Editorial Simona Halep. Ca un adevărat număr unu mondial

Cea mai bună jucătoare a lumii în tenisul feminin, Simona Halep îşi respectă statutul de număr unu în ierarhia WTA. În ultimul timp, a dovedit o constanţă de invidiat şi puţine adversare au reuşit să o învingă. Odată ce a urcat pe primul loc în clasamentul mondial şi a câştigat primul trofeu de Grand Slam, lucrurile s-au schimbat foarte mult pentru Simona.
 
Constănţeanca noastră a scăpat de presiunea de a realiza neapărat aceste două obiective, la care visa de mult şi spre care a bătut un drum lung şi anevoios, care i-au pus răbdarea şi încrederea la grea încercare. Apoi, totul a fost mult mai uşor pentru ea. A venit ca o eliberare psihică, ce a ajutat-o să-şi respecte postura de principală favorită la turneele la care a participat şi să nu ofere surprize neplăcute, cu excepţia celei de la Wimbledon, de luna trecută.
 
De astăzi, Simona va intra în cea de-a 43-a săptămână de prezenţă neîntreruptă în fotoliul de lider mondial. Deja i-a doborât în România recordul legendarului Ilie Năstase. Ca un adevărat număr unu mondial, campioana şi-a început hegemonia, iar distanţa faţă de a doua clasată, daneza Wozniacki, nu e de neglijat. De la un lider mondial, de la un campion, te aştepţi să aibă constanţă şi să-i bată pe toţi. Sau, mă rog, aproape pe toţi. Pentru că şi campionii, şi liderii de clasament, oricât de campioni şi de lideri sunt ei, tot nişte oameni rămân şi, la un moment dat, tot mai apare o înfrângere.
 
Simona a avut un parcurs de metronom în ultima perioadă şi, în afară de înfrângerea de la Wimbledon de care spuneam, venită în turul trei, în faţa unei jucătoare din Taipei de pe locul 48 în lume, a mers foarte bine. Iar evoluţiile de la ultimele două turnee, Montreal şi Cincinnati, desfăşurate la mică distanţă unul după altul, sunt de subliniat. Titlu la prima întrecere, finală la cea de-a doua nu sunt realizări la îndemâna oricui. Rivale ale sale din circuit şi de la prima poziţie WTA au părăsit prematur competiţiile, ea nu. Simona a luptat cu oboseala, uneori a jucat şi două meciuri într-o zi (din pricina ploii, care a încurcat programul), dar a făcut meciuri deosebite şi a cedat doar în finală la Cincinnati.
 
Valoarea sa, la care Simona adaugă zi de zi câte o cărămidă, prin muncă susţinută, încrederea tot mai mare în forţele proprii, experienţa care o ajută tot mai mult, sfaturile inspirate ale antrenorului Darren Cahill, venite în momentele potrivite în timpul meciurilor, au dus-o pe Simona Halep, la 26 de ani (va împlini 27 la finele lunii viitoare), la cel mai înalt nivel. Astăzi, debutează într-o nouă ediţie a US Open (turneu de Grand Slam) şi, deşi n-a avut o tragere la sorţi uşoară şi vine după o perioadă încărcată, poate face din nou meciuri memorabile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Covaliu, președintele COSR, despre ce șanse are Simona Halep să evolueze la Jocurile Olimpice Paris 2024

18 Apr 2024 432

Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Oeiras. „Schimbare de planuri!“

11 Apr 2024 1067

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 854

Simona Halep a primit wild-card și pentru turneul de la Madrid

03 Apr 2024 1203

Pe ce loc în clasamentul mondial se află Simona Halep, după participarea la Miami Open

01 Apr 2024 841

Simona Halep ratează meciurile echipei naționale împotriva Ucrainei și participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

30 Mar 2024 737

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1594

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 812

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4341

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 693

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 962

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1502

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 731

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 701

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 1454