Editorial Simulări de cutremure, sondaje înşelătoare, referendum fără participanţi. Poate, poate, nu mai înţelegem problemele reale ale României

Zilele acestea ne confruntăm, poate, cu foarte multe probleme care, parcă, tot mai mult, ne duc la ideea că acolo sus cineva încearcă să ne păcălească perpetuu.
 
Şi nu ai cum să nu crezi când vezi că se organizează tot felul de chestii inutile, cu rezultate la fel de inutile.
Trei sau patru zile, suntem ocupaţi cu o simulare de cutremur care, oricum, nu va avea, Doamne fereşte, rezultatul scontat, în cazul unui seism real. Pentru că atunci situaţia nu va fi deloc asemănătoare cu cea de azi.
Şoselele nu vor fi libere, peste tot va fi haos, oamenii devin neînţelegători.
 
Şi totul se va întâmpla ca şi la alte evenimente majore, de genul incendiului de la Colectiv, unde, indiferent câte simulări s-au efectuat, în cazul real, tot nu am ştiut şi nu am avut cum să intervenim.
 
Tot în aceste zile, atenţia ne este îndreptată către pensii, care, oricum, vor deveni viabile - dacă vor deveni - după ce va începe următoarea guvernare PSD.
 
Adică, mai pe înţelesul tuturor, musai să-i mai alegem odată pe cei ce sunt acum şi după aia vom vedea ce vom face. Dezbateri inutile pe tema, la fel de inutilă, a referendumului pentru familie sunt în continuare, deşi subiectul este unul încheiat demult.
 
Dar noi continuăm să ne batem capul cu el pe la tot felul de teveuri, iar asta din acelaşi motiv: ca atenţia să fie captată în altă parte, nu către problemele reale.
 
Şi ultima mare găselniţă este cea a sondajelor, care mai de care mai reale: cine este primul, cine al doilea, cine va fi, cine nu va mai fi.
În tot acest timp, atenţia ne este îndepărtată, cu mare ştiinţă, de problemele reale ale României: condamnarea unor lideri politici, problema salariilor, a locurilor de muncă, a economiei subterane, a contrabandei cu de toate şi cu orice, a învăţământului.

 
Şi în tot acest timp, atenţia ne este îndepărtată de la legile economiei, de la legile pe care vor să le schimbe unii pentru a nu ajunge prin puşcării, de la legile care ar trebui să facă România respectată în Europa şi în lume.
În rest, pâine şi circ.

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Reacția președintelui PSD Constanța, senatorul Felix Stroe

09 Mar 2024 795

Rezultate referendum Viitorul rector al Universității „Ovidius” din Constanţa va fi ales prin votul tuturor cadrelor didactice titulare și al cercetătorilor

07 Mar 2024 899

Azi, referendum la Universitatea Ovidius din Constanța pentru modalitatea de alegere a rectorului

06 Mar 2024 578

Pregătiri pentru alegeri la Universitatea Ovidius din Constanța Referendumul pentru modalitatea de alegere a rectorului, pe 6 martie

04 Mar 2024 794

Când se vor pronunța magistrații în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea ?

27 Feb 2024 802

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că va candida pentru un nou mandat

24 Dec 2023 687

Referendumul de demitere a primarului din Agigea a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!

23 Jul 2023 1603

Prefectura Constanța ar putea fi obligată să organizeze referendum la Agigea! Decizia nu este definitivă

10 Jun 2023 1299

Judecătorii au admis cererea de intervenţie formulată de primarul comunei Agigea în procesul intentat de USR Constanța prefectului județului, Silviu Coșa

17 Oct 2022 1635

Procesul prin care USR Constanța îi cere prefectului organizarea referendumului pentru demiterea primarului din Agigea, amânat pentru luna octombrie

13 Jul 2022 1077

Referendum de alipire la Rusia a unui oraș ucrainean. Este un port important la Marea Neagră

29 Jun 2022 1100

Județul Tulcea S-a stabilit data la care se va defășura referendumul pentru demiterea primarului comunei IC Brătianu

27 Jun 2022 1192

ZIUA LIVE. Când ar putea fi organizate alegerile parțiale pentru Consiliul Local Agigea? (VIDEO)

25 May 2022 2328

ZIUA LIVE Primarul comunei Agigea. „În prima zi de Consiliu, consilierii locali au încălcat legea“ (VIDEO)

24 May 2022 1864

ZIUA LIVE. O comună importantă din județ funcţionează fără Consiliu Local. Cum a scăpat primarul de organizarea unui referendum de demitere?

23 May 2022 2486