Editorial Udrea preşedinte! Unde e cea mai cinstită Elenă post-decembristă?

Elena Udrea este cea care, într-o emisiune din 2005 a lui Robert Turcescu, a făcut dovada faptului că habar n-are că Norvegia nu este stat membru al Uniunii Europene şi că are rege, nu preşedinte. Este modelul perfect al politicianului oportunist, intrat în politica mare susţinut de la spate, numit de fostul preşedinte Traian Băsescu în funcţia de consilier de stat al Cancelariei prezidenţiale. Privind retrospectiv, am putea spune că n-a fost tocmai cea mai inspirată alegere, nu-i aşa?!?

Elena Udrea este totodată blonda cu decolteuri de neam prost purtate la evenimente oficiale, cu rochii strâmte şi tocuri care, într-o ţară decentă, nu se poartă pe timp de zi. E doamna care a declanşat scandalul „bileţelului roz“, scandal care a atras după sine prima suspendare a fostului preşedinte. Este cucoana aia care, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2008, a dat cu mopul într-o şcoală şi a tricotat în platoul unei televiziuni. Nu s-a dat înapoi de la apariţiile în lumina reflectoarelor. Din contră, a bifat cât a putut de multe. A apărut pe coperta a enşpe reviste glossy, pozând ca o divă, o Marilyn Monroe mioritică, cu rotunjimile la vedere, ca o femeie politician care se respectă şi care, mai mult sau mai puţin voluntar, dă naştere la o tonă de glume sexiste.

Aceasta e Elena Udrea - femme fatale, căreia îi treci, poate, cu vederea, nişte gafe politice, nişte bâlbe istorice, nişte scăpări geo-politice. Fiindcă e duduia aia sexy care „dă bine“ oricum, oriunde, cu oricine. Nu degeaba primeşte câte-un buchet de flori la toate evenimentele, de la şedinţe de partid, la „băi de mulţime“ printre muritorii de rând şi de foame.

Ţin să amintesc aici slugărnicia de care dădeau dovadă unii dintre membrii PDL Constanţa atunci când „doamna Elena“ coordona organizaţia de la malul mării după circul iscat în urma alegerilor locale din 2008. Cum se mai încolonau ei ca nişte soldăţei în faţa Elenei... Sigur, au făcut-o ulterior şi cei de la PMP.

Elena Udrea este însă şi fostul ministru al Dezvoltării Regionale, cel în al cărui mandat au fost construite cele şapte minuni ale lumii, constând în săli de sport polivalente. Este fostul ministru din Guvernul Boc care a tăiat, probabil, cele mai multe panglici, peste tot prin ţară, încercând să-şi creeze astfel imaginea unui bun gospodar.

Atâta doar că doamna asta, Elena postdecembristă, e una şi-aceeaşi cu cea pentru care DNA cere acum încuviinţarea urmăririi penale în Dosarul Gala Bute, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Este acelaşi politician tânăr, presupus de dreapta, pus recent sub control judiciar în dosarul Microsoft, în care este urmărit penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere.

După spusele lui Traian Băsescu însă, fostul prezidenţiabil Elena Udrea este „cel mai cinstit politician“. Conform căror reguli, căror legi, căror principii? Cum s-o măsura această cinste a celei mai cunoscute Elene post-decembriste? În lumina evenimentelor din ultimele zile, caracterizarea făcută de fostul preşedinte pare cumva străină de realitate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Andy

05 Feb, 2015 14:40

Elena Lupescu-Wolf, Elena Ceaușescu și Elena Udrea. Cred că toate doamnele și domnișoarele cu numele de Elena ar trebui interzise în politica românească.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.