Editorial Să investim în „La multi ani”!



Cu sau fără „amenințările” tale că în 2015 vei rupe lanțul, vei ține regim, vei face economii, vei câștiga mai mult, vei trăi mai bine, firescul și inevitabilul se vor desfășura sub nasul tău, indiferent de deciziile mai mult sau mai puțin inspirate pe care ți le propui. Soarele va răsări și va apune, cu sau fără voia ta; Zilele tot 24 de ore vor dura, indiferent dacă îți sunt sau nu suficiente; lumea te va supăra, chiar dacă ai putea trece cu vederea. Ceea ce urmează să-ți transmit nu este o listă riguroasă de rețete sigure pentru un an mai bun, dar se constituie într-o înșiruire de sugestii prietenoase pe care le consider investiții într-o stare de bine.

Nu le voi enumera în ordinea importanței, pentru că fiecare are propriile nevoi și preferințe, dar mă încumet să încep cu investiția în odihnă! Aici mă adresez tuturor celor care se țin de carte sau care muncesc, iar pentru ei, restanțele la capitolul orelor de somn nu pot duce la un organism întreg perfect funcțional. Așa că, pe viitor, reglează-ți „ceasul biologic” cu cele minim 8 ore de somn pe noapte și, de ce nu, o moțăială de prânz.
A doua propunere este una imperioasă, pentru care militez la nivel național, fenomenul nefiind suficient exploatat la noi, așadar mă refer la călătorii, vacanțe, concedii, excursii, cum vreți să le spuneți! Românul știe doar Mamaia – vara și Predeal – iarna, dar, oameni buni, țara asta merită luată la pas cu munți, cu văi, cu chei, cu dealuri, cu șes, cu deltă, cu muzee, cu lăcașuri de cult, izvoare istorice, rezervații naturale etc. Pentru cei mai avuți, recomand cu încredere călătoria pe orice continent, pentru că trăiesc cu convingerea că un om plimbat este un om bogat.

O altă metodă de a investi în noi este de a ne împăca cu cât mai mulți din cei ce ne înconjoară, de a face pace cu supărările trecutului și neajunsurile prezentului, de a ne găsi echilibrul spiritual cu ajutorul familiei și al religiei. Numai așa vom permite fabuloasei legături dintre minte, suflet și corp să fie strânsă și puternică.

Nu vă îndemn la excese, pentru că sunt total împotriva oricărui tip de gândire care acceptă extremele, dar vă rog să vă încumetați să gustați din tot ce place ochiului, nasului și gurii. Mâncați de toate, din felurite bucătării, combinații extravagante, orice vă poate face plăcere, dar nu uitați să vă opriți, să respirați și să savurați clipa!

Nimic din ce am încercat să vă recomand mai devreme, nu este costisitor sau de nerealizat și o să continui de aceeași manieră. Acum, fiind constănțean și adresându-mă în mare parte dumneavoastră, o să adaptez sfaturile pentru orașul nostru: pozează apusul de pe marginea lacului, fotografiază răsăritul de pe plajă, aleargă în Tăbăcăriei, trăiește o piesă la teatru sau operă, mergi măcar o dată pe an la Delfinariu să saluți mamiferele marine.
În încheiere, vă îndemn la o investiție pe termen lung, ce este alcătuită dintr-o serie de acțiuni din cele mai simple, care pot aduce beneficii fantastice. Dacă fiecare dintre noi ar adopta un animal de companie, ar planta și uda câteva plante, ar ridica orice gunoi întâlnit accidental pe stradă și ar ajuta o familie nevoiașă, Pământul și Omenirea s-ar bucura de ceea ce ne urăm zilele acestea inconștient: La mulți ani !

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Caligula

04 Jan, 2015 14:42

Frumos, nu te lasa...

marcianus

01 Jan, 2015 10:17

Perfect....no comment

Articole asemanatoare

Se pensionează un fost procuror Anticorupție din Constanța! A cerut condamnarea lui Nicușor Constantinescu

21 Feb 2022 1921

A venit la echipa lui Hagi de la Swansea City Marco Dulca, fotbalist la FC Viitorul, și-a serbat ziua de naștere

12 May 2020 2364

Campioana Alexandra Chirametli a născut pentru a doua oară. Are tot fetiță „Cel mai frumos cadou de ziua mea! Vă iubește mama!“ (galerie foto)

16 Apr 2020 4099

Editorial Cine pune beţe în roate învăţământului din România. Numiţi în funcţie de ministrul Cîmpeanu, revocaţi de ministrul Pop!

24 Aug 2017 3146

umblat.roCele mai trăznite evenimente din 2015

06 Jan 2016 3039

Dacian Cioloş, mesaj de Anul Nou şi fotografii alb-negru

31 Dec 2015 1695

Top decontări Câţi bani au "consumat" Euromedic, Euromaterna şi Isis Medical Center de la CJAS Constanţa în trei ani

12 Nov 2015 6765

Mesajul aniversar al lui Emanuel Plopeanu, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice a Universităţii „Ovidius”

04 Jul 2015 3199

Expoziţie la Constanţa Istoria de 50 de ani a imigranţilor turci în Austria

01 Jun 2015 1621

Expoziţia despre istoria de 50 de ani a muncitorilor imigranţi turci în Austria

01 Jun 2015 1073

Festivitate premiere Lumina Math 2014, editia XVIII

19 Jan 2015 1933

Revista presei locale

02 Jan 2015 2048

Editorial Să fie Anul Nou în fiecare zi!

02 Jan 2015 2664

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj românilor, cu ocazia noului an

01 Jan 2015 2188

La mulți ani 2015 Ger de crapă pietrele. Temperaturi înregistrate la ora 00.00 în județul Constanța

01 Jan 2015 2229