița IGP de a schimba conducerea IPJ Constanța

Constantin Adrian Glugă este împuternicit șef la comanda IPJ Constanța. De unde vine. Date din CV

IPJ Constanța are un nou șef. Un fost ofițer DNA:
Adjuncții comisarului șef Glugă

Oficial de la IGPR:
Constantin Adrian Glugă, noul șef al IPJ Constanța. S-a schimbat conducerea Inspectoratului! CV-ul noului comandant

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hora din Mamaia găselnița IGP de a schimba conducerea IPJ Constanța

02 Jul 2020 4666