Editorial Vacanţă la mare. Turiştii au dezlegare la vestimentaţie sumară în Constanţa

A venit vacanţa, iar sezonul estival este în toi. Pe plajă au fost deja amplasate şezlongurile, iar staţiunile sunt pline cu turişti. Chiar dacă vremea este capricioasă, cu treceri de la foarte cald la ploi şi furtună, turiştii nu se sperie şi profită de preţurile acceptabile din această perioadă de pe litoral.
 
Ca în fiecare an, constănţenii vor da nas în nas - pe stradă, în mijloacele de transport în comun şi în magazine - cu turişti care confundă municipiul Constanţa cu o imensă plajă şi aleg să circule nestingheriţi îmbrăcaţi sumar, cu prosoape şi colace ţinute neglijent la subraţ.
 
De departe, cartierul Tomis Nord este cel mai oropsit la acest capitol, având în vedere că este punctul cel mai apropiat de staţiunea Mamaia. Aici, turiştii închiriază apartamente pentru a cheltui mai puţin ca la hotel şi nu se sinchisesc să se îmbrace corespunzător atunci când pleacă sau se întorc de la plajă. Nu le pasă de faptul că se întâlnesc pe stradă, pe scara blocului sau chiar în lift cu persoane în vârstă sau cu copii. Ei se simt în vacanţă şi consideră că totul li se cuvine.
 
Aşa că, odată cu vacanţa, străzile din Constanţa se umplu de oameni îmbrăcaţi mai mult decât lejer. Ce mai contează că doar turiştii sunt în vacanţă, iar unii dintre constănţenii care merg zi de zi la serviciu ajung să nu vadă marea tot sezonul estival! Măcar să „admire“ în tăcere oamenii care se relaxează şi se simt bine în pielea lor arsă de razele soarelui…
 
Cine poate să-i împiedice pe turişti să umble dezbrăcaţi pe stradă? Nu s-a găsit nimeni până acum şi e greu de crezut că se va găsi cineva să le impună acestora să se îmbrace civilizat pe stradă. Doar sunt în vacanţă şi nimic nu le poate strica distracţia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 513

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 506

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 526

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 406

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 492

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 715

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 457

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 801

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 455

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 812

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 638

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 902

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 487

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 766

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1000