Ipocrizie, bestelesti o Romanie!

1190231273.jpg

De ce se duc parlamentarii la deschiderea anului scolar la tara?! Sa afle gloata cine ii reprezinta sau sa se simta din nou copii?

Cred ca ambele variante sunt plauzibile... Oricum, nu ii recunoaste nimeni... Cum sa te duci, mai baiete, la deschiderea anului scolar si nimeni sa nu isi dea seama ce hram porti, in afara consilierilor locali si a oficialitatilor din preajma primarului... Pai ce ai facut, fratioare, in ultimii trei ani, de ai reusit sa te strecori asa... Sau mai bine spus, unde ai pierdut timpul... ca in judet nu prea ai calcat... Am asistat la o faza super interesanta intr-o curte scolara de la tara... din apropierea Constantei. Se facea ca un domn parlamentar venise la festivitati. Degajat, mult prea degajat... Daca nu sarea unul dintre apropriatii primarului "cu functie in partid", nu il baga nimeni in seama. Si atunci "umilul de la tara" a strigat la portar: "Deschide poarta deputatului... "cutare" si hai, mai repede, ba..." Nimeni nu a schitat niciun gest... Sa zica cineva, de pe acolo, ca doar era puhoi de lume.... "Da' cine a venit, bre?!" Nimic... Ba din contra! "Cine e, ma, asta?! Da' ce, a venit regele?!" Si scoala a inceput... printre strangeri de maini, glume fortate, zambete ipocrite si un milion de mesaje false. Pacat de copiii care sunt expusi la asa ceva. Si de parintii care inghit promisiunile necunoscutilor din Parlament. Coditele impletite si uniformele apretate mi-au adus aminte de inceperea anului scolar in vremea copilariei mele, cand niciun deputat ori senator sau presedinte de partid si secretar general nu calca in curtea scolii. Nici macar cand propriile progenituri incepeau scoala... Aia nu aveau timp, astia au prea mult... din pacate, de pierdut aiurea. Ca daca nu te recunoaste nimeni, eu muritoare de rand, zic ca nu e bine. Si cand am vazut asa minune de necunoastere, mi-am permis sa intreb niscaiva cetateni daca recunosc parlamentarii Constantei. Nu i-am clasificat in functie de partid, ca pe tarani nu ii intereseaza asta. I-am insirat si eu cuminte... Ce a urmat nu a fost o surpriza... nu stiau, mai baiete, cine-s aia de reprezinta populatia Constantei in Parlament! M-am gandit atunci... O fi bine, o fi rau... Pana la urma, de ce sa tii minte numele cuiva care nu a facut nimic pentru tine... poate doar pentru tara. Straniu... Sa aiba cineva vina?! Taranii ca nu reusesc neam sa tina pasul cu informatiile sau parlamentarii ca nu sunt interesati de mediul pe care ii reprezinta decat in anumite perioade de peste an... Sau sa nu fie vorba de vina.... Nu reusesc sa imi dau seama, dar ma urmareste privirea care a insotit expresia "Nu stiu cine sunt astia, dar am incredere in mata ca sunt parlamentari". Parlament... Unica autoritate legiuitoare a statului, institutie care reprezinti poporul roman... Si mai imi vin in minte niste versuri, inspirate tot de prima zi de scoala: "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie". Departe de ipocrizie, fara falsa modestie, putina mandrie, o infuzie concentrata de tinerete, puterea de a spune NU si curajul de a infrunta cele mai negre temeri! Asta iti doresc!

Scris de: {autor}Cristina RACOARE {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 472

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1190

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1530

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1304

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 727

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1002

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1276

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257