Editorial

Editorial Este mijlocul verii, iar Constanţa duce o lipsă crasă de activităţi de recreere

Concerte în aer liber, teatru de vară, sporturi de vară sau activităţi în aer liber – cam acesta ar trebui să fie programul unui locuitor din municipiul Constanţa, pentru a se simţi parte a unui oraş-port turistic, cu o plajă superbă, reabilitată pe fonduri europene.

Oraşul, an de an, se aglomerează cu turişti care stau ba la hotel, ba în gazde la constănţenii primitori. Dau sute de lei pe o noapte de cazare, iar
aceştia se mulţumesc cu plaja aglomerată, şezlongul încins şi vocea unui tânăr care urlă cu porumbul în braţe. Cu toţii îl ştim.
Totuşi, constănţeanul este sătul de mare. Poate merge oricând – după muncă, înainte de muncă, în weekend etc. Dar are nevoie şi de alte activităţi. Teatru de vară nu mai avem. Îmi amintesc când eram mică şi erau piese de teatru, jucate de marii actori ai României. Acolo mi-i amintesc pe Stela Popescu sau pe Florin Piersic. Dar era o reală plăcere să râd la glume pe care poate nu înţelegeam la o vârstă fragedă. Dar mergeam cu familia acolo. Apoi poate mai prindeam câte un concert în aer liber, organizat de nu ştiu ce firmă de alcool pe plajă la Modern sau în Portul Tomis. O reală plăcere, din nou, căci în aglomeraţia aia de oameni ne regăseam cu prieteni vechi, cu foşti colegi de muncă, ne împrieteneam cu oameni noi şi plecam în gaşcă pe jos până acasă, în răcoarea nopţii după o zi toridă.
Apoi mai erau sporturile de vară. Volei, handbal, fotbal, dar pe plajă. Dacă nu loveai pe cineva pe plajă cu mingea şi te înjura de mama focului, parcă nu era o vară completă. Sau când te stropea mingea în apă şi te strâmbeai din toate încheieturile. Era un sport plăcut, o mişcare bine meritată după o săptămână la serviciu. Acum, singurul sport este să te ţină bateria când te joci pe telefon la plajă cu capul ascuns sub o pălărie ultradimensionată sau sub un prosop umed.

În prezent, sunt festivaluri cu mâncare în centrul Constanţei, dar nu pentru toate buzunarele. Asta pentru că cei care deţin acele rulote de preparate au preţuri medii şi ridicate. Concertele în aer liber sunt din an în paşte, teatrul de vară... încă în aşteptare.
Constănţenilor le rămâne o plimbare scurtă în singurul parc de dimensiuni acceptabile din municipiu – Tăbăcărie. Şi cam atât.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directoratul SOCEP vrea să revoce hotărârea privind fuziunea prin absorbţie a societăţii Casa de Expediţii Phoenix SA

21 Aug 2019 71

Bogdan Severin, patru titluri de campion la Trofeul Tineretului. S-au întrecut sportivi paralimpici constănţeni (galerie foto)

21 Aug 2019 158

Primăria municipiului Constanţa îşi propune să acorde fonduri financiare nerambursabile pentru skandenberg

21 Aug 2019 212

DRDP Constanţa, dotat cu două autoturisme 4x4. Ce valoare au acestea (document)

21 Aug 2019 91

O firmă din Franţa a bătut palma cu CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Iată ce servicii va presta! (document)

21 Aug 2019 182

Apel pentru reabilitarea Secţiei de Psihiatrie a SCJU Florin Goidea (PMP) - „Sănătatea nu are culoare politică. Guvernul poate şi trebuie să aloce banii necesari pentru renovare!“

21 Aug 2019 146

Dosarul care a cutremurat Poliţia Română, finalizat la Constanţa. Un „rutierist“ merge la închisoare pentru şase ani

21 Aug 2019 204

După ce au băgat în faliment Cafe d'Art, actualul Madame Margo Adara Tramundana şi asociata ei se apucă de gătit pentru evenimente

21 Aug 2019 266

Grădiniţa privată „Santa Maria del Mar“ din Constanţa, acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Legături cu Grădiniţa „Micul Regat“ (galerie foto)

21 Aug 2019 327

Presupusul autor al atacului de la Mangalia, arestat preventiv. Un om a murit.

20 Aug 2019 372

Angajări la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale- CERONAV, Constanța

20 Aug 2019 296

Accident rutier cu o victimă pieton, în Constanța

20 Aug 2019 426

Incendiu de vegetație pe strada Micșunelelor din Constanța (galerie foto)

20 Aug 2019 317

Accident cu victimă în localitatea constănțeană, Lumina

20 Aug 2019 337

Post vacant la Colegiul Comercial ”Carol I”. Când este programat concursul

20 Aug 2019 570