Editorial Şi dacă politicienii ar ţine post...



Astăzi începe Postul Paştelui, care se va termina peste şapte săptămâni. Postul Mare este o mare încercare, mai ales pentru politicienii care s-au obişnuit să ne mintă frumos la televizor sau în ziare..

 
Bârfe, scandal, vorbe răutăcioase, minciuni frumoase, câte şi mai câte ies din gura politicienilor, care se perindă, seară de seară, la emisiuni televizate. Şi toate pentru a câştiga simpatia românilor, care, la următoarele alegeri locale sau parlamentare, le vor da votul lor. În Postul Paştelui, e timpul să uităm duşmăniile, să ne abţinem de la vorbele răutăcioase, de la acuzaţii, de la minciuni. E timpul ca şi politicienii să renunţe la minciunile de zi cu zi. Ei sunt primii care ar trebui, în această perioadă, să uite de bârfe, de promisiuni deşarte şi de scandaluri. Aşa ar trebui să facă dacă ar fi cu adevărat credincioşi, precum mulţi dintre ei se arată. Dar oare în ce cred ei? În bani, putere şi înavuţire. Îi vedem la televizor cum vin şi vorbesc despre bunătate, dărnicie, cum mimează o rugăciune, două, iar cu gândul sunt doar la avantajul pe care îl pot avea din această falsă imagine. Politicienii noştri nu au credinţă, pentru că, dacă ar avea, ar posti cu sufletul, aşa cum ne cere Domnul. Să facem un exerciţiu de imaginaţie: cum ar fi dacă şi politicienii ar posti? Nu doar abţinându-se de la mâncare, ci şi de la minciuni, scandal, bârfe. Oare cum ar arăta clasa politică? Ce s-ar întâmpla dacă ei nu ar mai minţi în această perioadă de abstinenţă creştinească? Sunt sigură că vor continua să ne spună câte-n lună şi stele, condimentându-şi minciunile cu promisiuni deşarte, dezvăluiri bombă despre foştii parteneri de afaceri sau chiar despre foştii parteneri de viaţă. Iar exemplele din ultimele săptămâni ne confirmă acest lucru.
 
Astăzi începe Postul Paştelui. Preoţii ne sfătuiesc să ne abţinem, în această perioadă, de la mâncărurile „de dulce“ şi să ne purificăm. Şi trupeşte, şi sufleteşte. Astăzi începe Postul Paştelui. Să uităm, aşadar, certurile vechi şi fie ca iertarea să ne inunde sufletul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.