Editorial

Editorial Victorie, cu „V“ de la Viitorul. Cât de natural vin rezultatele la echipa lui Hagi!


FC Viitorul continuă să scrie istorie în fotbalul dobrogean şi în cel românesc, reuşind în numai zece ani de viaţă (dintre care şapte în Liga 1) să câştige toate trofeele de pe plan intern la nivel de seniori: campionatul (în 2017), Cupa şi Supercupa (în acest an).
 
Performanţa FC Viitorul e unică şi arată ce succes are proiectul fotbalistic al lui Gică Hagi, pornind din Academie şi continuând cu echipa mare. Formaţia de pe litoral are cea mai importantă ascensiune din istoria fotbalului românesc. Nicio altă echipă nu a reuşit ca în şapte ani de prim eşalon să-şi adauge în vitrină toate trofeele puse în joc în România! Mai mult, FC Viitorul a avut aceste trei realizări cu un lot în care peste 50 la sută dintre fotbalişti au fost crescuţi şi formaţi la Academia Gheorghe Hagi.
 
Când vedem ce probleme, frământări, zbateri sau nereuşite sportive sunt la alte formaţii de prim rang din România, cu o istorie şi palmaresuri mult mai bogate decât FC Viitorul, dar care se zbat în mediocritate, şi ce natural, firesc şi simplu vine performanţa la FC Viitorul, ne dăm seama pe ce baze sănătoase sunt construite structurile fotbalistice ale lui Hagi, care produc mereu jucători valoroşi, livraţi la echipa mare. Aceştia, dar şi achiziţiile bune (fără bani mulţi) - „Regele“ creându-şi renumele de a (re)inventa jucători nebăgaţi prea mult de alţii în seamă (ori revitalizându-le carierele altor fotbalişti) - plus continuitatea, stabilitatea şi omogenitatea la nivelul lotului şi al băncii tehnice au făcut din FC Viitorul unul dintre punctele de atracţie ale Ligii 1, dacă nu cea mai interesantă şi mai frumoasă echipă a campionatului.
 
Iar asta de ani buni, nu de ieri de azi. În ultimele trei sezoane cel puţin, trupa lui Hagi e mereu în primele patru echipe ale campionatului, a cucerit Cupa şi Supercupa, iar la Campionatul European de tineret în lotul României s-au aflat zece actuali sau foşti fotbalişti de la FC Viitorul! Având în vedere toate aceste plusuri, ascensiunea continuă a echipei şi modul în care a început campionatul, cu victorie în meci pentru trofeu contra campioanei CFR Cluj, se anunţă o nouă stagiune de succes. Oare ce vrăji va mai face FC Viitorul?
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gică Hagi „Sper să ne trezim! Toţi muncim pentru România. Să pedalăm să scoatem fotbalişti“

22 Aug 2019 748

Doliu în sportul constănţean. A murit Dima Tararache

21 Aug 2019 2108

Gică Hagi, după remiza FC Viitorul cu Astra Giurgiu „Puteam pierde, dar și câștiga“ (galerie foto)

21 Aug 2019 483

Biletele de acces la meciul FC Viitorul - FC Voluntari se vor putea achiziţiona de miercuri

20 Aug 2019 547

Egal între Astra Giurgiu și FC Viitorul în Liga 1. Echipa lui Hagi e pe locul trei în clasament

19 Aug 2019 506

Luni seară, FC Viitorul întâlneşte Astra Giurgiu în Liga 1. Ce absenţe sunt în cele două formaţii

19 Aug 2019 671

FC Viitorul, meci cu Astra Giurgiu Cătălin Anghel - „Avem nevoie de răbdare și de atacuri poziționale foarte bune“

17 Aug 2019 1041

FC Viitorul, egalată din nou pe final Gică Hagi - „Meritam 100% victoria. Trebuia să avem maximum de puncte acum“ (galerie foto)

14 Aug 2019 557

Golgeterul campionatului Eric, de la FC Viitorul, l-a egalat pe Wesley în topul marcatorilor străini ai Ligii 1

13 Aug 2019 393

În primele cinci meciuri din acest campionat, FC Viitorul a folosit şapte jucători Under-21

13 Aug 2019 406

Fotbalul judeţului Constanţa. Programul primei etape a Ligii a 5-a

13 Aug 2019 796

FC Viitorul și FC Botoșani au remizat la Ovidiu. Echipa lui Hagi e pe locul doi în Liga 1

12 Aug 2019 508

FC Viitorul - FC Botoşani, luni, la Ovidiu Gică Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic. Va fi un meci deschis“ (galerie foto)

11 Aug 2019 921

Capitolul la care e printre cei mai buni din Liga 1 Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul, inclus de două ori la rând în echipa etapei

10 Aug 2019 1043

FC Viitorul joacă la Ovidiu cu FC Botoșani. Informații despre bilete de acces la meci

08 Aug 2019 638