Editorial Şcoala românească, între schimbare şi manuale pline de greşeli. Toate pe bani publici

Peste puţin timp, clopoţelul va anunţa începerea unui nou an şcolar. Elevii se vor grăbi să se întoarcă în bănci, iar profesorii la catedră. Din păcate, noul an de învăţământ va începe cu hopuri: manualele  unice de istorie pentru clasa a VI-a şi manualule unice de geografie pentru clasa a VI-a sunt pline de greşeli. Şi nu unele minore, ci erori grave.
 
Şcoala românească pare aceeaşi, aşa cum a fost acum 10 ani, încremenită în zeci de proiecte, care se schimbă de la an la an şi care nu se mai finalizează. Niciun ministru al educaţiei n-a reuşit să facă ceva solid şi de perspectivă pentru şcoală. Toţi cei care s-au perindat pe la conducerea Ministerului Educaţiei au încercat să inoveze, să schimbe, să vină cu noi oportunităţi şi soluţii, însă şcoala a rămas săracă şi ineficientă. Vorbim de manuale digitale, în vreme ce unii copiii din şcolile rurale învăţă în condiţii insalubre, fără apă potabilă şi cu toaleta în curte.
 
Iată că şi anul şcolar 20180-2019 va începe cu o situaţie hilară. De data asta, este vorba despre manuale pline de greşeli. Ministerul Educaţiei a cerut retipărirea manualului unic de Geografie pentru clasa a VI-a, care este plin de erori. Costurile vor fi suportate de Editura Didactică şi Pedagogică, tot din bani publici. Până la corectarea greşelilor, vor avea manual doar elevii care pot folosi varianta digitală a acestuia.
 
Din păcate, greşelile descoperite în manualul unic de istorie pentru clasa a VI-a nu vor fi corectate. Deşi specialiştii au descoperit nenumărate erori în paginile cărţii, autorii au anunţat ca le vor corecta doar în varianta digitală. Astfel, pe băncile elevilor, vor fi manualele de istorie cu greşeli. Dar ce vor face elevii care nu au tablele şi laptopuri? Cei care nu apă potabilă în şcoală? Din ce vor învăţa?
 
Pentru a schimba ceva în învăţământul românesc, nu e suficient să avem dascăli dedicaţi meseriei şi copii inteligenţi. Mai este nevoie de un ministru bun, care, într-adevăr, să facă ceva pentru tânăra generaţie. Este nevoie de dăruire, de dorinţa de a schimba cu adevărat ceva în şcoala românească. Şi doar atunci, tânăra generaţie va avea puterea să schimbe ceva în ţara noastră, spre binele tuturor.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Experiențe Erasmus în cadrul consorțiului coordonat de ISJ Constanța. Ce activități vor avea loc

06 Mar 2024 547

Anunț de la Ministerul Educației. Este vizat anul școlar 2024-2025!

27 Dec 2023 2532

Sondaj al Ministerului de Interne Aproximativ 70% dintre elevi doresc ca anul școlar viitor să fie organizat în continuare pe module

18 Dec 2023 873

Sondaj de Opinie 60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța nu se va rezolva curând

22 Oct 2023 758

Sondaj de opinie Credeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?

15 Oct 2023 944

Știri Constanța azi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” organizează festivitatea de deschidere a unui nou an universitar (FOTO+VIDEO)

02 Oct 2023 2215

Editorial! Impresii după primele săptămâni din noul an școlar! Urmează prima zi liberă pentru elevi și preșcolari

01 Oct 2023 1116

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia începerii noului an școlar

11 Sep 2023 885

Gânduri frumoase pentru elevi Bogdan Huțucă, deputat PNL - „Educația este cea mai bună trambulină spre o carieră de succes"!

11 Sep 2023 704

Ciucă - „România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie“

11 Sep 2023 831

Silviu Coșa „Mergând prin clase am văzut foarte mulți copii cu zâmbetul pe buze“ (VIDEO)

11 Sep 2023 860

Știri Constanța Primarul de la Fântânele, despre prima lui zi de școală- „Era altă epocă, alte timpuri“ (VIDEO)

11 Sep 2023 1075

Ligia Deca „Acest an şcolar este însă un nou început pentru întreg sistemul de educaţie“

11 Sep 2023 687

Klaus Iohannis anunță În viitorul CSAT vom discuta despre consumul de droguri în școli

11 Sep 2023 753

Știri Constanța Polițiștii locali, alături de elevi, la începutul noului an școlar!

11 Sep 2023 772