Editorial Simona Halep dă lecţii de tenis şi de viaţă

Turneul Campioanelor de la Singapore a mărit substanţial capitalul de simpatie de care se bucură constănţeanca Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România. Debutantă în competiţie şi doar a treia româncă din istorie care evoluează la această grandioasă întrecere, tânăra de 23 de ani a făcut încă o dată dovada talentului său uriaş, dar şi a jocului corect de pe teren, fără de care harul sportiv nu ar avea nicio valoare.
 
Simona Halep creşte frumos. A ales în viaţă şi în tenis să nu se abată de nişte principii sănătoase, care pun la loc de frunte corectitudinea şi excluderea compromisurilor, iar aceasta s-a văzut şi la Singapore, unde lumea tenisului mondial a aplaudat la scenă deschisă modul în care a gestionat Simona situaţia cu care s-a confruntat în Grupa Roşie a întrecerii.

După două victorii entuziasmante (a doua în faţa liderului mondial Serena Williams, pe care, efectiv, a pus-o la colţ) şi graţie jocului rezultatelor, tânăra constănţeancă s-a calificat în semifinale înainte de a disputa ultimul meci. Pentru Simona, acesta nu mai conta din punctul de vedere al accederii în penultimul act, dar avea o altă valoare. A purităţii, a tenisului corect şi a valorilor înalte. Pe scurt, dacă pierdea în două seturi în faţa Anei Ivanovici, scăpa de un adversar redutabil, Serena, care nu ieşea din grupă.

Sportul este plin de calcule interminabile, de strategii şi de scenarii, în asemenea situaţii. Iar o groază de sportivi şi de echipe aleg soluţia ruşinoasă şi lipsită de fairplay a ocolirii rezultatului corect, pentru a obţine un avantaj ulterior. Nu însă şi Simona, care a evoluat cum o face mereu, la victorie. Că nu i-a ieşit este altceva, dar important e că a jucat corect. În spiritul sportivităţii, nu pentru un beneficiu personal de moment.

Ulterior, Serena a ajuns în finală, pe care a şi câştigat-o, chiar în faţa Simonei! Pe cine nu laşi şi moară nu te lasă să trăieşti, se vor fi găsit destui cârcotaşi nemulţumiţi de strategia Simonei, care poate că s-ar fi încoronat regină la Singapore dacă ar fi trimis-o pe Serena acasă. Însă ar fi câştigat un trofeu, dar i-ar fi dezamăgit pe mulţi dintre cei care cred în ea.

Acum avem explicaţia ascensiunii fulminante a Simonei, ajunsă, la o vârstă fragedă, până pe locul doi în clasamentul mondial. Talent, muncă, viaţă personală sacrificată şi, peste toate, corectitudine. Cei care o cunosc bine pe Simona ştiu că, îndrumată cum se cuvine de familie, ea a păşit încă de mică pe drumul corect în viaţă, pe care l-a urmat drept, fără a se abate de la ţinta sa. Fosta învăţătoare a tenismenei povesteşte cum copiliţa de atunci nu se folosea în niciun chip de statutul ei de sportivă pentru a scăpa de şcoală şi de lecţii. Dimpotrivă, era sârguincioasă şi recupera într-un mod uimitor materia rămasă în urmă. Pe de altă parte, şi părinţi ei au insistat ca, la şcoală, Halep Simona să fie tratată ca elevă, nu ca tenismenă. Iar aceasta i-a folosit ulterior fetei. La Singapore, Simona a dat lecţii de tenis, dar şi de viaţă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.