Editorial Scenarii desprinse din filmele pentru adulţi, în şcolile din România. Ar trebui să mai avem încredere în profesori?

Un profesor de limba engleză a fost filmat în timp ce săruta cu foc şi pasiune o elevă de clasa a IX-a, în vârstă de doar 15 ani, în sala de curs; un alt profesor de religie din Sibiu, care este şi preot, a fost filmat de o elevă în timp ce se masturba la catedră, în faţa elevilor; o profesoară de limba română, soţie de preot, din Piatra Neamţ, a întreţinut relaţii intime cu un elev minor, iar băiatul de clasa a XI-a s-a sinucis. Nu, nu sunt scenarii de filme de groază. Sunt întâmplări reale din unităţile de învăţământ din România. Iar lista, din păcate, poate continua!
 
Revoltător este că aceşti profesori toxici trebuie să-i înveţe pe copiii noştri. Le formează caracterele, depinderile. Le formează conceptele esenţiale ale vieţii, cum ar fi importanţa de a avea propriile valori, de a nu discrimina, de a avea încredere în sine şi respect.
 
De ce oare, acum, corpul profesoral nu are prestanţa şi respectul de altădată? De ce dascălul nu mai este acel om care te ajută să înţelegi legile naturii şi ale societăţii? De ce în sistemul de învăţământ intră toţi cei care nu şi-au găsit menirea în altă meserie? De ce copiii noştri sunt educaţi de cadre didactice care au derapaje majore de comportament?
 
Trist este că aceste cazuri despre care auzim la ştiri aproape în fiecare lună, chiar săptămână, se răsfrâng asupra tuturor profesorilor şi a şcolii, elevii şi părinţii pierzându-şi astfel încrederea în aceştia. Cum să-mi trimit copilul minor la şcoală, dacă acolo ar putea fi corupt de un profesor? Cum poate fi oare un profesori toxic model pentru un copil minor, care, foarte uşor, poate fi influenţat negativ?
 
Dascălii nu au nicio scuză că ajung să aibă relaţii sexuale cu minori. Dimpotrivă, profesorii au toată responsabilitatea în cazul în care ajung într-o astfel de postură, indiferent dacă eleva are 17 ani şi câteva luni sau 12 ani. Profesorii care au relaţii cu elevi minori încalcă etica şi morala profesională. Atitudinea lor este de neacceptat, fiind necesar ca aceştia să fie excluşi din învăţământ.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 460

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 434

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1623

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1001

Profesorul de la Liceul Lucian Blaga din București, acuzat că avea o idilă cu o elevă, arestat preventiv

13 Apr 2024 597

Palatul Copiilor Constanța „Evadare“ în lumea subacvatică, facilitată de scafandri. „Am trăit cu toții o experiență inedită“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Apr 2024 729

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 692

S-a stins din viață profesorul universitar doctor Viorel Puiu Păun, personalitate marcantă în domeniul fizicii și matematicii

08 Apr 2024 948

Lucrări RAJA la Eforie Sud! Se oprește furnizarea apei. Vezi dacă ești afectat

02 Apr 2024 486

RAJA Constanța Se oprește apa pe mai multe străzi din Eforie Sud!

02 Apr 2024 459

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1454

În județul Argeș Profesor, arestat pentru agresiune sexuală. O agresase pe minoră chiar în incinta liceului

19 Mar 2024 501

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

17 Mar 2024 447

Profesori ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" Constanța la Academia Națională de Apărare a Letoniei (FOTO)

15 Mar 2024 477

Originar din județul Tulcea Virgil Rițco, autorul unor scrieri despre comunitatea ucraineană, la ceas aniversar

05 Mar 2024 549