Editorial

Editorial Unde duce campania #şîeu? PSD a anunţat în ziua protestului demararea proiectului Autostrăzii Moldovei

Încep cu precizarea că, în cazul în care trăia Caragiale, schiţele şi comediile scrise de el ar fi fost, de fapt, materiale informative ale actualei clase politice.
 
Este hilar faptul că Partidul Social Democrat a anunţat pe 15 martie că vor începe lucrările la proiectul autostrăzii din Moldova. În aceeaşi zi a avut loc masivul protest #şîeu, prin care românii au luat o pauză de 15 minute de la ora 15 pentru a atrage atenţia asupra lipsei autostrăzilor din ţară. Totul a pornit, pe scurt, de la acţiunea unui antreprenor din Suceava care a construit, pe bani proprii, primul metru de autostradă din zona cea mai săracă a României. De acolo, totul a devenit viral, iar mai multe firme, societăţi, persoane fizice se alătură campaniei #şîeu.
 
Dar faptul că partidul de la guvernare anunţă în aceeaşi zi startul lucrărilor este penibil. Penibil pentru că nu şi-au putut asuma în ultimii ani un proiect promis de la o alegere la alta. Este penibil pentru că încearcă să iasă cu faţa curată din orice campanie care arată lucrurile de fapt cum stau.
 
Este trist că politicienii au ajuns să se ghideze în funcţie de vocile supărate ale populaţiei, în loc să îşi facă planul de guvernare să nu mai existe voci revoltate. Este păcat că într-o ţară care nu reuşeşte să atragă fonduri europene, încă putem suprapune harta rutieră cu harta geografică, căci liniile verzi care indică autostrăzile sunt aproape insensisabile în comparaţie cu celelalte state europene.
 
Este tragic că până şi Bulgaria, o ţară care era la acelaşi nivel din punctul de vedere al infrastructurii, care a aderat în acelaşi timp cu noi, a reuşit să implementeze mai multe proiecte pe fonduri europene decât noi.
 
Este îngrozitor că banii publici se duc în proiecte care nu au continuitate şi nu au beneficiari, aşa cum s-au arătat de-a lungul timpului în presă că s-au făcut terenuri sportive în mijlocul pustietăţii ori s-au făcut centre expoziţionale acum 7 ani, unde nu a fost nicio expoziţie. Să ne amintim de piaţa de peşte din Năvodari, unde au fost investiţi milioane de euro, iar acolo bate vântul.
 
Este trist că România a ajuns să plângă cu lacrimi către politicieni să mişte ceva, iar ei nu îşi mişcă decât buzele cu promisiuni.
 
Fapte, domnilor!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CExN PSD Noi propuneri la ministerele de Justiție, Educație și Afaceri Interne

23 Aug 2019 183

Revista presei locale

19 Aug 2019 426

Căldura, mărul discordiei Decebal Făgădău îi acuză pe liberali că fac politică în batjocură, iar Bogdan Huţucă îl somează pe primar să refacă proiectul de hotărâre

15 Aug 2019 335

Organizaţia PSD Constanţa condamnă votul liberalilor din şedinţa extraordinară a Consiliului Local

14 Aug 2019 956

Declarație politică Ştefan Mihu (PSD) - „Avem nevoie de facilitați portuare, de construcții și reparații de nave comerciale și militare destinate transportului maritim“

14 Aug 2019 566

Dăncilă, după CExN „Nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştilor care nu au performat”

12 Aug 2019 393

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni luni

09 Aug 2019 379

Un deputat constănţean taxează afirmaţiile premierului Bulgariei, Boyko Borissov, şi îi transmite acestuia că turiştii români merită respectaţi

08 Aug 2019 395

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 417

Remus Negoi (USR) - „Frăţia PMP - PSD lucrează foarte bine în Consiliul Local Constanţa“

05 Aug 2019 480

Consilierii locali municipali constănţeni Cristina Văsii (PNL) şi Irinela Nicolae (PSD) şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

05 Aug 2019 1058

Decebal Făgădău (PSD) - „La Constanța, plecăm în alegerile prezidențiale de pe locul trei. Firește, ne propunem o evoluție“

01 Aug 2019 958

LIVE text Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară (galerie foto)

31 Jul 2019 774

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 773

PNL „PSD și ALDE, dispreț față de problemele constănțenilor”

30 Jul 2019 491