Editorial Se întâmplă şi lucruri bune. Campania de adopţie a câinilor fără stăpân. Cum poţi oferi un cămin unui patruped

Campania de adopţie a câinilor fără stăpân iniţiată de Primăria Municipiului Constanţa a ajutat deja mai mulţi căţeluşi să-şi găsească un cămin şi stăpâni iubitori. Zeci de cereri de adopţie au fost înregistrate la Serviciul Gestionare Animale Abandonate, iar 18 căţei au fost deja adoptaţi.

Pentru cei interesaţi să ia acasă un căţel sau mai mulţi, este bine de ştiut că adopţia este gratuită. Cererile se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public (adăpostul de pe strada Vârful cu Dor), iar preluarea câinelui de către adoptator este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării, dacă acesta nu a fost revendicat de proprietar. Câinii pot fi adoptaţi de către persoane fizice sau juridice din ţară sau din străinătate, în condiţiile legii.
 
Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Câinii adoptaţi vor fi sterilizaţi, excepţie făcând câinii cu regim special, astfel cum sunt definiţi în normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă nr. 155/2001, completată şi modificată. Adopţia câinilor de către solicitanţi se face pe baza unei declaraţii-angajament.
 
Adopţia câinilor din adăpost se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii: prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor; dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor; acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini; înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.
 
Atenţie! Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001, completată şi modificată de Legea nr. 258/2013, şi ale normelor metodologice de aplicare a acesteia. Personalul serviciului va comunica în termen de cinci zile de la data implantului numărul de microcip către Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân, gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari.
 
Numărul microcipului este trecut de medicul veterinar al adăpostului, în mod obligatoriu, în carnetul de sănătate sau paşaportul câinelui, după caz, ambele documente având serii şi numere unice, conform normelor stabilite de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Cei interesaţi de adoptarea unui patruped pot contacta Serviciul Gestionare Animale Abandonate la numerele de telefon 0241.485.873 şi 0733.045.213.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marian Godină și-a prezentat colecția de animale "El e Iancu, zis și puiul de câine" (VIDEO)

16 Feb 2022 2598

Peste 1.600 de câini adoptați în Constanța. Alți 150 își așteaptă familiile

27 May 2020 2082

40 de suflete nevinovate au de astăzi un stăpân

12 Jul 2019 1938

Când îşi reia activitatea adăpostul pentru câinii fără stăpân al Primăriei Constanţa

22 Mar 2019 2593

Editorial Dezinvoltura penalilor de a candida

05 Feb 2016 3231