Electoratul din Constanța, păcălit iar cu gigacaloria

O nouă campanie electorală și, totodată, o nouă poveste despre cum administrația Mazăre va reduce preţul gigacaloriei. La ce ne puteam aștepta? Această promisiune va reprezenta, mult timp de acum înainte, un subiect de interes pentru constănțenii care s-au săturat să plătească pentru încălzire cele mai mari facturi din țară.
„Gigacalorie pentru CET“ s-a transformat în „Gigacalorie pentru Port“, numai că șansele privind transferul a 13% din acţiunile Portului la Primăria Constanța sunt aproape nule. La nivel național, se discută despre ilegalitatea acestei acţiuni. Însuși ministrul Transporturilor, Dan Șova, cel care a redactat un proiect de hotărâre în acest sens, bate pasul pe loc, invocând că așteaptă, mai întâi, o decizie a Comisiei Europene. Este Mazăre manipulat de Guvern pe această temă? Este electoratul constănțean manipulat de Mazăre? Oricum ar fi, povestea aceasta privind reducerea gigacaloriei pare mai degrabă o păcăleală, culmea, ivită în luna aprilie, când toată lumea este pusă pe şotii... Să nu uităm că tot în acea lună a debutat şi campania electorală pentru europarlamentare.
Este greu de crezut că povestea intitulată „CET-ul pentru Gigacalorie“ va avea corespondent în realitate. Trebuie să luăm în calcul faptul că avem nevoie de un investitor, care nu se grăbește să-și declare intenția de a moderniza CET-ul. Chiar edilul-şef afirmă că procedura legală privind transferul CET-ului este „încă una de durată“. Iată ce declară Radu Mazăre în epistola trimisă, recent, constănțenilor: „Am promis în campania electorală că vom trece CET-ul la Primărie (...). Pentru că, din păcate, procedura legală de transfer al CET-ului este încă una de durată, m-am gândit că, începând cu iarna 2014-2015, să venim și cu o altă soluție pentru a-ți reduce factura la energia termică. (…) Te rog să semnezi lista de susținere pentru descentralizarea portului“.
Nu încape nicio îndoială că scrisoarea lui Mazăre este o misivă cu scop electoral, în primul rând pentru că însuși Radu Mazăre vorbește de o promisiune asumată într-o altă campanie electorală, cea pentru Primăria Constanța, și în al doilea rând, pentru că epistola a fost trimisă constănțenilor tocmai în luna în care a debutat o altă campanie electorală, cea pentru europarlamentare. Până pe 24 mai, când aceasta se va sfârşi,  se va tot vorbi despre Portul Constanța și despre oportunitatea transferării celor 13% din acţiuni la Primăria Constanța, în schimbul reducerii preţului  gigacaloriei. Ce se va întâmpla oare după ce votul va fi dat?  
Ce încredere putem avea în Mazăre că ne va reduce vreodată gigacaloria? La cum stau lucrurile, probabil că Portul și CET-ul vor rămâne la locul lor, iar Constanța va păstra acelaşi preţ pe gigacalorie, fruntaş în ţară. Cine ştie, poate iarna viitoare vom uimi din nou o ţară întreagă cu faptul că, în oraşul de la malul mării, pe factura la încălzire, o lună are 40 de zile...

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Florian S.

20 May, 2014 10:00

Nu a promis trecrea CET-ului la Primarie , ci construirea unui nou Cet......era panou imens la intersectia de la Far !Cet-ul este la pamant... vechi , multi angajati , rude, personal imbatranit si tehnologie veche!

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Decebal Făgădău a emis dispoziția privind stabilirea locurilor speciale pentru afisaj electoral. Unde vor fi amplasate (documente)

21 Aug 2020 1336

Editorial Unificarea dreptei la Constanţa, liste comune şi candidaţi unici, plusuri şi minusuri

05 Mar 2020 4776

Stelian Ion crede că anticipatele nu ar putea avea loc simultan cu localele

11 Feb 2020 1869

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

15 Apr 2019 3038

Referendum pe justiţie sau sondaj de opinie pentru măsurarea „muşchilor” dreptei fărâmiţate?

28 Mar 2019 2206

Averi de aspirant în Parlamentul României Ce avuţii au candidaţii PER Constanţa pentru Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 3183

Victor Ponta răspunde invitaţiei lui Bogdan Diaconu de a conduce PRU

01 Sep 2016 2310

Ce spun germanii în privința unui nou mandat pentru Angela Merkel?

28 Aug 2016 1823

Judecătoria Sectorului 1 a trimis la CCR contestația lui Clotilde Armand privind alegerea primarilor într-un tur

15 Jun 2016 2629

Editorial O campanie surdo-mută pentru un electorat cam blazat!

16 May 2016 2138

„Păcatele“ legislaturii 2012 - 2016 Cum s-a schimbat harta politică a Constanţei şi surprizele de pe buletinele de vot

04 May 2016 8657

Criteriul de desemnare pe liste a rămas gaşca!

30 Apr 2016 4399

Știripesurse.ro Analiza unui politolog despre alegerile locale

12 Feb 2016 1938

Constanţa, judeţul cu doi primari suspendaţi, trei demisionari şi patru condamnaţi. Plus o situaţie inedită

26 Nov 2015 4079

Politicscan.ro Harta electorală 2016. Marea bătălie

22 Nov 2015 2049