Editorial

Editorial Suspans, tensiune şi emoţie la masa de tenis. Thriller de Oscar al sportului!


Am urmărit cu sufletul la gură evoluţiile reprezentanţilor Constanţei din proba pe echipe a Campionatului European de tenis de masă pentru juniori II şi juniori (fete şi băieţi), de la Cluj. Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan (în întrecerea junioarelor II) şi Cristian Pletea (la juniori) i-au adus medalii României şi Constanţei, aurul, respectiv bronzul, la capătul unor meciuri electrizante şi după o evoluţie a scorului interzisă cardiacilor.
 
La junioare II, echipa României, pentru care au jucat Zaharia (13 ani) şi Mitrofan (15 ani), a cucerit titlul continental învingând în finala mare, cu 3-2, Rusia, campioana ultimelor trei ediţii ale întrecerii! Suspansul, tensiunea şi emoţia, ca într-un adevărat thriller, au fost ingredientele principale ale meciului. Pe scurt, tricolorele au revenit de la 0-2 la seturi, dovedind o ambiţie şi o putere de concentrare ieşite din comun. De unde atâta forţă şi maturitate la nişte fetiţe de 13 şi 15 ani? Altcineva, într-un asemenea moment delicat, ar fi clacat. Nu şi jucătoarele noastre, călite de sport şi, în ciuda vârstei fragede, având o bună experienţă, dată de cucerirea multor medalii internaţionale.
 
S-a dovedit, dacă mai era nevoie, ce influenţă pozitivă are sportul asupra practicanţilor, cât de mult îi întăreşte, atât fizic, cât mai ales psihic. Conduse cu 2-0 şi cu sabia lui Damocles deasupra capului, Elena şi Camelia nu au cedat şi au început cursa de revenire, bine îndrumate şi de antrenori, de pe margine. Primul pas, meciul de dublu, în care le-au zdrobit pe rusoaice cu 3-0, făcând 1-2 la seturi şi rămânând astfel în meci. A urmat Zaharia, la simplu. Victorie mare, cu 3-2, după ce constănţeanca a fost condusă cu 1-0 şi 2-1!
Scorul a devenit astfel 2-2 şi a urmat meciul decisiv, care avea să stabilească medaliata cu aur. Complicata misiune i-a revenit Cameliei, care s-a impus cu 3-1, iar România a devenit regină a Europei! Şi în acest meci a fost însă un moment psihologic. Mitrofan a condus cu 2-0, iar în setul trei s-a aflat la două puncte de 3-0, scor echivalent cu victoria sa şi a României! Rusoaica a câştigat însă setul, scorul devenind 2-1 pentru constănţeancă. Dar Mitrofan nu a cedat, s-a mobilizat şi s-a impus în cele din urmă cu 3-1.
 
În semifinala României cu Rusia din întrecerea juniorilor, având ca miză calificarea în finala mare, Cristian Pletea (18 ani) i-a adus un punct României, care a cedat însă cu 2-3. Cristian a pierdut primul meci susţinut, prin care Rusia a egalat la unu, dar acest insucces l-a ambiţionat mai mult, astfel că, atunci când a revenit la masă, a câştigat. Era 2-1 pentru Rusia, iar talentatul constănţean a câştigat cu 3-0 şi a egalat scorul general. Ce ar mai fi de spus, decât că, repet, sportul căleşte şi maturizează, astfel că, părinţi, sfatul meu e să nu ezitaţi să vă duceţi copiii să practice o disciplină sportivă, fie şi la nivel de întreţinere, de masă, pentru sănătate. Beneficiile sunt enorme!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă Medalii la Naţionalele de juniori 1 pentru sportive de la CS Farul Constanţa şi LPS „Nicolae Rotaru“ (galerie foto)

08 May 2019 415

Echipa feminină de tenis de masă a CS Farul Constanţa joacă iar cu titlul naţional pe masă

04 Apr 2019 625

Tenis de masă Aur şi bronz pentru fetele de la CS Farul Constanţa la Campionatul Naţional

19 Mar 2019 564

România, cu Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, de la Constanţa, în componenţă, a luat aurul la Openul Cehiei

19 Feb 2019 546

Noi medalii Aur și bronz pentru Constanța la Naționalele de tenis de masă (galerie foto)

13 Feb 2019 618

La tenis de masă, Elena Zaharia, de la CS Farul Constanţa, a cucerit Cupa României şi la junioare 2, şi la junioare 1 (galerie foto)

30 Jan 2019 688

Tenis de masă Sportivi din Constanţa, în topul celor mai buni jucători români din 2018 (galerie foto)

23 Dec 2018 853

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CS Farul Constanţa, a câştigat Cupa României la tineret (galerie foto)

18 Dec 2018 632

Tenis de masă Constanţa are doi reprezentanţi la Campionatul Mondial de juniori din Australia (galerie foto)

28 Nov 2018 723

Tenis de masă Surorile Zaharia, Alina şi Elena, de la CS Farul Constanţa, au urcat pe podium şi la Naţionalele de tineret (galerie foto)

20 Nov 2018 583

Campioana europeană din Constanța Elena Zaharia a cucerit argintul la Openul Ungariei

15 Nov 2018 504

UPDATE 2. În finală la dublu mixt! Jucătoarea de tenis de masă Elena Zaharia, din Constanţa, a câştigat grupa la World Cadet Challenge, în Japonia

31 Oct 2018 859

Turneu internaţional de tenis de masă în Cipru, cu nouă locuri pe podium ocupate de reprezentanţi ai Constanţei (galerie foto)

17 Oct 2018 715

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 septembrie 2018

19 Sep 2018 894

Campioana României la tenis de masă, CS Farul Constanţa, pe primul loc după meciurile din turul Superligii

03 Sep 2018 1878