Editorial Un alt strigăt pentru Spitalul Judeţean!

Am văzut şi eu, ca mulţi oameni, postarea unui fost ministru al Sănătăţii pe o reţea de socializare referitoare la starea jalnică în care se află spitalul nostru judeţean. „Jalnic“ e un cuvânt prea blând totuşi.
 
Domnul fost ministru readucea în atenţie modul îndoielnic în care unitatea a fost condusă în ultimii ani de ex-managerul condamnat în primă instanţă la 13 ani de detenţie tocmai pentru modul în care a cârmuit instituţia. De asemenea, domnul fost ministru era surprins, într-o anumită măsură, de starea în care se afla unitatea la una dintre vizitele sale, în ciuda investiţiilor care ar fi fost făcute în beneficiul spitalului chiar de către minister.
 
Păi nu a vuit presa locală (neafiliată) de abuzurile din spital ani la rând? Nu făceau colegii de breaslă reportaje „undercover“ despre situaţia reală - şi le făceau degeaba, căci, undeva pe drumul spre mediatizare şi diseminare a informaţiilor, materialele intrau în stand-by pe perioadă nedeterminată? Nu am scris de atâtea ori despre gândaci, condiţii precare de igienă, externalizarea serviciilor şi câte şi mai câte?
 
Renovarea Secţiei de Pediatrie nu s-a făcut în urma protestelor părinţilor?
Acum suntem surprinşi? Acum suntem indignaţi? Acum ne întrebăm unde s-or fi dus investiţiile? Acum suntem îngroziţi de cum arată secţiile? Pe bune?
 
Dar noi, care, de ani buni, ne luptăm să nu cădem pradă bolilor, căci nu ştim dacă mai ieşim vii din Judeţean? Dar noi, care luăm drumul Bucureştilor, avem, n-avem bani, să ne asigurăm o minimă şansă la viaţă? Dar noi, care ne rugăm pe Facebook de oricine care ne-ar putea da orice informaţie despre rudele bolnave internate şi operate, anul trecut, la momentul celebrei carantine? Dar noi, care nu mai avem la ce medici să ne tratăm, căci fug toţi de Judeţean în mediul privat, „graţie“ condiţiilor pe care primul le oferă?
 
Noi ce să mai zicem? Cui să mai zicem? Cât să mai zicem, pentru a fi siguri că ne aude şi pe noi cineva? Nu mă înţelegeţi greşit, nu am nimic cu fostul ministru, chiar înţeleg că este unul dintre puţinii care chiar s-au arătat interesaţi de situaţia reală din spitale. Doar profit de postarea sa, să mai strig o dată, din adâncul sufletului, despre situaţia disperată de la Constanţa. Poate de data asta ne aude cineva.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 342

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 587

UPDATE Unui bărbat i s-a făcut rău pe stradă, în Constanța. A fost transportat la spital

10 Apr 2024 928

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă

13 Mar 2024 1115

Concurs de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgența „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cine poate participa

05 Mar 2024 1623

UPDATEAmbulanța și poliția intervin la Ovidiu, județul Constanța. Om căzut pe stradă! (FOTO+VIDEO)

25 Feb 2024 2446

UPDATE Accident rutier la Săcele, județul Constanța. Ambulanța a intervenit

24 Feb 2024 826

Știri Constanța Două autoturisme, implicate într-un accident pe varianta Ovidiu (FOTO)

15 Feb 2024 1333

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa face angajări! Sunt mai multe posturi scoase la concurs

13 Feb 2024 1571

UPDATE Accident rutier în Medgidia, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

12 Feb 2024 2188

Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de verificare tehnică pentru construirea noului spital „Mama și Copilul”

02 Feb 2024 942

Imaginea zilei! La un pas de tragedie! Incredibil unde s-a oprit o ambulanță SMURD după impactul cu un autoturism în zona bisericii Sfinții Arhangheli „Mihail și Gavril”din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1747

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la ora bilanțului! Peste 76.000 de pacienți tratați în 2023

10 Jan 2024 712

Licitație la Spitalul Județean din Constanța! SIG MED SRL va asigura transportul sanitar al pacientilor (hemodializă) (DOCUMENT)

08 Jan 2024 852

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1513