Editorial

Editorial Semne bune la SSC Farul Constanţa. Din peisaj lipseşte totuşi ceva…

Preluată de Ciprian Marica, echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou promovată în Liga a 2-a, plusează la capitolul atractivitate, interes stârnit şi imagine, după venirea ca finanţator a fostului internaţional român. Sunt lucruri palpabile, însă din peisaj lipseşte totuşi ceva, astfel încât bucuria dată de fenomenul Farul să fie deplină.
 
Asocierea numelui Farul cu cel al lui Ciprian Marica e benefică în planul mediatizării echipei înfiinţate acum doi ani de fanii constănţeni, pentru a ţine în viaţă spiritul farist. SSC Farul e mult mai prezentă acum în media centrală, se vorbeşte mult mai mult de ea şi e căutată mult mai mult. Îmi era dor de declaraţiile din faţa tribune oficiale, de ziariştii strânşi ciopor acolo, la finalul meciurilor, aşteptând ieşirea de la oficială a VIP-urilor. Acest moment gazetăresc a înviat. Venirea lui Ciprian Marica, iar ulterior şi a lui Ionel Dănciulescu e, din punctul de vedere al imaginii SSC Farul, clar, un plus.

Marica a declarat că are planuri mari la Farul, atât pur sportive şi tehnice, cât şi în ce priveşte dezvoltarea clubului şi depăşirea de către acesta a graniţelor tuşate ale terenului şi pătrunderea simţitoare în comunitate, prin campanii de fidelizare a publicului. Conferinţa de presă a lui Ciprian Marica şi a colaboratorilor săi, de prezentare a Farului sub noul ei început, a fost una bine organizată. Ideile de marketing de punere mai bine în valoare a brandului Farul, crearea noului logo, programul MasterClass FC Farul, care l-a avut ca prim invitat pe celebrul Anghel Iordănescu sau iniţiativa clubului prin care mai multe glorii ale FC Farul au acum steaguri personalizate la arena din strada Primăverii sunt noi exemple că Farul câştigă tot mai mult capital de imagine.

Semne bune, aşadar, la clubul constănţean.
 
Din peisaj lipseşte totuşi ceva… Un stadion nou în oraş!

Am mai scris despre acest neajuns al Constanţei fotbalistice, dar simt nevoia să o repet. SSC Farul a obţinut acceptul Primăriei Constanţa de a juca pe arena „Gheorghe Hagi”, după ce începuse Liga a 2-a în pribegie, şi din capul locului spun că aceasta e, fără dor şi poate, un atu. Faptul că meciurile cu SSC Farul gazdă sunt susţinute acasă, în faţa propriului public, semnificativ în număr mult mai mare decât la Techirghiol sau la Ovidiu, chiar dacă, la Constanţa, spectatorii nu beneficiază de toată capacitatea stadionului, ajută mult echipa.

Gândiţi-vă, însă, ce interes şi ce emulaţie s-ar stârni în rândul iubitorilor de fotbal din Constanţa, dacă aceştia ar avea la dispoziţie un stadion nou, operă a autorităţilor locale sau centrale. Exemple despre cât de benefică în revigorarea fenomenului fotbalistic local a fost ridicarea unei arene ultramoderne sunt multe în ţară, iar cel mai grăitor e cel de la Craiova.
 
Părerea mea e că la Constanţa un stadion nou, dublat, desigur, de o echipă valoroasă şi cu rezultate (pe care Marica şi cei din jurul său vor să o creeze), ar fi elementul hotărâtor, declicul care să atragă mult mai mulţi oameni la meciuri şi, de ce nu, noi finanţatori. Plus revenirea Constanţei pe lista de gazde a Federaţiei pentru echipele naţionale ori pentru finalele organizate. 
 
Sigur, mi s-ar putea spune că Primăria doar ce a preluat stadionul din strada Primăverii, astfel că e nevoie de timp pentru gestionare şi de cheltuieli mari, iar eu m-am găsit să vorbesc de un stadion nou? De acord, dar îmi este permis să visez şi să sper? Chiar dacă risc să rămân numai cu visul? Pe de altă parte, nu simţiţi lipsa, la Constanţa, a marilor meciuri cu un stadion plin? Eu da.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SSC Farul Constanţa l-a achiziţionat şi pe Diogo Rosado

18 Feb 2019 377

Sondaj de opinie Credeţi că SSC Farul Constanţa va avea un 2019 de succes, în care îşi va atinge obiectivele?

18 Feb 2019 679

SSC Farul Constanţa a intrat în linie dreaptă. Amicale şi achiziţii Petre Grigoraş - „Sunt convins că echipa va arăta altfel în joc“

18 Feb 2019 1525

SSC Farul Constanța l-a achiziționat și pe Arif Demir

16 Feb 2019 1220

SSC Farul Constanța a anunțat încă trei transferuri. Miercuri, ultimul amical înaintea începerii campionatului (galerie foto)

16 Feb 2019 1089

SSC Farul Constanța a anunțat transferul lui Joao Diogo și al lui Rafael Miranda

14 Feb 2019 1144

Cristi Boboc şi Cristina Bujin vor concura la Campionatul Balcanic de atletism pentru seniori

14 Feb 2019 446

Un fotbalist de la Dinamo va juca la SSC Farul Constanţa

13 Feb 2019 1289

SSC Farul Constanţa, victorie în ultimul meci de pregătire din Antalya

13 Feb 2019 806

SSC Farul Constanţa, amical, astăzi, în Antalya, cu FC Ruh Brest

13 Feb 2019 563

Noi medalii Aur și bronz pentru Constanța la Naționalele de tenis de masă (galerie foto)

13 Feb 2019 482

Insolvenţa Rugby Club Judeţean Farul Constanţa merge mai departe. Noul termen, în aprilie

12 Feb 2019 577

SSC Farul Constanța, egal în al patrulea amical din Antalya (galerie foto)

11 Feb 2019 991

SSC Farul Constanţa dispută astăzi un nou meci amical în Antalya

11 Feb 2019 794

Atletul Marian Petre, vicecampion balcanic. David Ciolpan a ratat la mustaţă bronzul! (galerie foto)

11 Feb 2019 544