„Incompetenţa“ angajaţilor CNADNR se tratează cu... măsuri electorale

Şi anul acesta, incompetenţa Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România se tratează în cel mai pur stil autohton. De vreo trei ani, compania care taie bilete la podul de la Cernavodă nu este capabilă să găsească o soluţie pentru a reduce timpul de aşteptare pe timp de vară, aşa că soluţia de avarie este, de fiecare dată, suspendarea taxei. Fie că e între anumite intervale orare, fie că este vorba despre suspendarea taxei de pod pe toată durata weekend-ului, vorbim despre o soluţie de avarie care ar fi trebuit să fie considerată o alternativă cel mult în primul an de confruntare cu această problemă. Ulterior, cei în măsură a lua o decizie în acest sens ar fi trebuit să considere o prioritate evitarea adoptării acestei soluţii de avarie.
Ca simplu cetăţean, te întrebi cine suportă pierderile înregistrate în toate aceste weekend-uri aglomerate la podul de la Cernavodă? CNADNR are, cu siguranţă, un buget anual de venituri şi cheltuieli, are, probabil, nişte target-uri stabilite, printre altele, şi, în funcţie de traficul înregistrat în decursul anilor, fie că e iarnă sau vară, se presupune că deţine şi nişte specialişti. Pe aceştia doar se pare că îi are, din moment ce, din 2012 încoace, cum se strâng mai multe maşini la pod, angajaţii CNADNR dau din colţ în colţ, se arată neputincioşi în a ţine piept valului de şoferi, iar factorii decizionali scot din joben soluţia miraculoasă: suspendarea taxei. Prin urmare, angajaţii trag, bine-mersi, pe dreapta (şi nu am auzit că ar fi „pontaţi“ în „fără plată“), barierele stau ridicate cât e weekend-ul de lung şi de călduros, şoferii calcă pedala de acceleraţie mai abitir când ajung în dreptul dughenelor unde ar fi trebuit să scoată banul din buzunar şi toată lumea este foarte mulţumită. De cealaltă parte, şefii CNADNR se mulţumesc să se declare depăşiţi de situaţie, iar premierul, să îi facă „incompetenţi“ şi să apeleze la măsuri... electorale.
„Ţinem oamenii pentru 13 lei, ne batem joc de ei“, a rostit Măria Sa, premierul, într-o şedinţă de Guvern. Dar despre câţi de alde 13 lei este vorba nu ne spune premierul, care profită de aşa-zisa „incompetenţă“ a celor de la CNADNR şi apelează la soluţii electorale.
Să presupunem că CNADNR ar fi externalizat serviciul de taxare! Ia să vedem cărui patron i-ar fi dat mâna să ridice barierele şi să-i dea încolo de 13 lei, nu un weekend întreg, ci câteva ore! Dar la stat, totul este posibil! Cui îi pasă că se pierd atâţia bani, când Măria Sa, premierul, are posibilitatea să fie poliţistul bun şi să fie aplaudat la scenă deschisă de electoratul din buzunarul căruia va recupera, cu siguranţă, pierderile „incompetenţilor“?!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNAIR anunță posibile întreruperi ale serviciului de emitere rovinietă și peaj. Ce benzinării sunt vizate

19 Sep 2023 759

Oficial de la CNAIR! Din această noapte taxa de pod de la Fetești - Cernavodă redevine obligatorie

13 Jul 2023 1221

Plata taxei de pod de la Fetești de pe Autostrada A2 București-Constanța, reluată

11 Jul 2023 1836

Oficial! Taxa de pod de la Fetești, suspendată începând de astăzi! Anunțul CNAIR

01 Jun 2023 2819

Ministrul Transporturilor „În mod sigur de la 1 iunie se va suspenda taxa de pod de la Feteşti“

16 May 2023 1331

Precizări importante ale CNAIR privind suspendarea achitării taxei de pod la Fetești

14 May 2023 1851

Directorul CNAIR a anunțat la Constanța că taxa de pod se suspendă de la începutul lui iunie 2023

10 May 2023 3738

Președintele CJ Constanța a sesizat Consiliul Concurenței în legătura cu taxa de pod de la Fetești plătită de transportatorii de persoane din județ

23 Sep 2022 1274

Ministrul Sorin Grindeanu „Taxa de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR. E foarte ușor să tăiem non-stop. Această sumă de unde o iau?“ (VIDEO)

30 Aug 2022 1631

USR Constanța. „Taxele de pod trebuie suspendate urgent”

02 Mar 2022 2363

Aurel, un angajat de la Drumuri și Poduri, a uitat să taxeze 1000 de mașini pentru trecerea podului de la Giurgeni - Vadu Oii. Anunțul judecătorilor

09 Dec 2021 40782

Bătaie de joc la adresa dobrogenilor. PSD a fost retras de pe ordinea de zi proiectul de lege care desființa taxa de pod de pe Autostrada A2 - Fetești

08 Dec 2021 3448

Eliminarea taxei de pod de la Fetești, în dezbaterea Camerei Deputaților

07 Dec 2021 3446

Eliminarea taxei discriminatorii pentru dobrogeni intră la vot în Camera Deputaților

18 Nov 2021 3550

INFOTRAFIC Valori de trafic intense pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers spre litoral (galerie foto+video)

02 Aug 2021 2845