Editorial Suntem prea mici pentru a schimba ceva?


 
  • V-ați gândit vreodată că sunteți prea mic pentru a schimba ceva? Că este imposibil să ajutați pe toată lumea?

Am avut de curând o discuție despre lipsurile din sistemul românesc. Despre cum ar trebui noi ca tineri să fim o generație de schimbă-lume. Despre cum putem noi să învingem un sistem corupt, bazat pe nepotisme.

Mi-a fost adresată următoarea întrebare: TU ce faci pentru a schimba ceva?

Am ajuns la vârsta sau maturitatea necesară la care înțeleg că este inutil să te lupți cu morile de vânt. Așa că fac ceea ce ține de mine.

„Cred că scopul vieții este să fii de folos, să fii responsabil, să fii plin de compasiune. Mai presus de orice, scopul vieții este acela de a-ți aduce contribuția: de a conta, de a reprezenta ceva, de a lăsa în urma ta o lume mai bună pentru ca ceilalți să știe că ai trăit''-Leo C. Rosten.

Scopul trebuie să se simtă ca ceva mai mare decât noi. Pentru unii este spiritualitatea, pentru alții familia sau un proiect personal. Părerea mea este că te poți simți bine contribuind la făurirea unei lumi mai bune. Energia pozitivă aduce și mai multă energie pozitivă.

V-ați gândit vreodată că sunteți prea mic pentru a schimba ceva? Că este imposibil să ajutați pe toată lumea? Aceste gânduri nu trebuie să vă descurajeze. Puteți schimba lumea cu pași mici, zi de zi!

Oferiți o masă unui vecin bătrân sau sărac. Sunați un prieten. Petreceți mai mult timp cu cei dragi. Dăruiți o jucărie sau o carte cu povești unui copil. Faceți pe cineva să zâmbească. Un compliment sincer, o îmbrățișare, un mesaj în care să vă exprimați recunoștința sau aprecierea pot face minuni.

Donați-vă hainele și obiectele de care nu mai aveți nevoie. Știu, uneori ne atașăm de posesiunile materiale. Dar cineva poate fi foarte fericit să primească acea bluză uitată în șifonier, pe care nu ați mai purtat-o de doi ani.

Oceanul este format din picături. Să nu uităm că facem parte dintr-un tot. Am auzit de multe ori ideea „vreau tot ce e mai bun pentru mine și familia mea''. Nu e nimic greșit în asta, însă pentru a face o schimbare e necesar să privim mai departe. Să ieșim din curtea noastră și să îl întrebăm și pe vecinul dacă are nevoie de o mână de ajutor.


„Nu ai cât ai, ci ai cât dai. Și nu dai din ce ai, ci dai din ce ești!''- Arsenie Papacioc
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 306

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 676

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 380

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 716

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 546

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 793

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 425

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 675

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 875

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 607

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 574

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 623

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 644

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 700