Editorial

Editorial Unde duce campania #şîeu? PSD a anunţat în ziua protestului demararea proiectului Autostrăzii Moldovei

Încep cu precizarea că, în cazul în care trăia Caragiale, schiţele şi comediile scrise de el ar fi fost, de fapt, materiale informative ale actualei clase politice.
 
Este hilar faptul că Partidul Social Democrat a anunţat pe 15 martie că vor începe lucrările la proiectul autostrăzii din Moldova. În aceeaşi zi a avut loc masivul protest #şîeu, prin care românii au luat o pauză de 15 minute de la ora 15 pentru a atrage atenţia asupra lipsei autostrăzilor din ţară. Totul a pornit, pe scurt, de la acţiunea unui antreprenor din Suceava care a construit, pe bani proprii, primul metru de autostradă din zona cea mai săracă a României. De acolo, totul a devenit viral, iar mai multe firme, societăţi, persoane fizice se alătură campaniei #şîeu.
 
Dar faptul că partidul de la guvernare anunţă în aceeaşi zi startul lucrărilor este penibil. Penibil pentru că nu şi-au putut asuma în ultimii ani un proiect promis de la o alegere la alta. Este penibil pentru că încearcă să iasă cu faţa curată din orice campanie care arată lucrurile de fapt cum stau.
 
Este trist că politicienii au ajuns să se ghideze în funcţie de vocile supărate ale populaţiei, în loc să îşi facă planul de guvernare să nu mai existe voci revoltate. Este păcat că într-o ţară care nu reuşeşte să atragă fonduri europene, încă putem suprapune harta rutieră cu harta geografică, căci liniile verzi care indică autostrăzile sunt aproape insensisabile în comparaţie cu celelalte state europene.
 
Este tragic că până şi Bulgaria, o ţară care era la acelaşi nivel din punctul de vedere al infrastructurii, care a aderat în acelaşi timp cu noi, a reuşit să implementeze mai multe proiecte pe fonduri europene decât noi.
 
Este îngrozitor că banii publici se duc în proiecte care nu au continuitate şi nu au beneficiari, aşa cum s-au arătat de-a lungul timpului în presă că s-au făcut terenuri sportive în mijlocul pustietăţii ori s-au făcut centre expoziţionale acum 7 ani, unde nu a fost nicio expoziţie. Să ne amintim de piaţa de peşte din Năvodari, unde au fost investiţi milioane de euro, iar acolo bate vântul.
 
Este trist că România a ajuns să plângă cu lacrimi către politicieni să mişte ceva, iar ei nu îşi mişcă decât buzele cu promisiuni.
 
Fapte, domnilor!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liviu Dragnea despre sentința din 27 mai „Sunt complet nevinovat. Ce va decide instanţa, vom vedea”

21 May 2019 246

Liviu-Tit Brăiloiu (PSD) - „Europarlamentarii PSD vor milita pentru ridicarea MCV, admiterea României în Schengen şi negocierea tuturor aspectelor şi condiţionărilor legate de bugetul european“

21 May 2019 562

Noutăţi în procesul liderului PSD, Liviu Dragnea. Ce au anunţat magistraţii

20 May 2019 572

ÎCCJ dezbate astăzi dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

20 May 2019 318

Liviu Dragnea anunță modificări în privinţa legislaţiei pentru zilieri

18 May 2019 447

Editorial Extrădat, Mazăre, util pentru PSD până în ultimă clipă!

18 May 2019 1529

Campania electorală s-a mutat în Consiliul Județean Constanța Contre între Horia Țuțuianu (PSD) și consilierii liberali

18 May 2019 498

Dragnea despre Autostrada Sudului. De la Constanta spre Austria, Elveţia, Franţa

17 May 2019 1037

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, respinge speculaţiile potrivit cărora majorarea pensiilor nu este sustenabilă

16 May 2019 257

Premierul Viorica Dăncilă „Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv şi vom lua decizii în ceea ce priveşte remanierea”

16 May 2019 249

Măsurile europarlamentarilor PSD pentru mediu - „Vom lupta pentru subvenţii UE, astfel încât produsele locale din ariile naturale protejate să ajungă de la fermier pe raftul românesc şi european“

16 May 2019 422

Echipa PSD Constanţa, în campanie electorală prin cartierele oraşului (galerie foto)

15 May 2019 4414

Când va fi adoptată legea vaccinării. Ce a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea

14 May 2019 447

Proiect de lege inițiat de Liviu Dragnea. Vizează acordarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului

14 May 2019 584

Președintele PSD, Liviu Dragnea, anunță noi facilități pentru cei interesați de programul Prima Casă

13 May 2019 283