Editorial Uzun de la ABADL stă la umbra aerului condiţionat şi se face că nu observă dispreţul administratorilor de plajă?!

Sesizările constănţenilor şi ale turiştilor din ultima săptămână privind exploatarea abuzivă a plajelor de pe litoral par să-l deranjeze pe directorul ABADL, Hristu Uzun. Sătul de numărul mare de reclamaţii îndreptăţite venite din partea celor care nu se pot bucura de o baie de soare, Uzun spune că şi-ar fi trimis inspectorii pe teren, la prima oră a dimineţii, să verifice dacă administratorii de plajă încalcă prevederile legale.
 
În timp ce pe reţelele de socializare curgeau cu duiumul imagini cu şezlongurile proptite până în buza mării, directorul de la ABADL habar nu avea dacă a fost aplicată măcar o sancţiune administratorilor de plaje. Într-un târziu, a promis că va transmite o informare, după ce se vor întoarce inspectorii din teren.
Enervat de reacţiile oamenilor, Uzun preferă să stea în birou, la aer condiţionat, şi se declară absolut convins că plajele închiriate sunt în regulă, că nu sunt sectoare de plajă împrejmuite care împiedică accesul cetăţenilor dintr-un subsector în altul.
 
În tot acest timp, constănţenii se declară scârbiţi să mai meargă la plajele oraşului şi optează pentru o baie în mare noaptea la lumina lunii.
De ce? Pentru că mersul la plajă s-a transformat într-o afacere mizerabilă. Pe scurt, dacă nu dispui de 100 de lei pe zi pentru parcare şi şezlonguri, rămâi acasă ca prostu’ într-o zi însorită de weekend. Pe plaja noastră, în oraşul nostru? Pentru că cei de la ABADL nu au cum să meargă să îi amendeze, căci asta ar însemna fie să dea „comisioanele” înapoi, fie să constate că plajele au fost subînchiriate cu contract de management.
 
Chiar dacă subiectul s-a transformat într-un cartof fierbinte care s-a rostogolit în doar câteva zile până la ministerele Apelor şi Pădurilor şi la Turism, trebuie să rămânem corecţi. Mai sunt şi administratori de plaje, extrem de puţini, care au lăsat liberă o fâşie de nisip de cinci metri, aşa cum le cere legea şi cum este prevăzut în contractul de închiriere a plajelor.
 
Problema este că, în cazul nerespectării acestei demarcaţii, echipajele salvamarilor nu pot interveni în cazul unor urgenţe. Într-o lume normală, oamenii ar trebui să poată să alerge dacă vor, să stea pe şezlong, pe prosop, sau direct pe plajă. Într-o lume normală, Hristu Uzun de la Apele Române ar trebui demis dacă nu face public de urgenţă ce măsuri a luat împotriva acestor administratori de plajă.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Camelia Dumitrache, șef serviciu în Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, avere și interese (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 616

Administrația Națională “Apele Române” organizează licitație publică pentru închirierea unei suprafețe de 8.902,00 mp

19 Mar 2024 391

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Victor Cherciu, șef formație la ABADL SGA Tulcea (DOCUMENTE)

12 Mar 2024 565

Declarații de avere Constanța Maria Otilia Macovei, director tehnic la ABADL, averea și interesele. Soțul, asociat și administrator la Cantarprod SRL

11 Mar 2024 637

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

11 Mar 2024 576

Anunț de participare la licitația publică pentru închirierea unor bunuri proprietate publică a statului aflate în administrarea Administrația Națională “Apele Române”

28 Feb 2024 414

„Apele Române” organizează licitația pentru 48 de subsectoare de plajă de pe litoral. Mai mult de jumătate sunt din stațiunea Mamaia

03 Feb 2024 1001

Primăria Corbu intenționează să solicite de la AN Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Reabilitare DC38 Corbu – Vadu și strada Școlii (sat Vadu) comuna Corbu

31 Jan 2024 866

Ploscaru Nicoleta intenționează să solicite de la A.N. Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Consolidare și protecție mal”

31 Jan 2024 358

Primăria Ovidiu intenționează să solicite de la A.N. Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Consolidare și protecție mal”

31 Jan 2024 372

ABADL închiriază terenuri situate în albia minoră a Fluviului Dunărea. Când are loc ședința de deschidere a ofertelor

27 Jan 2024 869

Ploscaru Nicoleta intenționează să solicite de la A.N. Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Consolidare și protecție mal”

24 Jan 2024 521

Primăria Ovidiu intenționează să solicite de la A.N. Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Consolidare și protecție mal”

24 Jan 2024 487

Primăria Corbu intenționează să solicite de la AN Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Reabilitare Dc38 Corbu – Vadu și strada Școlii (sat Vadu) comuna Corbu

24 Jan 2024 561

Administrația Națională „Apele Române“ - A.B.A. Dobrogea-Litoral organizează licitație publică

23 Jan 2024 564