Editorial

Internati sistemul sanitar!

corina_editorial.jpgPresa centrală titra ieri: „Bazac taie sporurile angajaţilor de la leprozeria Tichileşti". Şi mă întreb... leproşi sunt ei, cei de la Tichileşti, sau cei care populează scaune udate de frica lipsei de bani?

Bun, criza ne paşte pe toţi. Este o realitate. Şi, din câte se pare, urgia nu ne-a lovit încă. Va fi din ce în ce mai rău. Toată lumea ia măsuri anti-criză. Măsuri motivate, aşteptate şi înţelese. Angajatorii îşi fac griji pentru afacerile lor, salariaţii se tem pentru locurile de muncă, mii de oameni sunt concediaţi. Însă... dragii mei, sănătatea nu este un loc de muncă. Oamenii din sănătate nu ar trebui să fie trataţi ca nişte leproşi, nu ar trebui să fie consideraţi roboţi capabili să facă suturi şi să dea tratamentul vindecător. Mai presus de orice, medicii sunt oameni. Am blamat de prea multe ori sistemul sanitar românesc pentru a mă da vreo fană de-a lui acum. Am hulit, în nenumărate rânduri, întâmplările macabre petrecute în sănătate, am înjurat în gând şi am urlat înlăuntru-mi. Dar am realizat că nimic nu poate fi schimbat. Însă, un fapt mi-a deschis ochii, mintea şi sufletul. Imaginaţi-vă o sâmbătă seară de mijloc de februarie... frigul încă ne mai sperie. Spitalul este sumbru. Urgenţa copii supraaglomerată, iar pe secţie, medicul de gardă abia mai face faţă. „Crede-mă că nu mai suport, spune femeia în halat alb, cu stetoscopul atârnând la gât. Şi parcă firavul obiect îi împovărează mersul. „Mă doare capul, mi-e rău, sunt singură pe gardă şi am un copil internat în stare foarte gravă, cu care ar trebui să stau mereu. Am încă vreo patru cazuri grave. Cum pot eu să am grijă de toţi?", răsuflă greu şi continuă: „Ştiţi că, acum câteva luni, s-a pensionat un coleg? A făcut comoţie la o săptămână după ce s-a lăsat de muncă. Altă colegă a făcut infarct în ultima zi de gardă, înainte de a se pensiona. Suntem doar câţiva care facem de gardă şi nu mai rezistăm. Am de stat toată noaptea şi mi-e frică să nu mi se facă rău". Da, aşa este... au şi medicii problemele lor, fac şi ei multe nefăcute, dar ăsta este un tratament inuman. Şi să le mai şi tai din sporuri este de-a dreptul crud. Vrem un sistem sanitar sănătos? Nu-l vom avea niciodată. În momentul ăsta este mai lepros decât leproşii de la Tichileşti. Internaţi-l, domnule Bazac!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premoniţie? Uluitorul mesaj al judecătoarei Mihaela Şerban, de la Curtea de Apel Constanţa, cu o lună înainte de accident

25 Mar 2019 8472

Atenţie unde vă parcaţi sau staţionaţi autoturismele! Poliţiştii locali au aplicat zeci de amenzi

22 Mar 2019 407

Atenție unde vă parcați mașina! De astăzi la Constanța au început să se ridice mașinile parcate neregulamentar

15 Mar 2019 401

Atenţie unde vă parcaţi sau staţionaţi maşina! Poliţiştii locali au aplicat zeci de amenzi

13 Mar 2019 885

lauraadamache.ro Mini pizza cu iaurt

10 Mar 2019 547

Zbor frânt de Mărţişor (galerie foto)

02 Mar 2019 1187

Atenţie unde vă parcaţi maşinile Continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor din Constanţa

13 Feb 2019 484

Sondaj de opinie 55% dintre constănţenii participanți cer locuri de parcare şi nu sunt de acord cu sancţionarea celor care parchează vehiculele pe trotuare!

11 Feb 2019 1930

Constănţenii sunt speriaţi de reabilitarea de pe strada Bărăganului. „Unde vom parca maşinile?“ (galerie foto)

05 Feb 2019 2036

Atenție șoferi! De luni începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, în Constanța!

02 Feb 2019 723

Atenție șoferi. Se aplică amenzi la parcarea autoturismelor pe trotuarele de pe strada Pandurului din Constanța (galerie foto)

01 Feb 2019 702

Editorial Trei morţi la Ovidiu, doi la Palazu Mic. Şi câţi vor mai fi, cu atâţia inconştienţi la volan!

21 Jan 2019 1611

Revelion de coșmar pentru un adolescent O petardă i-a explodat în mână

01 Jan 2019 715

Răsărit la malul Mării Negre. Imagini de senzație cu „cerul de foc” (fotoreportaj+video)

22 Dec 2018 1278

Imagini incredibile! Cum a reușit un conducător auto să își „parcheze“ mașina în apropiere de lacul Tăbăcărie din Constanța (galerie foto)

09 Dec 2018 1375