Editorial Vinerea decisivă… în epurarea PSD!



Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte, vineri, la Negreşti-Oaş, capitala Ţării Oaşului. În cadrul CEx, social-democraţii urmează să voteze „Noua biblie“ a PSD, document ce presupune o reformă profundă şi o epurare a partidului de „baroni, comunişti şi corupţi“.
 
Pesediştii reiau seria acţiunilor majore desfăşurate în diverse zone ale ţării. Astfel, cred ei, se vor apropia mai mult de românii de la care aşteaptă, precum toţi politicienii, de altfel, răsplata: votul în scrutinele electorale de anul viitor. Nu ştiu câtă trecere va avea această tactică în rândul electoratului, dar evenimentul de vineri atrage atenţia din alt motiv. În capitala Ţării Oaşului, social-democraţii ar urma să supună la vot un document care ar putea aduce schimbări majore în PSD. Mă refer la Codul de conduită. Deşi nu se ştie care dintre variantele de lucru va fi supusă dezbaterii şi votului, per ansamblu, se pare că Dragnea vrea o reformă şi, totodată, caută o modalitate de a scăpa de cei etichetaţi „baroni, comunişti sau corupţi“. O reformă care va impune criterii de integritate obligatorii pentru toţi social-democraţii.
 
Una dintre variantele „noii biblii“ a PSD prevede că membrii de partid inculpaţi în dosare de corupţie sau în dosare de infracţiuni grave îşi pierd funcţiile deţinute în Guvern sau în conducerea Parlamentului „în momentul punerii în mişcare a acţiunii penale“. Cei trimişi în judecată „scapă“ de funcţiile în care au fost numiţi în cadrul sau cu sprijinul partidului.
 
În acest context, va fi demis Victor Ponta din funcţia de premier? De asemenea, colegii arestaţi preventiv vor spune „adio“ funcţiilor politice în care au fost aleşi. Condamnaţii în primă instanţă vor fi suspendaţi din calitatea de membru - cum este cazul fostului lider PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, proaspăt condamnat, iar o condamnare definitivă îi va obliga „să se lepede“ de apartenenţa la formaţiune… de parcă i-ar mai interesa asta.
 
Nici dovedirea colaborării cu fosta Securitate ca poliţie politică nu este omisă din „Noua biblie“. O tinichea de acest gen îi obligă pe PSD-işti să-şi ia gândul de la funcţii de conducere în partid sau de la demnităţi publice la nivel central sau local.
 
Adoptarea Codului de conduită va impune social-democraţilor să facă abstracţie de conştiinţa şi menirea lor ca miniştri sau parlamentari. Asta pentru că nu vor putea vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSD sau a unui Executiv susţinut de PSD.
 
Totodată, „dictatura“ va fi la putere sub pretextul „disciplinei de partid“. Membrilor PSD li se va interzice divulgarea de informaţii despre activităţi, negocieri, strategii sau posibile tensiuni interne. 
 

Deşi se apropie un an electoral important, într-o variantă a Codului de conduită al PSD se stipulează: „Lăcaşurile de cult şi şcolile nu vor fi folosite ca forumuri pentru propagandă electorală“. Deci, indirect, pesediştii recunosc faptul că s-au folosit de biserică şi de şcoală în perioadele premergătoare scrutinelor electorale.
 
Vor renunţa social-democraţii la serviciile bisericii, ale slujitorilor ei, ale dascălilor care le-au fost, de-a lungul timpului, sprijin de nădejde în racolarea votanţilor sau cei vizaţi vor trebui să fie mult mai discreţi în timpul misiunilor electorale?...
 
Vom afla vineri, din inima Ţării Oaşului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Motivarea judecătorilor în cazul uciderii profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă - „Pedeapsa de 25 de ani aplicată pentru omor calificat este prea severă“ (VIDEO)

08 Jul 2023 2782

De mâine intră în vigoare Codul de Conduită Etică din 2023 şi integritate al membrilor comisiilor de specialitate din domeniile patrimoniu cultural şi monumente de for public

20 Apr 2023 1036

Cod de conduită impus membrilor Guvernului României. Ce prevede acesta

20 Jul 2017 1944

Angajaţii nu au voie să facă aprecieri legate de locul de muncă Spitalul Judeţean are un cod etic şi anticorupţie!

10 Sep 2016 8204

Editorial „Decalogul poruncilor“ vs. liste incomplete

05 Dec 2015 2599