Editorial

Editorial SSC Farul Constanţa, liderul clasamentului. Când valoarea face diferenţa


Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, înfiinţată de fani pentru a ţine în viaţă spiritul farist (după decesul FC Farul), a început cum nu se poate mai bine returul seriei secunde a Ligii a 3-a. Trei victorii în trei meciuri, golaveraj 11-0 şi, ce-i mai important, a urcat pe primul loc al clasamentului.

 
3-0 cu FC Voluntari II (la Techirghiol), 3-0 cu Agricola Borcea şi 5-0 cu Unirea Slobozia (ultimele două meciuri disputate în deplasare). Acesta este bilanţul SSC Farul în cele trei partide de campionat din 2018. Graţie acestor succese şi paşilor greşiţi ai fostului lider, Progresul 1944 Spartac, „marinarii“ au recuperat deficitul de două puncte şi au trecut pe prima poziţie, având ei acum două puncte în faţa echipei din Bucureşti.
 
Valoarea a făcut diferenţa. Sub toate aspectele. SSC Farul dispune de un lot de jucători foarte buni, care îşi respectă blazonul. „Marinarii“ au atuul că, pe lângă tineri valoroşi, beneficiază şi de mulţi fotbalişti care au jucat la Liga 1 şi la Liga a 2-a şi care aduc plusul necesar pentru promovarea imediată în Liga a 2-a. În ultimul meci, cel de a Slobozia, Raphael Stănescu a marcat de trei ori, iar George Călinţaru (transferat în iarnă) a punctat de două ori. Ce mai e de spus? Iar, cu o etapă înainte, Călinţaru reuşise o doppietta şi la Borcea! Şi am dat numai două exemple, dar sunt mulţi alţi jucători care, şi în tur, şi acum, şi-au pus şi îşi pun amprenta pe jocul echipei.
 
Formaţia arată foarte bine şi pe hârtie, şi în teren. S-au făcut transferuri bune, iar primul „11“ e tot mai stabil. Staff-ul tehnic, care e şi el unul de top, conducerea clubului, şi, nu în ultimul rând, devotamentul fanilor sunt tot atâtea arme ale SSC Farul în bătălia pe care o duce pentru a accede la finele sezonului în eşalonul secund. Deloc de neglijat, echipa arată şi constanţă. În afară de accidentul din deplasare cu Progresul 1944 Spartac (0-7!), în rest lucrurile au mers conform aşteptărilor.
 
Meciul de la Slobozia a fost aşteptat cu o oarecare îngrijorare. SSC Farul juca în fieful unei contracandidate la promovare, care avusese evoluţii solide până atunci. În plus, faptul că nu s-a primit acceptul pentru filmarea partidei, iar terenul a fost extrem de greu i-au dat noi motive SSC Farul să fie în alertă maximă. Constănţenii s-au impus însă cu un 5-0 care nu lasă loc de niciun comentariu vizavi de forţa pe care o emană. După mulţi ani în care FC Farul s-a chinuit prin Liga a 2-a, departe de strălucirea de odinioară, iar până la urmă, a sfârşit prin a se desfiinţa, SSC Farul este raza de soare mult-aşteptată de fani pentru a pune din nou brandul în lumina fotbalului mare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce meciuri se joacă astăzi la Trofeul Liga Old-Boys Constanţa

20 Jan 2019 986

Imagini de la eveniment SSC Farul a învins la scor FC Farul în amicalul de la Valu lui Traian (galerie foto+video)

19 Jan 2019 1869

SSC Farul întâlneşte FC Farul Meciuri la fotbal, baschet şi handbal, în weekend, la Constanţa

19 Jan 2019 770

„Bine ai venit, îngeraş!“ Fotbalistul Iulian Răvoiu şi soţia sa, Ligia, au devenit părinţi. Mesajul lor emoţionant (galerie foto)

19 Jan 2019 1133

SSC Farul Constanţa dispută sâmbătă un meci amical

16 Jan 2019 1324

Nemulţumirile, respinse Judecătorii au luat o decizie definitivă. Este vizată Asociaţia Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa (galerie foto)

15 Jan 2019 1457

Imagini de la eveniment SSC Farul s-a reunit în efectiv restrâns. Ce jucători au participat la prima şedinţă de pregătire din 2019 (galerie foto+video)

14 Jan 2019 1863

Petre Grigoraş - „Sunt extrem de încrezător“ SSC Farul Constanţa încheie luni vacanţa. Pe „marinari“ îi aşteaptă un an greu, cu multe provocări!

14 Jan 2019 1451

De la „Ninja Warrior România“ la „Ferma. Un nou început“ Remus Boroiu, campion al CS Farul Constanţa, la un reality show al Pro TV, în munţi (galerie foto)

12 Jan 2019 829

Editorial Ce aşteptăm de la sportul constănţean în 2019

10 Jan 2019 603

Campioană la bikini fitness de la CS Farul Constanţa Diana Pivniceru participă în echipa „Faimoşilor“ la al treilea sezon al Exatlon România

10 Jan 2019 2961

La cine se referă Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul „A fost un model pentru mine, am încercat mereu să îi calc pe urme“

08 Jan 2019 1143

SSC Farul Constanţa a încheiat colaborarea cu încă un fotbalist. Când se va reuni echipa de pe litoral

08 Jan 2019 2322

Ciprian Marica „Am promisiunea că atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean vor susţine Farul Constanţa“

05 Jan 2019 2291

Retrospectivă 2018 Anul în care Simona Halep a cucerit primul ei trofeu de Grand Slam. Numărul 1 în lume şi regină la Roland Garros!

04 Jan 2019 562