Editorial Unde duce campania #şîeu? PSD a anunţat în ziua protestului demararea proiectului Autostrăzii Moldovei

Încep cu precizarea că, în cazul în care trăia Caragiale, schiţele şi comediile scrise de el ar fi fost, de fapt, materiale informative ale actualei clase politice.
 
Este hilar faptul că Partidul Social Democrat a anunţat pe 15 martie că vor începe lucrările la proiectul autostrăzii din Moldova. În aceeaşi zi a avut loc masivul protest #şîeu, prin care românii au luat o pauză de 15 minute de la ora 15 pentru a atrage atenţia asupra lipsei autostrăzilor din ţară. Totul a pornit, pe scurt, de la acţiunea unui antreprenor din Suceava care a construit, pe bani proprii, primul metru de autostradă din zona cea mai săracă a României. De acolo, totul a devenit viral, iar mai multe firme, societăţi, persoane fizice se alătură campaniei #şîeu.
 
Dar faptul că partidul de la guvernare anunţă în aceeaşi zi startul lucrărilor este penibil. Penibil pentru că nu şi-au putut asuma în ultimii ani un proiect promis de la o alegere la alta. Este penibil pentru că încearcă să iasă cu faţa curată din orice campanie care arată lucrurile de fapt cum stau.
 
Este trist că politicienii au ajuns să se ghideze în funcţie de vocile supărate ale populaţiei, în loc să îşi facă planul de guvernare să nu mai existe voci revoltate. Este păcat că într-o ţară care nu reuşeşte să atragă fonduri europene, încă putem suprapune harta rutieră cu harta geografică, căci liniile verzi care indică autostrăzile sunt aproape insensisabile în comparaţie cu celelalte state europene.
 
Este tragic că până şi Bulgaria, o ţară care era la acelaşi nivel din punctul de vedere al infrastructurii, care a aderat în acelaşi timp cu noi, a reuşit să implementeze mai multe proiecte pe fonduri europene decât noi.
 
Este îngrozitor că banii publici se duc în proiecte care nu au continuitate şi nu au beneficiari, aşa cum s-au arătat de-a lungul timpului în presă că s-au făcut terenuri sportive în mijlocul pustietăţii ori s-au făcut centre expoziţionale acum 7 ani, unde nu a fost nicio expoziţie. Să ne amintim de piaţa de peşte din Năvodari, unde au fost investiţi milioane de euro, iar acolo bate vântul.
 
Este trist că România a ajuns să plângă cu lacrimi către politicieni să mişte ceva, iar ei nu îşi mişcă decât buzele cu promisiuni.
 
Fapte, domnilor!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 288

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 616

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 507

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1007

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 852

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 512

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 506

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 445

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 800

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 681

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 537

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 719

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 931

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 630

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 756