Editorial Tehnici pentru vremuri provocatoare


Trăim vremuri complicate. Sau poate doar provocatoare. Un proverb chinezesc ne spune că obstacolele sunt cele care te ajută să crești rapid și eficient și că orice bolovan pus în calea ta, e doar o treaptă pentru a accede mai ușor la „nivelul următor”.
 
Și totuși, pentru cei mai mulți dintre noi, e foarte greu să iasă din vechile paradigme. Ceea ce speră ei, înfrigurați, este ca lucrurile să se întoarcă la normal și viața să-și reia cursul  pe care îl cunoșteau înainte ca planeta să se scuture și să ne răstoarne rutina.

Dar, se pare, nimic nu va mai fi ca înainte. Iar valurile de schimbări și răsturnări vor deveni curând parte din „normalul” care ne va configura viața.
În afară de adaptabilitate – care va fi cea mai importantă calitate pe care va trebui s-o cultivăm – e important să înțelegem că putem adopta, vizavi de noile situații, noi perspective, curățând ceea ce nu mai este necesar în viețile noastre, recunoscând „hibele” din relații, acceptând ceea ce este și trăind în flux, prezent, conștient, pentru a face față mai ușor la tot ce ni se intamplă.

Înlocuind Frica și Revolta cu Pacea și Acceptarea, ne putem acorda ocazia de a ne reconecta la puterea noastră interioară, ajutându-ne și de tehnicile de reechilibrare puse la dispoziție peste tot. Astăzi, ignoranța nu mai poate fi o opțiune – informația este la îndemână, la doar un click distanță și ne poate ajuta să ne păstrăm sau să ne restabilim sănătatea și echilibrul fizic, emoțional și mental. Muzica de relaxare, meditațiile ghidate, rugăciunea, workshop-urile gratuite de mindfulness, de yoga, de practici tibetane, de Tao, de Qigong, podcasturile care ne învață despre modul în care ne funcționează creierul sau emoțiile – toate ne ajută să înțelegem că nu contează atât de mult ceea ce se întâmplă în exterior, ci mai degrabă percepția noastră asupra lucrurilor.

Prin urmare, puterea ne aparține și avem nevoie să ne întoarcem către noi, să ne facem curățenie în suflet și în minte, și să lăsăm să intre acolo lumina. Ea e principalul factor care ne ține vii, care ne întărește imunitatea și ne menține pofta de viață.  Nu putem fără lumină și iubire, chiar dacă până să o trăim profund, o confundăm cu atașamentele, cu atracția, cu aprecierea sau cu alte beneficii.

Dar iată trei tehnici la îndemână, la care putem recurge în orice moment al zilei, pentru a ne armoniza, a scăpa de anxietate și a lua cele mai inspirate decizii:
 
1. Respirația abdominală. Prin umplerea completă a plămânilor cu aer, sângele și creierul se oxigenează mai bine, diafragma, prin mișcarea sa, face un masaj blând organelor interne, corpul și mintea se relaxează.
Cum procedezi?

 
Pui o mână pe piept și o alta pe abdomen, îți închipui că ai în abdomen un balon (îi dai culoarea ta preferată :)) și, când inspiri, îți închipui că umfli balonul din abdomen, iar pe expirație îl dezumfli, observând cum mâna de pe abdomen se mișcă, în timp ce cea de pe piept rămâne nemișcată. Poți să îți închipui că inspiri calm și liniște, și expiri anxietate și teamă. Folosește această tehnică timp de 3 minute, pentru început.

2. Tehnica respirației în inimă - ajută la dobândirea stării de coerență, conectându-te cu inima într-un timp foarte scurt.
 Folosindu-ți puterea inimii pentru a echilibra gândurile și emoțiile, poți obține energie, claritate mentală, conectare la un nivel mai înalt cu ceilalți.
 Cum procedezi?
 
Atunci când ai un sentiment inconfortabil - frustrare, iritare, anxietate sau furie - pui ambele mâini pe inimă și te duci cu atenția în zona inimii. Apoi îți închipui că respiri în inimă și observi cum aerul intră și iese din inimă, ușor și lent. Inspiri numărând până la 6, expiri numărând până la 6.
Încerci sincer să experimentezi un sentiment regenerativ pozitiv, cum ar fi aprecierea, recunoștința sau iubirea pentru cineva sau ceva din viața ta. Poate fi o persoană dragă, un animal de companie sau un loc special. Sau te poți concentra pe o stare de calm și ușurință. Această tehnică îți așează ritmul inimii într-o stare de coerență, adică ritmuri cardiace mai echilibrate, facilitând funcția creierului și acces mai mare la o inteligență superioară.

3. Recunoștința – are cea mai înaltă vibrație. „Fă rai din ce ai!”
 Scrie pe hârtie 10 lucruri sau persoane pentru care ești recunoscător că au fost/sunt în viața ta. Și apoi dă voie sentimentului de recunoștință să îți inunde inima și apoi fiecare celulă din corp. Pe principiul „Nu încap două săbii în aceeași teacă”, nu poți simți anxietate și recunoștință în același timp. Energia recunoștinței este o vibrație înaltă și permite să atragi în viața ta resurse, oameni, tot ceea ce îți dorești.
 
 
Citește și:

Editorial Să ne bucurăm, așadar...

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 293

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 420

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 443

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 681

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 381

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 521

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 635

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 572

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 583

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 440

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 534

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 747

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 501

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 850

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 496