Editorial Tupeul politicianului român. „Bolşevismul“ de Dâmboviţa îmbracă haine noi

 

Stai şi te întrebi: oare cât tupeu să ai, ca politician trimis să faci legi şi să veghezi la bunul mers al ţării, să fii prins cu mâna în borcanul cu miere şi tot tu să te dai de ceasul morţii că eşti nedreptăţit şi hărţuit? Şi hărţuit de cine: de ziarişti şi de... Justiţie! Hai să spunem că un ziarist te mai poate lua la bani mărunţi din răutate, dar judecătorul nu cere ridicarea imunităţii parlamentare aşa, nitam-nisam, şi nici nu te pune sub control judiciar de dragul exercitării meseriei de magistrat...

 
Nu ştiu cum se face că în România aproape toţi politicienii corupţi până în măduva oaselor spun că sunt nevinovaţi şi că au fost cercetaţi, condamnaţi sau traşi la răspundere penală din considerente politice, TOATE dosarele sunt, la fel, politice, DNA-ul este, ca instituţie în sine, o răzbunare politică... Ba mai auzim că detonăm SISTEMUL, ameninţări în spaţiul public, degete duse la nas, semiotică interlopă adusă în dezbaterea televiziunilor care fac şi desfac orice semn al personajelor politice care ne umplu micile ecrane...
 
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a primit, vineri, următorul mesaj de la colegii mei din redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa: „Potrivit menţiunilor procurorilor DNA în dosarul lui Sorin Strutinsky, în care este acuzat că ar fi primit bani pentru a interveni la instituţii publice pentru plata unor lucrări, «denunţătorul a încercat să negocieze un procent mai mic, respectiv 5%, însă acesta a refuzat, susţinând că suma pretinsă a fost stabilită de comun acord cu primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu». Cum comentaţi acest lucru?“. Redăm şi răspunsul lui Constantinescu: „Aveţi grijă, că va acţionez în instanţă pentru defăimare, calomnie şi insultă! Deja aţi transcris din rechizitoriul DNA minciuni, ca şi cum le-aţi probat voi, ziarul! Nu sunt astfel de probe despre mine sau Radu. Nu perpetuaţi minciunile Poliţiei politico-securisto-DNiste!“.
 
Nu ştiu exact traducerea adjectivului „DNiste“, dar reacţia nu ne mai miră. Şi nici culoarea politică. Varujan Vosganian a reuşit să dea o nouă palmă Justiţiei, din partea clasei politice, după ce a reuşit să convingă plenul Senatului, cu smiorcăieli, să nu accepte urmărirea sa penală de către procurorii DNA. Şi a dat o palmă zdravănă şi PNL-ului.
 
Elena Udrea, din arestul Poliţiei capitalei, transmite că vrea să-şi zugrăvească celula, dacă tot nu a găsit butonul de la care să detoneze sistemul. Iar Radu Mazăre ne-a anunţat de aproape două săptămâni că vrea să i se ridice controlul judiciar, să plece în SUA, unde are o întâlnire importantă cu un potenţial investitor în Portul Constanţa! Păi îl mai interesează portul pe edilul-şef? Parcă declarase că şi-a luat mâna definitiv de pe el!
 
Cam asta fac politicienii de la noi. Când au probleme cu legea, sunt atacuri murdare, când fac afaceri mai puţin curate, sunt curaţi ca lacrima... până află presa sau procurorii.
 
Eh, ce să facem, pe ei îi avem, cu ei defilăm... Poate o să învăţăm şi să votăm şi să nu ne mai plângem apoi că cei trimişi să ne reprezinte îşi văd doar de propriile interese!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.