Editorial Ultimul Rege din istoria României, condus pe ultimul drum. Ceremonie funerară impresionantă. Mii de oameni şi-au luat adio de la Regele Mihai

A fost nevoie să moară ultimul rege din istoria României pentru a i se recunoaşte meritele. Trei zile de doliu naţional au fost decretate în România, timp în care mii de oameni au mers la Palatul Regal din Bucureşti să îi aducă Regelui Mihai un ultim omagiu.
 
Alte mii de oameni au asistat la ceremonia organizată în cinstea regelui şi au aşteptat cu orele să vadă cortegiul funerar. Televiziunile de ştiri s-au întrecut în a prezenta imagini în direct de la funeralii şi zeci de invitaţi şi-au dat cu părerea despre cel care a fost ultimul monarh al ţării.
 
Jurnalele de ştiri au fost dedicate aproape în totalitate înmormântării Regelui şi au fost amintite momente importante din istoria României influenţate de personalitatea monarhului.
 
Zeci de personalităţi au participat la ceremonia funerară, alături de mii de români care au vrut să-i aducă un ultim omagiu Regelui. În gările de pe traseul Trenului Regal, ce a transportat sicriul cu trupul regelui, oamenii au aşteptat cu orele să vadă trecând garnitura de tren.
 
Mii de oameni au venit să-şi ia rămas-bun de la Rege şi la Curtea de Argeş. Mulţimea a aplaudat, a scandat numele fostului suveran şi a aprins luminile telefoanelor mobile. Cortegiul funerar s-a deplasat de la Gară către Catedrala Arhiepiscopală şi Regală, pe un traseu de aproximativ trei kilometri care străbate oraşul de la sud la nord. De-a lungul traseului, dar şi în zona Mănăstirii Curtea de Argeş, mii de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai. 
 
După încheierea slujbei, sicriul a fost purtat într-o procesiune, pe jos, către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde a avut loc ceremonia de îngropare. Au fost trase salve de tun şi au fost intonate imnul naţional al României şi imnul regal.
 
După mai bine de o săptămână în care aproape toate subiectele analizate s-au axat pe moartea şi funeraliile Regelui Mihai, viaţa a reintrat în normal şi au fost reluate protestele în multe oraşe din ţară, în speranţa că se va reuşi influenţarea autorităţilor în sensul renunţării la modificările aduse Legilor Justiţiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 174

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 291

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 406

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 592

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 547

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 563

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 420

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 512

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 727

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 472

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 814

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 466

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 826

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 663

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 928