Editorial

Editorial Uzun de la ABADL stă la umbra aerului condiţionat şi se face că nu observă dispreţul administratorilor de plajă?!

Sesizările constănţenilor şi ale turiştilor din ultima săptămână privind exploatarea abuzivă a plajelor de pe litoral par să-l deranjeze pe directorul ABADL, Hristu Uzun. Sătul de numărul mare de reclamaţii îndreptăţite venite din partea celor care nu se pot bucura de o baie de soare, Uzun spune că şi-ar fi trimis inspectorii pe teren, la prima oră a dimineţii, să verifice dacă administratorii de plajă încalcă prevederile legale.
 
În timp ce pe reţelele de socializare curgeau cu duiumul imagini cu şezlongurile proptite până în buza mării, directorul de la ABADL habar nu avea dacă a fost aplicată măcar o sancţiune administratorilor de plaje. Într-un târziu, a promis că va transmite o informare, după ce se vor întoarce inspectorii din teren.
Enervat de reacţiile oamenilor, Uzun preferă să stea în birou, la aer condiţionat, şi se declară absolut convins că plajele închiriate sunt în regulă, că nu sunt sectoare de plajă împrejmuite care împiedică accesul cetăţenilor dintr-un subsector în altul.
 
În tot acest timp, constănţenii se declară scârbiţi să mai meargă la plajele oraşului şi optează pentru o baie în mare noaptea la lumina lunii.
De ce? Pentru că mersul la plajă s-a transformat într-o afacere mizerabilă. Pe scurt, dacă nu dispui de 100 de lei pe zi pentru parcare şi şezlonguri, rămâi acasă ca prostu’ într-o zi însorită de weekend. Pe plaja noastră, în oraşul nostru? Pentru că cei de la ABADL nu au cum să meargă să îi amendeze, căci asta ar însemna fie să dea „comisioanele” înapoi, fie să constate că plajele au fost subînchiriate cu contract de management.
 
Chiar dacă subiectul s-a transformat într-un cartof fierbinte care s-a rostogolit în doar câteva zile până la ministerele Apelor şi Pădurilor şi la Turism, trebuie să rămânem corecţi. Mai sunt şi administratori de plaje, extrem de puţini, care au lăsat liberă o fâşie de nisip de cinci metri, aşa cum le cere legea şi cum este prevăzut în contractul de închiriere a plajelor.
 
Problema este că, în cazul nerespectării acestei demarcaţii, echipajele salvamarilor nu pot interveni în cazul unor urgenţe. Într-o lume normală, oamenii ar trebui să poată să alerge dacă vor, să stea pe şezlong, pe prosop, sau direct pe plajă. Într-o lume normală, Hristu Uzun de la Apele Române ar trebui demis dacă nu face public de urgenţă ce măsuri a luat împotriva acestor administratori de plajă.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mii de tone de alge strânse din stațiunile litoralului românesc

17 Aug 2019 827

Ministerul Finanțelor și Administrația de Apă Dobrogea - Litoral revendică în instanță 26.000 mp de plajă, suprafețe intabulate de Municipiul Constanța. Primăria le-a intabulat ca poligoane!

10 Aug 2019 10558

Sindicatul Apele Române Litoral, la judecată cu ABADL. Ce revendică angajaţii

12 Jul 2019 946

Constănţeanul supărat Pe plaja din Mamaia, baldachinele şi şezlongurile au intrat din nou la apă (galerie foto)

27 Jun 2019 8965

USR Constanţa, sesizări către ABADL şi Poliţia Locală Lacul Tăbăcărie a devenit bătaia de joc a autorităţilor. Ce spune administratorul luciului de apă?

14 Jun 2019 2236

Infanteriștii marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină participă la un exercițiu în nordul Europei

04 Jun 2019 635

ABADL a aplicat sancţiuni pentru mai multe UAT-uri din judeţul Constanţa. Iată valoarea şi motivul amenzilor!

29 May 2019 584

PUZ de amenajare a plajelor litorale, iniţiat de Apele Române Dobrogea - Litoral. Când va avea loc dezbaterea publică? (documente)

07 May 2019 1745

Klaus Iohannis, prezent pe fregata „Ferdinand“, la Constanța. Ce le-a transmis militarilor români și aliaților NATO (galerie foto)

13 Apr 2019 1134

LIVE Video. Imagini de la eveniment Președintele Klaus Iohannis, prezent la Constanța. S-a întâlnit cu echipajele românești și străine de la „Sea Shield 19” (galerie foto+video)

12 Apr 2019 2193

Desfășurare impresionantă de forțe în portul Militar Constanța, în ultima zi a Exercițiului „Sea Shield 19”. Ce se întâmplă (galerie foto+video)

12 Apr 2019 1125

„Sea Shield 19“, cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră, e gata de start. Participă 20 de nave militare

02 Apr 2019 629

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, antrenamente în comun cu vânătorul de mine francez „Capricorne”

28 Mar 2019 451

Exercițiul multinațional Poseidon 19, în Marea Neagră

27 Feb 2019 781

Administraţia Naţională Apele Române scoate la licitaţie sectoarele de plajă de pe raza judeţului Constanţa. Unde sunt poziţionate (documente)

26 Feb 2019 4760