Editorial Stadion nou la Constanța. În rândul fanilor, așteptarea e tot mai grea

 

 
  • Când unirea dintre FC Viitorul și Farul a fost înfăptuită, s-a făcut primul pas către redarea strălucirii de altădată clubului etalon al litoralului. Al doilea pas, un stadion nou, ar duce proiectul fotbalistic la un nou nivel.
 
Rămasă încă printre puținele orașe mari ale României fără un stadion nou de fotbal, Constanța așteaptă cu înfrigurare ridicarea arenei promise, în cadrul proiectului „Complex Sportiv Constanța“, care cuprinde, pe lângă stadion de fotbal, printre altele, arenă de tenis, centru de recuperare, refacere și cantonament, centru administrativ și alte câteva terenuri mai mici.
 
Fanii Farului visează de mult la o nouă arenă, care să înlocuiască vechiul stadion din strada Primăverii, inaugurat pe 23 august 1954! După unirea din vara trecută dintre FC Viitorul și FC Farul și revenirea în Liga 1, după mai mulți ani, a brandului Farul Constanța, suporterii „marinarilor“ au din nou echipă în primul eșalon și sunt prezenți etapă de etapă la baza sportivă a Academiei Hagi, de lângă Ovidiu (cea care găzduiește partidele), dar și în deplasare.
 
Categoric, prezența din nou a Farului în elita fotbalului românesc a generat un entuziasm deosebit în rândul fanilor, iar meciurile importante de la Ovidiu s-au jucat cu casa închisă, cum a fost și luni, la confruntarea cu FCSB. Indiferent de rezultatele înregistrate de „marinari“, pe stadionul de 4.500 de locuri a fost mereu o atmosferă deosebită. Însă, nu-i așa, nicăieri nu-i ca acasă, iar echipa și fanii abia așteaptă ca meciurile să joace din nou la Constanța, pe strada Primăverii, acolo unde e casa adevărată a Farului.
   
Însă, în rândul suporterilor, așteptarea e tot mai grea, iar la același meci cu FCSB, în sectorul de tribună de la Ovidiu grupul ultras farist „Baricada 09“ a afișat un banner cu mesajul: „Jucăm acasă în deplasare. Primare, este un semn de întrebare“.  


 
Pe 7 aprilie, la emisiunea „ZIUA Live“, de la ZIUA de Constanța, Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, a oferit detalii despre stadiul actual al proiectului complexului sportiv de la Constanța. „Următorul pas este semnarea HG-ului de aprobare a documentației tehnico-economice și a parametrilor tehnico-economici, iar graficul cel mai optimist este să se înceapă demolarea în această vară, în primăvara anului viitor să fie terminată, urmată de începerea construcției. Gică Hagi a spus că își dorește foarte mult ca, în sfârșitul verii 2024, Farul să joace primul meci pe noul stadion, îi apreciez optimismul și aș vrea să iau foarte mult din optimisul domniei sale. Demolarea este treaba Primăriei, noi trebuie să predăm amplasamentul bun de construit. Am demarat toate procedurile: certificatul de urbanism, autorizația de demolare, tot ce avem noi de făcut, astfel încât, atunci când Guvernul României dă acel HG, în secunda doi noi să ne apucăm de demolare. Aceste lucruri pe care eu vi le spun acum nu se întâmplă de ieri de azi, ci din momentul în care domnul primar a declarat suportul în totalitate pentru acest proiect, în Primărie toată lumea s-a apucat de treabă, ca noi să fim ready to go“, a declarat Ionuț Rusu.
 
Când unirea dintre FC Viitorul și Farul a fost înfăptuită, s-a făcut primul pas către redarea strălucirii de altădată clubului etalon al litoralului. Al doilea pas, un stadion nou, ar duce proiectul fotbalistic la un nou nivel. S-a văzut cât de benefică a fost ridicarea de stadioane noi în mari orașe din România, ce entuziasm a creat în jurul echipelor, cu ce plăcere și interes și în ce număr mare au venit oamenii la meciuri. Nu-i vorbă, fanii vin și la Ovidiu, dar altceva e să meargă pe arena din Primăverii (una cu o capacitate mult mai mare), aproape, la doi pași de casă, fără să-și mai pună problema transportului până la baza Academiei Hagi și fără să mai conteze revenirea de acolo la ore târzii. Un stadion nou ar rezolva multe probleme, de aceea fanii sunt cu sufletul la gură.

 
Sursa foto 2: Farul Constanța
      

Citește și:
 
Farul Constanţa, născut din fuziunea dintre FC Farul şi FC Viitorul
Gică Hagi - „Toţi trebuie să se simtă mândri de această echipă“

 
Cifrele meciului Farul Constanța - FCSB
Gică Hagi - „Să iei șapte goluri acasă e prea mult pentru mine. E inadmisibil așa ceva!“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Farul Constanța Comunicat al lui Gheorghe Hagi, după ce s-a vorbit despre un interes pentru el al unui club din străinătate

29 Mar 2024 464

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 565

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 684

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 827

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 916

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 826

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1473

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 904

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 681

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2080

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 832